GOSIU, MAJECZKO, ANIU oczko jeszcze pokryte grubą warstwą lodu. Lód jest już przeźroczysty i widać pływające rybki. Wolniutko pływają. Przy brzegach jest już woda. Nie mogę kruszyć lodu kilofem , bo żabki dostaną szoku, a rybki mogą spanikować
Marzanna będzie topiona 16 przez mojego bratanka!! Teraz wisi zaczepiona na karniszu. Ładna zołza!!! Alicjo, ja na drugą zimę zaopatrzę się w pompę napowietrzającą z 2 wyjściami. Śp. Paweł Woynowski pięknie opisuje montaż takich napowietrzaczy. Nie jest to drogie, tylko trzeba mieć prąd blisko wody. Obiecuję to sobie i teraz muszę kupić taka pompę. Reszte można zrobić samemu. Sylwio, wiosna to już jest, a 17 buchnie kwieciem!!!!
Adrianie, o której sobie tylko życzysz. Będę , ale zadzwoń, bo wiesz, różnie bywa. Macierzankę chcę!!!
MONICZKO< BOŻENKO< MARTUSIU - Wiosna jest!! A będzie 17 marca!!!!!
Lód na oczku coraz cieńszy, więc już się nie martwię. U mnie też ponuro, ale ciepło, a to najważniejsze!!!!
Mam akurat wolne, dlatego też jestem dyspozycyjny rano pomaluję u siebie daszek i rusztowanie pod winogrona i wpadnę po południu, co do godziny to się zgadamy jeszcze
ale piękne ostróżki, mam kilka ale u mnie jednak nie chcą rosnąć, dochowałam się jakoś w tym roku tojadu bo zawsze były pierwsze mszyce, siejesz jednoroczne? bo u mnie nawet były fajne tylko dla mnie za małe ja lubię rośliny raczej duże, wiesz sama małą to chociaż popatrzę w górę
Piękne i wielgachne te ostróżki.
U nas dzisiaj rano była mżawka, a teraz piękne słońce i prawie bezchmurne niebo (gdzieś nad horyzontem chmurki), aż się pracować nie chce ;)