Zielony świat Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony świat Moniki

Post »

Bo ty Aga to mieszkasz na końcu świata to co się dziwić, że pogoda nawet nie teges majonez :;230
Gdybyś mnie widziała jak leżę plackiem na cyckach między doniczkami i stołem, krzesło mi się wbija w boczek, pies mnie liże w ucho, a ja próbuję zdjęcie zrobić kwiatka od dołu to byś padła ze śmiechu :;230 Czemu mi nie przyszło do głowy po prostu podnieść doniczki z kwiatem i postawić na stole i spokojnie zrobić zdjęcie to zabij mnie, nie wiem :;230 Przynajmniej tyłkiem i cyckami podłogę wytarłam :;230
Fuksje rzeczywiście fajne ;:224 Czekam na kolejne pączki ;:65
Przekaże mojemu M. słowa uznania ;:108 Pewno będzie chodził tydzień dumny jak paw ;:172
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Aguś nie tylko ty mieszkasz na końcu świata - witaj w klubie. W Białym zawsze tez jak nie u ludzi - wszędzie gorąco - u nas zimno, wszędzie zimno - u nas gorąco, a jak mróz, to szkoda gadać - przecież w tym roku biegun zimna był u mnie a nie u ciebie :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nolinka to ci też współczuję, ty już jesteś inna kraina geograficzna :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziewczynki wykrakałam ;:223 przyrżnęło burzą i piorunami i błyskało ;:202 ale ja nie widziałam (tak mi mówili teraz) :;230 za to moje kwiatki na balkonie pewnie widziały i to aż za dobrze :twisted: bo ich nie zdjęłam... obawiam się, że nie mam po co wracać po pracy nawet ;:145
Nolinka, ja pochodzę z Sokółki, B-stok nie jest mi obcy ;:224 nie raz nam tory zamarzły jak miałam do szkoły jechać :;230
Nolinka pisze:W Białym zawsze też jak nie u ludzi - wszędzie gorąco - u nas zimno, wszędzie zimno - u nas gorąco, a jak mróz, to szkoda gadać

ja cieszyłam się jak w Suwałkach bywały upały a w Polsce ok 20*C ale jak w Polsce upały a u nas tak jak teraz to już nie do śmiechu mi, bo jednak taka opcja przeważa 80/20 ;:223 natomiast mrozy lubię ;:108 ja w ogóle lubię jak jest albo +26 albo -26 ;:108 co po środku to niekoniecznie ;:222
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Niunia1981 pisze:Czas na kilka fotek ;:108
Działkowo - potrzeba było trzech chłopa i dwa dni roboty żeby wykopać pieniek po jabłonce ale się udało ;:215

Obrazek

Begonie kwitną jak szalone:

Obrazek

Klonik się zapączkował:

Obrazek

Fuksja z trąbkami szaleje na całego:

Obrazek

Fuksje z Fuksjany zaczynają kwitnienie - sąsiedzi mieli ubaw jak leżałam plackiem na balkonie żeby zrobić zdjęcie :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie ma jak sobie posiedzieć wśród kwiatków:

Obrazek

:wit
Monisiu piękne Fuksje ;:196 i psiaczek tak jak i mój uwielbia
leżeć wśród kwiatuszków,to miłość do kwiatków mają chyba po właścicielkach he he ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniodkowa - no ładnie! Rzeczywiście wykrakałaś ;:202 Może nie będzie tak źle z kwiatkami ;:108 Ja ściągam fuksje bo delikatne i duże krzaczorki no i doniczki z barierek, ale to dla bezpieczeństwa bo wolałabym nie znaleźć pod balkonem kota zabitego przez moja spadniętą doniczkę z pelargonią :;230
Maju - dziękuję kochana ;:196 Moja Kropka uwielbia leżeć na balkonie i zawsze najlepiej pod kwiatkami. Wczoraj na leżąco wąchała sobie kwiatki fuksji dyndające nad jej głową :;230
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyli robót ogródkowych masz multum. A co to za skansen za płotem ;:202
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonka nie dobijaj mnie ;:223 Ten "skansen" za płotem to moi sąsiedzi. Mieszkają tam na stałe i nawet nie chciałabyś wiedzieć co leży za płotem, na płocie i nad płotem i jak tam pachnie ;:223 ;:14 Będzie z nimi ciekawa rozmowa ;:202
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Nie zazdroszczę sąsiedztwa. Z autopsji wiem,że to raczej trudne przypadki. ;:223
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Niunia1981 pisze:Mniodkowa - no ładnie! Rzeczywiście wykrakałaś ;:202 Może nie będzie tak źle z kwiatkami ;:108 Ja ściągam fuksje bo delikatne i duże krzaczorki no i doniczki z barierek, ale to dla bezpieczeństwa bo wolałabym nie znaleźć pod balkonem kota zabitego przez moja spadniętą doniczkę z pelargonią :;230
Maju - dziękuję kochana ;:196 Moja Kropka uwielbia leżeć na balkonie i zawsze najlepiej pod kwiatkami. Wczoraj na leżąco wąchała sobie kwiatki fuksji dyndające nad jej głową :;230

Moniu ;:196 ,ale zapomniałam dodać,że masz bardzo pracowitą ekipę! ;:333 ;:333 ;:333
Tylko pogratulować chłopakom takiego zaangażowania,wiem dobrze ile to pracy,
tez musiałam zmagać się z takimi olbrzymami na moim wiejskim ranczu he he ;:108
całuje Cie kochana i uciekam do pracy bo przez przsiadywanie na tym forum kiedys sie spóznię,juz
nie wspominając o przypalonym obiedzie ;:145
:wit :wit :wit

-- wtorek, 3 lipca 2012, 12:28 --
Niunia1981 pisze:Ilonka nie dobijaj mnie ;:223 Ten "skansen" za płotem to moi sąsiedzi. Mieszkają tam na stałe i nawet nie chciałabyś wiedzieć co leży za płotem, na płocie i nad płotem i jak tam pachnie ;:223 ;:14 Będzie z nimi ciekawa rozmowa ;:202
Też mam takich sąsiadów! bee coś okropnego! :twisted:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szarotko - A co najdziwniejsze to mili ludzie, sympatyczni i kontaktowi. Tylko mają syf tam gdzie nie rzuca się w oczy ;:185
Trzeba będzie ich grzecznie poprosić aby weszli na naszą działkę i zgarnęli śmieci bo bezpośrednio przy naszym płocie jest ich łazienka która była altanką (nic nie będę mówić o przepisach dot. odległości zabudowań od płotu sąsiada) leżące pomiędzy płotem i zabudowaniem bo chcę tam zlać Randapem bo mi zielsko przełazi i śmierdzi spod tej sterty śmieci. A czego tam nie ma ;:202 Zgroza ;:202 ;:202
Maju - Ekipa pierwsza klasa ;:215 Starają się chłopaki (czyli mój Tata, Wujek i mój M.) jak mogą ;:172
Ja już nawet nie wspominam, ile razy obiad był z duuużym poślizgiem, pranie kisiło się w pralce a pies był głodny przez forum :;230 :;230 Dobrze, że w pracy mogę sobie spokojnie poczytać ;:224 Miłej pracy kochana ;:168
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Fuksje z dnia na dzień piękniejsze ;:oj . Nawet nie wiem, którą bardziej chwalić. Co prawda mam słabość do tych z kolorem fioletowym, ale pozostałe też wyglądają cudownie. W dodatku kwitną na potęgę ;:138 .
Begonie właśnie takie, jakie uwielbiam - ze zwisającymi kwiatami :) . Mogłabym tak na nie patrzeć i patrzeć, i napawać się ich widokiem bez końca ;:108 .
Co do widoku za płotem, to może wystarczy posadzić jakieś pnącze przy płocie i zasłonić to wszystko? Tak, żeby sobie nie robić wrogów z sąsiadów.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio - też uwielbiam fuksje i begonie, to cudne roślinki ;:167
Jeśli chodzi o sąsiadów to na zdjęciu widać tylko 1/3 płota i bałagan za nim. W dalszej części niestety nie jest wcale lepiej bo na naszą działkę przechodzą śmieci z ich strony wepchnięte za tył ich łazienki - czyli zaraz za płotem. Do tego z ich łazienki posypały się płachty blachy służące za obudowę i sobie zwisają na płocie. Spod płotu wystają reklamówki, przechodzą chwasty i wielkie krzaczysko nawet nie wiem czego. I tak płot zasłonię prawdopodobnie matą wiklinową i roślinami ale tam po prostu śmierdzi bo mają na działce koty i na pewno wybrały sobie taki zaciszny kątek do siusiania. Porozmawiać będzie trzeba bo z tej łazienki nad naszą działką wisi 1.5 m belka wystająca ze ściany budynku, a raczej przez dziurę w ścianie rudery.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

współczuje sąsiadów i zadroszczę kwitnących fuksji - z moimi coś się złego dzieje i pąki odpadają - nie wiem czy przypadkiem nie za słabo je karmię :oops:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne i ciekawe roślinki,sympatyczny piesek a wszystko na super fotkach.
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”