Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Sąsiad woził duże bele pojedynczo widlakiem.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

:wit Marzenko po krótkim wypoczynku wracam powoli do codzienności chociaż lenistwo mnie ogarnia,rozkręcę się tylko troszkę i zabiorę do prac ogrodowych,rabatki się powiększają ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, nie stresuj się, patrzę na Twoje rabaty i myślę, kolejna zapracowana kobieta, której udaje się ogarniać tak wiele kwestii na raz. Patrzę i podziwiam że Ci się chce. Mnie niestety coraz częściej dopada niemoc, zniecierpliwienie i apatia. Totalny brak energii i chroniczne już zmęczenie ;:224
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No ale koncentrat to chyba po prostu skoncentrowany (odwodniony) sok, czyż nie? :-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Loki, Loki! Sok jest zdrowy, jak sobie sam go zrobisz i wiesz dokładnie, co w nim jest. No i nie przesadzisz z cukrem. Te kupne zawierają niemal całą tablicę Mendelejewa, a do tego - nawet zapach mają sztuczny... A w kartonikach wcale nie jest lepiej... Kiedyś wmawiano nam, że są zdrowsze niż kompoty. Ja jednak mam wątpliwości :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wczoraj poprzycinałam różyczkę, swoją póki co najdłużej kwitnącą jedynaczkę. Inne już poszły w zapomnienie. Wszystko nowoposadzone ma się świetnie i to nawet bez zakrywania donicami. Jednak deszczówka to deszczówka, a nie woda ze studni.
Parę roślinek wygląda słabo, ale muszą się zaaklimatyzować. Wiecie, nawet słonecznik w pełnym kwitnieniu przesadziłam i rośnie ;:138

Powoli zaczynam przeglądać oferty cebulek, które chcę, zeby wiosną i latem za rok u mnie kwitły. Głowa mnie boli coraz bardziej, bo sporo tego jest. To przez FO. Człowiek się napatrzy i też chce mieć ;:14

Marysiu, mieszkałam na wsi jako dziecko i pracę w polu znam. Niby centrum Polski, ale jakiś czas temu normalne było: kosa i pobieraczki za kosiarzem. Snopowiązałki w kółku rolniczym, sztuk 2 na kilka wsi, to był szczyt techniki. Potem młockarnia przyjeżdżała i 1-2 dni młocka trwała. Przychodzili sąsiedzi do pomocy i tak wspólnymi siłami u każdego po kolei. Kombajny jednak zmieniły wszystko i ułatwiły żniwa ;:138

Grażynko, też taki lubię, prosto z lodówki. DO słoików teraz trochę mniej pakuję, trochę suszyłam, ale spaliłam silnik od suszarki :( . No i jak tu grzyby przetwarzać?

Halinko, u nas kopki ze snopków się ustawiało. Jak deszcze nastały po ustawieniu tego, to zboże potrafiło rosnąć w kopkach. Przestawiało się je i snopki rozwiązywało, żeby schło wszystko. Żniwa były ciężkie.

Renatko, Ty to wyższa szkoła wtajemniczenia z belkami. Do sąsiada całe specjalne przyczepy traktorami i ciężarówkami na przystosowanych naczepach wożą bele. Od świtu do zmroku, robi zapasy słomy na całą zimę.

Halinko, Twój sąsiad to amator w porównaniu z moim. Ten ma widły przy traktorach i ładuje po kilkanaście na raz na specjalne przyczepy. Potem do układania stert ma specjalnego"potworka" z widłami na wysięgniku, układa chyba 7 warstw do góry.

Marysiu (mar33) mnie takie fale chęci i niechęci do prac ogrodowych dopadają. Jak robię w ogrodzie - zarasta dom, jak w domu, to ogród. Co dzień do pracy, w weekendy nie wiem za co się zabrać najpierw.

Jolu, dzięki za zrozumienie. Jedziemy na takim samym wóżku. Ty też praca, dom, ogród. Mnie praca w ogrodzie bardzo odpręża i jak grzebię w ziemi to zapominam o wszystkich problemach. Wracam bardzo zmęczona, ale psychicznie bardzo wypoczęta. Czy robisz już przymiarki do zakupów cebul na wiosnę? Ja muszę tulipany tarda nabyć koniecznie.

Loki, uparty jesteż i zaciekle bronisz soich racje. Jednak zostaję przy swoim. Moja obserwacja na dziecku: jak dostaje soki kupne to przestaje jeść. Widać jest w nich tyle wszystkiego, że czuje się syty. Inne koleżanki też tak zauważyły.

Aniu, zgadzam się z Tobą to prawdziwa tablica mendelejewa w tych butelkach i kartonikach.
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marzenko ja znów na 4 dniowym urlopie.
Domem zajmę się zimą.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, też miałam takie postanowienie rok temu. Zima zleciała, a dom jak był zagruzowany, tak jest dalej. Jeden pokój to istna rupieciarnia i składnica "przydasiów" :wink:
Nie drzaźnij urlopem, bo też wezmę :roll: , nie no, nie mogę teraz.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

powiedzcie dziewczęta po 20 latach pracy to ile mam dni urlopu do odebrania :;230
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wedłu kodeksu 26dni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

26 x 20 lat , Renatko chyba musisz jechać na wyspy szczęśliwe! ;:3 albo weź ekwiwalent ! ;:63
Marzenko za dużo mamy wszystkiego a jeszcze więcej chcemy i tak już musi zostać.Ja mam koleżankę co już nawet nie chce ode mnie żadnego kwiatka bo będzie miała pracę. Chociaż jej się podoba i jest konsekwentna.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

trochę mnie nie było, a tu rabatka śliczna wyrosła :) nie mówiąc już o tych wszystkich stronach, wątku, które nie wiem kiedy doczytam.
Ładnie wyglądają te duże kawałki kory i stare drewno wśród roślin.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzka bardzo kibicuję Ci w Tworzeniu Twojego raju choć nie zawsze wpisuje się..a soczki to sama rób dla synka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, tak jak Marysia mówi, wykorzystaj tyle urlopu ile uważasz za potrzebny do wypoczęcia, a za resztę ekwiwalent, żeby na zachciewajki było. Tylko, że urlop niby po 3ch latach przepada :(

Marysiu
, kobiety już tak mają, że biorą zadużo na siebie. Praca, dom, dzieci. O sobie na końcu myślimy. Trzeba by to zmienić. Kurcze, że ja tak daleko od Ciebie mieszkam, bym CI dokładnie ogródek z rośłinek wybrała...

Oleńko, gdzie się podziewałaś? Jak praktyki, juz skończone? Wracaj do nas, no i pokazuj co u Ciebie rośnie. Pewnie busz, a zdjęć u Ciebie nowych nie ma ;:185. Rabata z podarunków forumowych. Obrzeża z eko-materiałów. Belki z dachu starego ze stodoły, jakiś podkład kolejowy znaleziony na podwórku, a kora z własnych akacji. Musiłam je ściąć, bo mur szopki mi rozsadzały korzenie. Szopka i tak do rozbiórki, ale może większą sobie wybyduję i garaż będzie :tan

Misiu, owocki, które dostaję staram się przerabiać. Kupne i tak pewnie pryskane to to samo co bym kartonik kupiła. Mam takie miłe osoby w otoczeniu, że dają mi swoje nadwyżki owocowo-warzywne, a na FO roślinno-kwiatowe. Mogę powiedzieć, że szczęściara ze mnie
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko siedlisko wspaniałe jak ja lubię takie tereny ale piasku Ci nie zazdroszczę
bo u mnie tez licha ziemia nie rośnie tak jak bym chciała.
Jednak krok po kroku będziesz miała pięknie. :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”