Witajcie, czy wszystkich tak zasypało jak mnie w weekend

od piątku na zmianę z M ciągle odśnieżamy, a dziś taka odwilż, że można się bać już powodzi. Niech wreszcie będzie wiosna
Nolinka - mój aeschynantus przyjechał do mnie latem od Filigranowej i już ładnie się rozrósł i zaczyna kwitnąć, zatem twoje też powinny w tym sezonie pokazać pąki

trzymam kciuki
Nastia witam serdecznie, tak łazienkowy kwietnik jest prawdziwą ozdobą tego pomieszczenia, aeschynantus kwitnie właśnie na nim
katharos o tak - masa spadających pąków
gardeniaa może ma za ciepło, ale też się przyznam, że go w lutym przesadziłam - szkoda mi go już było, bo rósł w takim małym naparstku ... ja też staram się trzymać je w chłodzie i mało podlewać, ale świeża ziemia mogła go tak nakręcić
Paula15 o tak produkcja pełną parą

choć za oknem ciągle zimowo
magda41 jakoś się nie skusiłam

byłam w Casto.. i już miałam w garści zabiedzoną cebulę hipka, ale uznałam, że jest tak zalana, iż mogłabym jej nie uratować i zrezygnowałam, były niedrogie gardenie, ale tą królewnę już mam

a jakie wielkie calatee

ale i tu odpuściłam ...
fiskomp Basiu u mnie identycznie, może dwa dni po rozkwicie spadł

ale wolę, żeby na razie wytworzył więcej liści, bo taki jakiś łysiutki
Filigranowa27 Pati jak tylko pąki nie spadną to _aeschynantus_ będzie obfocony

bardzo ładnie się rozrósł

oncidium też
kanapl witaj, żeby coś kupić trzeba wejść w wątki sprzedażowe - główne menu i zejść na dół

poaz tym możesz wysłać pw do osoby, u której coś wypatrzysz, powodenia
mniodkowa Aguś - słońce

zapomnij, u mnie też szaro, a ostatnie dni tak sypał śnieg, że sąsiadów przez okno nie widziałam
Kochani przez ten śnieg nie robiłam zdjęć, ale coś podziałam dziś wieczorem