Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Dzień dobry Małgosiu :) dodaję się do listy odwiedzających Cię - pozwolisz? :)

Pozdrawiam cieplutko
Danka
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja nie wiem co to jest na 3 fotce surfinia czy petunia..ale kwiat ma przepiekny ;:167
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu ile razy podcinałaś modrzew że tak fajnie się zagęścił :?: mój zostawię niech się płoży po ziemi...gdzieś widziałam na fotce ślicznie wyglądał, gałązki leżały na kamykach tak jak długi welon...ale mam skojarzenia :;230 :oops: Jak będzie brzydko wyglądał to podpowiesz jak i go zmniejszę.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,prawda,że pogodzie i przyrodzie wszystko sie pomieszało.Dawno nie chodziłam po ogrodzie,bo ciagle pada i wieje,ale dzisiaj chwilę spacerowałam i to nie wygląda na początek stycznia,a bardziej marca.Nawet forsycja jest cała nabrzmiała.
Gosiu,jak bardzo bym chciała,żeby te ciepłe klimaty nadeszły.Nie mogę doczekać sie kiedy bez zadnego burdania wypiję sobie kawkę na tarasie.
Daniusiu,miło mi cie goscić pierwszy raz,zaraz lecę z rewizyta.
Dorotkoto jest petunia pełna,miałam chyba 4 kolory pełnych.Mniej obficie kwitna jak pojedyńcze,ale za to kwiaty niepowtarzalne.
Aniu,tez podoba mi się jak modrzew sie sciele,Agunia tak ma,ale on tez musi miec swoją gestość.Wszystko rzecz gustu i usytuowania.U mnie jest na rabacie z bylinami i troche szkoda mi miejsca na ścielenie.Dwa lata z rzędu podcinałam go radykalnie dla zagęszczenia wczesną wiosną,teraz tylko wyrównam dół,nie potrzebuje on więcej gęstości ,bo pieniek nie wytrzyma cięzaru i przez sezon trochę go opuszczę,ale nie mogę za bardzo,bo pod nim rośnie duuuuuużo roslinek.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

ta zółta tez zabójczo piekna ;:108 ;:108
Pan nie kłamał, sadzoneczki extra ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

U mnie rośnie na nowym skalniaku...blisko modrzewia, posadziłam jałowiec szczepiony...gałązki zwieszają się do dołu, dolne też się płożą...widok powinien być fajny. Cały skalniak podniosłam na kilka cm. Dopiero czas pokaże czy ładnie wygląda czy brzydko :wit
Zastanawiam się co jeszcze w tym miejscu dosadzić :?:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 6 sty 2012, o 21:40 --

Dorotko,pewnie wiosna jak pojade z kolezanka do niego to na cos sie skuszę,tym bardziej,że to rzut kamieniem ode mnie.Trzeba jechac w kwietniu,bo potem juz nic nie ma.
Aniu,ja mam swojego modrzewia przy tarasie,mam tam drzewka same na pniu,wierzby róznego kalibru i miedzy nimi różne byliny.Na pewno coś wymyslisz,tu na forum jest tyle inspiracji,ze zwariowac mozna.

-- 6 sty 2012, o 21:47 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Witaj Małgosiu dzisiaj po raz pierwszy odwiedziłam Twój ogród i jestem zauroczona.

Ogród masz bardzo zadbany, pełno w nim ciekawych roślin, których nie znam, ale powoli się uczę :), Będę zaglądać i chyba odgapię pomysł na taras, tzn. posadzę dookoła swojego właśnie drzewka na pniu, tylko, że u mnie z tarasu w dół jest z jakieś 60 cm, więc z tarasu będzie widać górną część drzewka, i zrobi się też taka "barierka" by dziecko nie spadło, poustawiam też donice z kwiatami. Myślałam właśnie nad takim rozwiązaniem, ale nie wiedziałam jak to będzie wyglądać u Ciebie bardzo mi się podoba więc chyba będzie dobrze ;:180
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, wypisałas u mnie zamówione przez ciebie liliowce. Ladne odmiany wybrałaś. Ja też chcę kupić Night Embers i jeszcze kilka innych. Liliowce należą do najmniej kłoptliwych roślin. W zasadzie to w ogóle prawie można o nich zapomnieć.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamciu,witam cie,zaraz wpadnę do ciebie.Zaczęłam od posadzenia choinki jak dom był w stanie surowym,potem dołożyłam hakuro i reszta tak sama wyszła bez planowania.Teraz zrobiłabym inaczej,ale rewolucji już nie bedzie.Robiłam wszystko sama iżeby nie siedzieć długo w syfie szłam po najprostrzej linii. Teraz kombinyje z dosadzeniami.
Wandziu,do tej pory miałam zwykłe liliowce i one mocno ekspansywne są.Wiosną kupiłam 2 odmiany i nie kwitły mi,zobaczymy jak te,co zamówię.Nie wiem czy te odmianowe długo kwitną?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, liliowce jak to liliowce, noezależnie od tego, czy odmianowe, czy zwykłe -- każdy pojedynczy kwiat kwitnie niestety tylko jeden dzień. Ale po kilku latach, gdy kępa ma już spore rozmiary, potrafi wypuścić kilkanaście pędów, a na każdym pęzie kilkanaście kwiatów, tak więc w sumie kwitnie długo. W pierwszym roku po posadzeniu nie możesz liczyć na zbyt wiele. Jeden lub dwa kwiaty i to wszystko. A za to później... ho, ho.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 7 sty 2012, o 11:35 --

Dziękuję Wandziu za odpowiedż.Mam nadzieję,że te leniwce w tym roku mi zakwitną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Małgosiu zobaczyłam na Twoich zdjęciach, że przy tarasie masz takie kółko, które jest przykryte, czy tam jest donica?, bo ja też takie coś mam i chce tam wsypać ziemię i wsadzić daturę, czy to jest złe rozwiązanie, że z niego zrezygnowałaś?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamciu,to jest studnia.Działkę kupiliśmy 10 lat przed budową i M zaczął od kopania studni,trochę bez głowy to rozplanował,bo po zakupie projektu okazało się,że wejdzie ona w taras.Z konieczności trzeba było zrobić przykrycie i stawiam tam jednoroczne.Na razie nie mam innej koncepcji na zabudowę tej studni.Oprócz tego w taras mam właczone koło wyłozone kamieniami nie wiem czy widać to na jakimś zdjęciu.

-- 7 sty 2012, o 12:26 --

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Małgosiu, ale bardzo fajnie to wyszło, ja się nie kapnęłam, że to studnia, myślałam, że tak jak u mnie donica. Poszłam teraz zrobić zdjęcia swojej, zaraz wrzucę na swój watek, aby Tobie nie śmiecić.
Małgosiu a powiedz mi jeszcze czym masz tą studnię obłożoną to jakieś specjalne płytki?
Dopiero co do Ciebie przyszłam, a już zasypuje Cię pytaniami :oops:
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”