Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Eschenantus..śliczny on ci jest ;:63 , szkoda że taki kapryśny. :tan . Mam nadzieję Jagódko że przy twojej opiece wybijesz mu to z głowy. :;230 . A pro po ryneczku.. ;:7 . Gdybyś widziała cebulowe, daj znać. ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, a o jakie cebule konkretnie ci chodzi? Ostatnio jakoś nie chodziłam na targ, bo było mało sprzedających i w ogóle nic ciekawego, ale pewnie w piątek się przejdę.
Tak na marginesie sporo cebul jest w carrefourze, np mieczyki na wagę, a w LM to już w ogóle całe mnóstwo gatunków, ale wydaje mi się, ze dość drogie.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko w carrefourze i LM byłam parę dni temu. Coś tam kupiłam ;:108 . Dziś odwiedziłam castoramę.. :heja . Najbardziej mi chodzi o cebule lilii i jakieś kłącza bylin. Wiem że wiosną tam mają. Może bym spotkała takie jakich jeszcze nie mam. Pewnie jeszcze za wcześnie, ale myślę że lada moment powinny się pojawić. ;:224, Szkoda że tego ryneczku nie mam bliżej. :wink:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, jak spotkam cebule lilii to dam ci znać, co do kłączy bylin to jestem kompletna noga, ale jak coś zauważę, to napiszę. :)
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D hortensja ma sporo listków na pewno będzie obficie kwitła skoro zimowała w domciu, moje w ogrodzie kapryszą w tamtym roku przypomniały sobie o kwitnieniu prawie w pażdzierniku. :roll:
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - poszłam dziś do bankomatu bo zostało mi 50gr ;:223 i już było tak blisko Lidla, że aż grzechem było nie wejśc... na wejściu tym stały te euch... no te co kupiłaś :wink: i cena z 9,99 na 6,99 :shock: a jakie ładne... więc ja cap do koszyka ;:224 a przy kasie 13,99 :twisted: odłożyłam, bo złość mnie wzięła, że chcą mnie wrobić ;:14 jakaś tam pani poszła to sprawdzić i postanowiła nie wracać, a humor miała niesympatyczny :evil: więc się obraziłam i wyszłam z rukolą i pomidorkami ;:224 ale jak sobie teraz poczytałam, że on kapryśny to może i dobrze, że nie wzięłam, moje nerwy się kończą przy kapryśnych roślinach coś ostatnio ;:223

Tą pietruszkę to i ja miałam posadzić i co? ;:223 słów brak na sklerozę ;:145 kilka razy nawet w wątkach trafiłam na wzmiankę o tym i sobie przypominałam ale co z tego jak pietruszki w domu nie było ;:223 Twój szczypiorek także ładny ;:108 ja mam dwie cebulki w mini doniczce :;230 na kanapki sobie rwę, do tych pomidorków z Lidla ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj mniodkowa, przecież eschynantus nie mógł być przeceniony z 9,99 na 6,99, bo on 13,99 kosztował. :;230 To była przecena kwitnących typu gerbera czy begonia zimowa, bo u mnie tez przecenili, ale chyba i za darmo bym nie wzięła. :wink: Te eschynantusy ładnie zeszły, bo dziś były już tylko dwa i takie jakieś liche. Dziś poszłam do lidla i do tesco, ale nic ciekawego nie kupiłam, trudno. Znaczy kupiłam nasiona niecierpka, ale czy coś z tego będzie... :roll: Co do pietruszki, to ja obcinam te czubki, jak obieram włoszczyznę na rosół i do pojemniczka. :wink:
fiskomp, cieszę się z tej hortensji jak nie wiem co, bo nigdy jeszcze jej nie hodowałam i to jest pierwsze zimowanie u mnie. :)
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Jagodo widze że i ty w w warzywka się zabawiasz i ładny ogródek za oknem masz. ja dziś przyniosłam z piwnicy fuksje tak jak mówiłś no i się za nią wziełam wsadziłam je do jednej dużej doniczki z dobrą ziemią z lidla i postawiłam na oknie w kuchni , i czekać będe na efekty. A Z BLISKA TO WYGLĄDA TAK.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

No proszę,jak ładnie udało Ci się przezimować rośliny :shock: Teraz tylko trochę słoneczka i czekać na zielone efekty.....
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwia, bardzo dobrze zrobiłaś, że przyniosłaś tę fuksję do domu, zresztą sama widzisz, że puściła już nowe zielone pączki. Teraz po przesadzeniu może będzie musiała się ukorzenić i ten rozwój pączków się zastopuje, ale jak sprawdzałam w kalendarzu, to moje fuksje w dwa tygodnie po przesadzeniu mają już mnóstwo nowych listów i małych pędów.
Ogródek to nie jest mój, tylko sąsiadki, ja się zadowalam sporym balkonem. ;:108

Najbardziej się cieszę, że ta nowa, którą dostałam gratis jesienią na targu ( śliczna, pełna biało-różowa) tez zaczęła wypuszczać maleńkie listki, bo gorzej przezimowała, a ja jakoś bezmyślnie za mocno ją przycięłam ;:14 i przez kilka dni bałam się, ze zostanę z jedną maleńką tegoroczną sadzonką, ale na szczęście odbiła z dwóch zdrewniałych badyli bez niczego. Uff. :) Widzę jednak, ze ta odmiana jest trudniejsza niż pełna fuksja różowo-fioletowa od sąsiadki, bo sadzonki mi padły przez zimę, a pobierane może z tydzień wcześniej sadzonki z drugiej fuksji wszystkie przetrwały. Postaram się w tym roku o przynajmniej dwie trzy porządne sadzonki, bo jedna sztuka to dla mnie za duży stres, że coś się jej stanie. ;:224
APe, jak mąż mi założy ogrzewanie w przedpokoju, a ma takie plany, to będzie nam miło i ciepło, ale co ja zrobię wtedy z kwiatami, to nie mam pojęcia. :?

Ja już prawie zakończyłam wiosenne porządki z kwiatami, został mi tylko fikus pumila, ale jemu muszę sprawić ładną doniczkę, bo to mój pupilek. :wink: W ogóle zauważyłam, ze mam całe mnóstwo maleńkich przemysłowych doniczek, a z takimi, do których można przesadzać kwiatki, jest już znacznie gorzej. Ewidentnie brakuje mi doniczek w rozmiarze powyżej 12. ;:223 W przyszłym roku będę musiała wczesną wiosną zrobic chyba jakiś spis, jakie doniczki kupić, bo będzie kiszka. ;:108
Wczoraj będąc w tesco kupiłam sobie już 4 fajne doniczki na balkon, takie, których podstawki można wczepić w doniczkę. Były w promocji: doniczka po 1,49 zł, a podstawek 0,89 zł, więc żal byłoby nie wziąć. :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda...ja bym tego ogrzewania ;:78 dla dobra tych zimujących, choć pewnie ze szkodą dla was bo zimno. ;:7 . Mnie się udało wypatrzeć parapecik w piwnicy. Malutki..góra na dwie, trzy doniczki. Nie ma u ciebie takiego. :?: . Moja fuksja już w domku, nie mam z nią żadnego doświadczenia. Listki wypuszcza..ale czy powinnam ją troszkę przyciąć. ;:224
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj Jagoda, nawet nie wiesz jak się ucieszyłam jak zobaczyłam że mogę ogladać u Ciebie, Migotki i Karoliny Wasze zdjęcia, :heja
Ciągle NIE z Fotosika pokazuje się info. Jest problem z IEXPLORE.EXE i widzę tylko napis "obrazek"

Jak zobaczyłam Twój warzywnik to zaraz zachciało się rosołu.......... :D Super stoją na baczność szczypiorki. ;:63
U mnie zaś flakoniki po Hiacyntach przejmują role pędzenia domowego szczypiorku.
Pięknie odradza się Twoja Hortensja, cieszy taki widok ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Trzymam kciuki za fuksję, myślę że niedługo będziemy podziwiać zieloną czuprynkę :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:63 za połowy doniczkowe
ja tak ostatnio wyłowiłam doniczki firmy Lamelia w Realu, ale bez żadnej promocji a wręcz chyba przepłaciłam, ale tyle za nimi chodziłam i nigdzie nie było, że wzięłam sobie 7 ;:224 podstawki mogę sobie kupić gdziekolwiek więc darowałam sobie ;:108
rapunzel pisze:oj mniodkowa, przecież eschynantus nie mógł być przeceniony z 9,99 na 6,99, bo on 13,99 kosztował.

no tyle to ja pamiętałam ale ja pisało na karteczce jak byk, że eschynatus i cena 9,99 skreślona i 6,99 no to najarałam się i potem kubeł wody na głowę przy kasie ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, jak to był taki numer z tą przeceną, to faktycznie i ja bym się wściekła. Pamiętam swoją drogą, jak raz w carrefour źle opisali popcorn do mikrofali i jak spojrzałam na paragon to mnie prawie krew zalała, ale poszłam do punktu obsługi, swoje odstałam, ale się wykłóciłam i forsę oddali. :twisted:
trzynastko, bardzo dziękuję, mam słabość i sentyment do fuksji, bo pamiętam z dzieciństwa parapet gdzieś z mojej ulicy z fuksjami. Dla mnie jako dziewczynki były to prześliczne księżniczki na gałązkach i zawsze zmusiłam mamę, żeby tam chwilkę postać i popodziwiać. ;:108
Marylo, i ja się cieszę, kiedy mogę pokazać coś fajnego. W tej chwili z nowych pietruszek nic nie wyrasta, bo to za krótko, ale prędzej czy później do rosołu się uzbiera. :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”