Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Post »

Ten pies na pewno nie siedzi na tym dachu? ;:154
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie ma to jak dobry struż. Zdjęcie psinki rewelka bo każdy się nabiera że siedzi na dachu ;:138
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jagusiu, jeśli chodzisz do pracy to znaczy że z Tobą lepiej, a już się bałam, że ta przerwa w wątku wynika z pogorszenia zdrowia ;:202 . Tylko uważaj na siebie! ;:196
Jagusia pisze: Tak pro forma: georginia i dalia to to samo :wink: - a jak nie masz miejsca na wieloletnie to polecam jednoroczne. Dostałam od Halinki [eukomis] siewki takich datur w ubiegłym roku i popatrz jak ślicznie kwitły:

Obrazek
Bardzo ładne datury :;230 .
Jagusia pisze: taka tawułka [czy tawuła? czym to się różni od siebie?] kwitła w sierpniu:

Obrazek
Astilbe to tawułka, a spirea - tawuła. To jest chyba astilbe pumila chinense (mam więc wiem :lol: ). Kwitnie później, bardziej niż większość lubi słońce. Jest pewnie niższa niż te kwitnące wiosną?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jagusiu, nie wolno chorowac!!!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Jogusiu dobrej niedzieli ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Tajeczko :)
A mój aparat całkiem nie radzi sobie z czerwienią... choćbym nie wiem jak się starała nie wyjdzie taki kolor jak w rzeczywistości... no ale mój aparat jest już bardzo wiekowy... nie radzi sobie z balansem bieli... z ostrością... tylko skąd na nowy kaskę wziąć .....

Osiu mi się podoba najbardziej ;:196
ten mur należy do Kościoła pw NMP, który należy do puławskiego kompleksu pałacowo-parkowego, a niegdyś był przypałacową kaplicą Czartoryskich:

Obrazek

Aniu :D
Witaj w moim ogrodzie. Ta skarpa tylko wygląda jak góra. W rzeczywistości są to 4 tarasy, bardzo strome. Prawnie nie należą one do nas, gdyż miasto planowało kiedyś stworzyć wzdłuż tych tarasów promenadę widokową do samego parku. Pozwolili użytkować tarasy bezpłatnie, przy czym zastrzegli sobie, że jak budowa ruszy to zwrotu za posadzone rośliny nie będzie. Plany się zmieniły, bo inwestycja okazała się za droga. A teraz to już na pewno nic z tego nie będzie bo część mieszkańców wykupiła te grunty. MY dalej je tylko użytkujemy.

Nasionka postaram się zebrać, choć nie jestem w tym za dobra...
Jak znajdziesz metodę na wabienie furczaków to się zgłoszę :tan
Wierzba jest bardzo łatwa w ukorzenianiu. Mój brat kiedyś zrobił z patyków wierzbowych taki mały płotek.... który po jakimś czasie zaczął rosnąć :;230

Marysiu :)
Co tu zrobić żeby nie zapomnieć o tych sadzonkach.... do stycznia to z mojej pustej głowy na pewno wyfrunie....

Iwonko :D
zaraz tam zmartwić... jeszcze wydębię je od Ciebie.... najważniejsze żebyśmy się spotkały.

Beatko :D
Poszłam wczoraj do ogrodu i zobaczyłam odłamaną gałązkę fuksji Magellana. Przyniosłam do domu i poobrywałam takie gałązki z piętką od głównej gałązki. Wsadziłam je do słoika z wodą. Jak myślisz? Ukorzenią się?

Ano nie.... muszę jej cyknąć jeszcze parę fotek, bo to jej ulubione miejsce czuwania....

Iwonko :)
Złudzenie optyczne.... jak łatwo można oko ludzkie oszukać. Uwielbiam oglądać prace chodnikowe Davida Zinna... zawsze patrzę i oczom własnym nie wierzę jak można coś takiego namalować:

http://www.joemonster.org/art/21209/Szt ... vida_Zinna

Agatko :D
Dziękuję za czujność... sama nie wiem skąd mi się wzięła ta datura... skoro wcześniej pisałam o daliach...
Masz rację, ta tawułka jest bardzo niziutka. Teraz już będę wiedzieć jaka jest różnica.

Misiu :)
I Tobie życzę pogodnej, słonecznej niedzieli... Ja mam nadzieję wybrać się do lasu w poszukiwaniu grzybów...
__________________________________________________________________________________________
dzisiaj znowou zostawię stare zdjęcia ale tegoroczne. Aparat będę miała dopiero po niedzieli... a tymczasem kwitnąca cantedeskia [inaczej calla]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagusiu to są dwa wyjścia z sytuacji. Wielu forumków ma zeszyciki w których zapisuje takiego różne ważne rzeczy. Albo nie pamiętać i chyba w czerwcu robi się sadzonki zielne.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

piękne zdjęcia cantedeskia ;:333
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

:wit jakoś dawno u Ciebie nie byłam, ale już nadrobiłam nieco.. Widzę, że ukorzeniasz krzewuszki, oby wszystkie ładnie się przyjęły ;)

Ładna ta cantadeskia na pierwszych zdjęciach, ładny ma kolorek :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jaguś , witam po wiekach ;:196
Z czerwienią nie tylko Ty masz problemy. Aparaty nie są idealne , tylko w optymalnych warunkach mam zadowalające wyniki . Magellanki sadzonkowałem nawet w zimie. ,,Dorosła '' roślina stała na parapecie i uszczykiwałem z niej sadzonki. Najlepsze wyniki miałem w marcu. W ogrodzie połowa sierpnia okazała się rewelacyjna. Czerwiec też pewnie dobry , ale nic Ci nie powiem na ten temat , bo nie robiłem sadzonek. Jak z grzybami , były :?: Zobacz u mnie. :wink:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jaguś jak założysz zeszycik, to nie zapomnij gdzie go chowasz :;230
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jagusiu oczywiście prędzej czy później ale i tak je odemnie dostaniesz(jak nie wymarzną).
Co do wyjazdu do Puław to wybieramy sie 21 w niedzielę.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Marysiu :)
Ania napisała to co ja chciałam.... zapisać w zeszyt i nie zapomnieć o nim... czasem pisze sobie karteczki na zakupy w sklepie... przychodzę... siaty pełne, połowy zakupów które miały być nie ma, a są inne... a w kieszeni karteczka pomięta się pałęta :;230

Osiu :)
Piękna ;:108 szkoda że je trzeba co roku wykopywać...

Agnieszko :)
Jeszcze nie próbowałam ukorzeniać... te co są w doniczkach dostałam już ukorzenione od zaprzyjaźnionej działkowiczki... miały iść do gruntu... ale nie mam pojęcia gdzie będzie ich miejsce docelowe... to w końcu spore krzewy... ja spróbuję w styczniu.... jak radzi Marysia...

Tadzik :)
To mam nadzieję że doczekam się sadzonek magellanek - będzie czym się dzielić...
Grzybów nie ma, zimno, sucho... :( w lesie tabuny ludzi... babcia była, znalazła 4 podgrzybki i z 5-6 gąsek - była zupka grzybowa...
Zazdroszczę ci :( jak tak dalej pójdzie to zapasy grzybowe mi się skończą :( a uwielbiam jeść i marynowane i pierogi z kapustą i grzybami i kulebiaki....

Aniu :)
Oby Twoje słowa nie okazały się prorocze...

Iwonko :)
To już się cieszę na nasze spotkanie. Rezerwuję niedzielę...
___________________________________________________________________________________
dzisiaj będzie różano... kupiłam żółtą różę pnącą pod nazwą golden... ale golden co? Może ktoś będzie miał jakiś pomysł?

Obrazek

Obrazek...Obrazek

Obrazek...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jagusiu, zdjęcia się nie otwierają a kiedy jedno próbowałam otworzyć "naokoło" - przez podlinkowanie z cytatu Twojej wypowiedzi krzyczało, że połączenie ze stroną jest niezaufane :? . Może jest tak tylko na Firefoksie? :? Czy ktoś widzi te zdjęcia?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja widzę wszystkie zdjęcia, przez Internet Explorer... w domu sprawdzę czy na Firefox też działają :)
Śliczne żółtki, Jagusiu!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”