Moje storczyki-Mariusz3357
Re: Moje storczyki-Mariusz3357
hehehhehe
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Musisz walnąć grupową fotkę tych wszystkich phal z 88 pędami 

Pozdrawiam Mariusz3357
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja się niestety muszę wyłamać, ale mnie się bardziej podoba fotka "przed" chyba, ze pomyliłeś podpisy
ma intensywniejsze kolory i kwiat ładniej doświetlony i tak żywo jakoś 

"przed" faktycznie ładniej wyszedł, mimo iż (chyba) robiony z lampą; Aparat aparatowi nierówny i każdy ma inne warunki świetlne w domu, różnie to wychodzi
- Mariusz3357
- 1000p
Ooo to mnie zaskoczyliście
Tomek ma racje że "przed" robione z lampą i "po" też,tylko w tym "po" troche go obrobiłem... Dla mnie lepsze jest zdjęcie "po",zdjęcie "przed" dla mnie wygląda sztucznie,jest za bardzo oświetlony kwiat i zrobił się bardzo jasny a taki nie jest... Każdy ma inny gust i warunki świetlne jak powiedział Tomek.

Pozdrawiam Mariusz3357
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no ja go na żywo nie widziałam, więc może "po" jest wiarygodniejsze ale wizualnie podoba mi się bardziej "przed"
Fakt, ze woskowce z lampa bardzo się błyszcza, ale wydaje mi się, ze Twój nie daje po oczach a właśnie fajnie pokazuje, ze kwiat jest taki gładki
Mieni się ładnie,oooo! 

- Mariusz3357
- 1000p
Mamy chyba całkiem inne gusta
Lubię jak się coś mieni ale to zdjęcie przed wygląda jak lalka Barbie cała mieniąca się 

Pozdrawiam Mariusz3357
Weźcie jeszcze pod uwagę nasze monitory
Z fotki "przed" można więcej wycisnąć. Może mniej odzwierciedla jej naturalne kolory jak pisze Mariusz, ale wiesz, do wydruku, czy na tapetę trzeba trochę "podpisować"
Ale Wam jej zazdroszczę, pięknie się prezentuje i można z nią pokombinować, aż palce świerzbią
A Kasi już jedną buchnąłem znienacka
W ogóle co to za narzekania! Księżniczka zawsze się pięknie prezentuje i jak dla mnie jest to najładniejszy storczyk na forum, o

Z fotki "przed" można więcej wycisnąć. Może mniej odzwierciedla jej naturalne kolory jak pisze Mariusz, ale wiesz, do wydruku, czy na tapetę trzeba trochę "podpisować"

Ale Wam jej zazdroszczę, pięknie się prezentuje i można z nią pokombinować, aż palce świerzbią

A Kasi już jedną buchnąłem znienacka

Jakbyś jej przed zwiększeniem kontrastu ściemnił troszkę płatki, to by tak nie świeciłaMariusz3357 pisze:ale to zdjęcie przed wygląda jak lalka Barbie cała mieniąca się

W ogóle co to za narzekania! Księżniczka zawsze się pięknie prezentuje i jak dla mnie jest to najładniejszy storczyk na forum, o

- Mariusz3357
- 1000p
Z Princesską można dużo kombinować bo niezła z niej modelka
Tomek teraz wypowiedz się na temat następnych fotek..Jak na nie teraz patrze to przekombinowałem z tym rozmyciem,nie oddaje to piękna kwiatu.

Pozdrawiam Mariusz3357
No poharatałeś im trochę boki płatków. W pierwszej wygląda jakbyś za blisko aparat przystawił i nie zdołał dobrze wyostrzyć. Ja nie jestem specem od manualnych ustawień aparatu
99% zdjęć robię trybem makro lub "P" i ewentualnie kombinuję z balansem bieli i jasnością.
A w programach to też tylko frajda.
Co mogę doradzić w robieniu? Staraj się nie ucinać płatków, jak Ci w kadr wejdzie jakiś niepotrzebny kawałek pędu czy cuś, to zawsze możesz to "wystempelkować" w programie. I cierpliwości Mariusz, ze mnie się śmieją, bo ja robie z 30 fotek jednego kwiatu, 20 wywalam już w aparacie, reszta odrzut w kompie i albo zostaje jedna, z której jestem w miarę zadowolony, albo siadam znowu i pstrykam te foty
Tak jak już pisałem Kasi, teraz w cyfrówkach to nic nie kosztuje
PS. Buchnąłem Ci księżniczkę, podrzucę na priv

A w programach to też tylko frajda.
Co mogę doradzić w robieniu? Staraj się nie ucinać płatków, jak Ci w kadr wejdzie jakiś niepotrzebny kawałek pędu czy cuś, to zawsze możesz to "wystempelkować" w programie. I cierpliwości Mariusz, ze mnie się śmieją, bo ja robie z 30 fotek jednego kwiatu, 20 wywalam już w aparacie, reszta odrzut w kompie i albo zostaje jedna, z której jestem w miarę zadowolony, albo siadam znowu i pstrykam te foty

PS. Buchnąłem Ci księżniczkę, podrzucę na priv

- Mariusz3357
- 1000p
Dzięki Tomek za cenne rady.
Postaram się robić jeszcze lepsze zdjęcia ale to jak przyjdą nowości bo zdjęć Princesski (50zdj) mi staczy jak na razie
Musze poćwiczyć jeszcze z tym tłem czarnym bo na fotkach widać powierzchnie skóry fotela.. 

Pozdrawiam Mariusz3357
Kurcze jakie korepetycje i to akurat jak w pracy jestem 

- Mariusz3357
- 1000p
Kasiu przyjdź na korepetycje jak już skończysz pracę

Pozdrawiam Mariusz3357
o 20 juz będę w domku