Misiaczko- storczyki kwitną nadal. Choć "Golden Beauty" zasuszył 4 kwiaty - może przedłuży pęd.
Hmm...to może Zacznij przygodę z fiołkami od - pstrych i typu "girl". Ja - ich liście uwielbiam.
Oksi- o Widzisz...czyli oczarowały Cie orchidee ;)
Tesia39- jakoś naraz nie chcą zakwitnąć...Gdy jedne otwierają pączki, inne - przekwitają.
Fiskomp- każda hoja nieco inaczej pachnie, ponoć są też niepachnące.
Mi, najbardziej podoba się zapach - multiflory.
Mniodkowa- hihi...ale Widziałaś i wystawę, i skrętniki. Nic Cię nie ominęło.
O tak...też uwielbiam koktajle owocowe, ale...przeważnie do domu nie dojeżdżają owoce, bo są zjadane na działce...
Są różne etykiety do kwiatów - mam gotowe ( tyle, że u mnie - one kosztują około 4zł). Byłam też na wystawie w Krakowie i tam kolorowe etykiety były po 0,10zł i też kupiłam troszku. Młode sadzonki przeznaczone do sprzedaży lub na wymiany...przeważnie opisuję na metkach do cen sklepowych - długo napis nie wytrzymuje i tylko takie sadzonki tak opisuję.
Kasia1007- dziękuję w imieniu storczyków.
Mika181- fiołków mam sporo i kolejne sadzonki się pojawiają...
Kociaro- fiołki chyba lubią lato, ale i tak je cieniuję żaluzją, bo boje poparzeń słonecznych.
A storczyk...Widziałaś go przecież na żywo, tyle, że był pędzik bez kwiatów jeszcze.
Arkadius- hoje rozkwitły... dziękuje w imieniu kolekcji.
Faairy - dziękuję. Kocham kwiaty...zawsze je kochałam i...mam nadzieję, że będę je kochać do końca życia.
Dorotkok- polecam pH. Tetraspisa...ma cudowny zapach i lubi przedłużać pęd w nieskończoność.
Mmaryla- nie wiem, czy Nerys jest kuzynem Jessici. Ale...bardzo mi się podoba. Ma cudnie "malowane" płatki. Na żywo jest ładniejszy, niż na zdjęciu.
Samba jest piękna, bo jest prawie granatowa. Ta odmiana zostaje w mojej kolekcji.
w sobotę rozwiązała się zagadka mojego storczyka - wielkoluda. Jest klasycznym, białaskiem...ale jakże pięknym:

Trzy hoje kwitną...Najbardziej cieszy mnie kwitnienie h. bella. Dopiero czwarte pączki donosiła i się otworzyły:

H.lacunosa