Rośliny Krystyny cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rośliny Krystyny cz.2

Post »

kociara pisze: A odwagą to Ty, Kochana, się wykazałaś i za to Cię podziwiam, i cieszę się. ;:136 ;:167

nie gadaj głupot ;:196 ja mam znajomych w każdym wieku i każdej płci :;230 już taka jestem, że dogadam się ze wszystkimi ;:172 więc teraz tylko szukać okazji do powtórzenia ;:136
rapunzel pisze:O przepraszam, ja też bym miała ochotę, tylko niestety nie mieszkam w Krakowie

ja też :;230 ale do każdej z Was chyba nie nadążę jeździć ;:223 praca lepiej płatna ale nie AŻ tyle :;230
martucham1 pisze:O matko to musiał być niezły huk

Krysia mi opowiadała o tym kwietniku i nie zazdrościłam jej tego "wypadku" ;:222

A tak w ogóle to witaj Krysiu po mojej długiej nieobecności ;:196 jak zdróweczko???
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Marto ;:196 - nawet nie był to huk, co trochę przerażające żegotanie,takie co powoduje
mrówki na całym kręgosłupie aż po czubek głowy. Wrażenie straszne... ;:202
Agnieszko ;:196 - jak miło, że od razu po powrocie wpadłaś :tan :tan :tan :tan :tan
Brakowało Twoich komentarzy. ;:108 Zdrowie musi być bo mam nadzieję doczekać kolejnego
spotkania - może jesienią na wystawę przyjedziesz? ;:136 ;:215
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mało się chyba tutaj dzieje więc pokażę dwa zdjęcia za to jakie??? Pamiętacie z poprzedniego wątku Edka.
Edkowi ciapnęłam zdjęcie górnej połowy całego Edka. Zdjęcie tytułem próby aparatu ale Edek rewelacja.
Kiedy do mnie przybył to cały był taki "wielki" jak ta jego połowa. No i bokami mu rośnie!!!

Obrazek

Agnieszka (mniodkowa) mi przypomniała, że ja też mam tego co w sklepach bywa jednak.
Niby pamiętam bo czasami podlewam ale stoi w kącie i bywa, że zdarza się zapomnieć.
Jakby Ci nie dali co obiecali, to ........ ;:108

Obrazek

A teraz wrzucę parę zdjęć, które mówią o zmianach, niekoniecznie na lepsze.
Z kilku okazałych egzemplarzy hoja compacta, w jej wszystkich odmianach zostało mi tyle:

Obrazek

Udało mi się zdobyć sadzonkę odmiany C.laura lei:

Obrazek

Dzięki Dobrej Wróżce mam H.Motoskei, malutka a cieszy niezmiernie:

Obrazek

Wreszcie ruszyła po zimie H.Fitchii i nawet na boki się puszcza:

Obrazek

druga, maleńka (też podarowana) zastanawia się ciągle lecz jest w dobrej kondycji:

Obrazek

Hoja blashernaezii postanowiła rosnąć. Była jeszcze druga o większych, posrebrzonych listeczkach ale nie chciała z nami zostać:

Obrazek

Nawet małej, zdrowej nie potrafię się dochować. Taki zdechlaczek sobie trwa. Z poprzednimi było gorzej
bo do miesiąca (lub krócej) padały a ta trwa: H.Bella:

Obrazek

Carnosa rośnie sobie wolniutko od paru lat ale o kwitnieniu ani myśli :

Obrazek

Carnosa variegata.Mam trzy. Ta jest najstarsza stażem u mnie. Przez zimę przechorowała się znacznie, myślałam,
że padnie zupełnie, ale się zbiera. Nawet miejscami nabrała kolorów:

Obrazek

Ta najkrócej jest u mnie. Jest też najmniejsza. Jako jedyna w storczykowym podłożu i jakoś ja daję radę.

Obrazek

Też ma na listkach rumieńce:

Obrazek

Fragment mojej trzeciej hoi, największej z tych trzech. Jej wielkość nie jest moją zasługą, niemniej cieszy mnie tak
jakby to był mój sukces. I na niej jedynej mam całkiem kremowe listeczki, jakie mi się marzyły u variegaty. Ma ich kilka:

Obrazek

Ma sporo młpdych pędow:

Obrazek

Moja tricolorka po wiosennej kąpieli. Kupiona w zeszłym roku, wczesnym latem, znacznie zmężniała i urosła :

Obrazek

Obrazek

Na razie aby nie zanudzić w to senne, zimne popołudnie, to byłoby na tyle. Kiedy coś zacznie się dziać u zielonych
(mam nadzieję, że tym razem zmiany będą na lepsze), to Was powiadomię. :tan ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Krysiulka ...sliczne hojki ;:167 ja sie kiedys skusiłam na alledrogo...kupiłam trzy , z czego trzymaja si e2 ...jedna ruszyła, mam nadzieje ze przezyja, chciałabym miec jakies wyjatkowe slicznotki :roll: :roll: A wiesz ze padł mi Filus od Ciebie....strasznie go lubiłam...nie wiem czemu padł ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu ależ piękne hoje , chyba świeżo po kąpieli.
Moja carnosa od kilku lat też pięknie rośnie ale nie myśli kwitnąć. Kiedyś słyszałam od koleżanki, że są męskie i żeńskie i jedne z nich nie kwitną. Ale ile w tym prawdy ;:24
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne hoje dziś pokazałaś. ;:333

I dużo ich! Widać, że to Twoje ulubienice. Życzę samych sukcesów w ich pielęgnacji. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Edziu pięknie rośnie. Masz fajniutkie hojki. A jak sie miewa multiflora bo pamiętam ją jak pięknie Tobie kwitła w zeszłym roku. Przykro jest czytać o stratach i problemach z hojami ale chyba wszyscy je mamy. Mi przez zimę padło większość hoj bez problemu przezimowały 3 a 3 innemmusialam ratować.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piekne hoje ;:138
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję moim gościom za odwiedziny - lubię gości. ;:196 ;:167
Dorotko, jeśli mi przypomnisz, który to był ( ;:174 , nie pamiętam) i jeśli egzystuje u mnie, to z przyjemnością się podzielę.
Asiu pocieszę Cię, moja też nie kwitnie.Z tymi męskimi i żeńskimi egzemplarzami to jest bajka.
Henryku, było mi ciasno, teraz jest mi bardzo ciasno. Za wizytę i życzenia dziękuję.
Renatko,multiflora ma się świetnie. Powiedziałabym nawet za bardzo. Jesienią musimy się przystrzyc, bo niedługo
zupełnie się nie pomieścimy.
Dorotko, dziękuję Kochana.

Przedostatnie i ostatnie zdjęcie multiflory:

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Naprawdę ;:196 taki łaciaty zielony z jasnozielonymi łatami ...nie pamietam nazwy odmiany ;:185
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Krysiu przecudna ta Hoja ;:196 choć reszta przedstawionych hojek równie śliczna , niech Ci zdrowo rosną :wit
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, jesteśmy w kontakcie. Przynajmniej wiadomo o którego chodzi. ;:108
Celinko, Dziękuję. Życzenia i przydatne i bardzo miło widziane, jesteś cudna. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Krysiu dawno tu nie zaglądałam :oops: piękna sesyjka hojkowa no i oczywiście hojki cudne. Ja też mam maleńką laurę lei i jak ją dostałam to bałam się że będzie stała w miejscu albo padnie ale ona jest dzielna puściła nowy listek :heja :heja Multiflora jaka wielka :shock:
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj ale pięknie u ciebie, a multiflorka boska, miałam kiedyś ale się zmarnowała:(.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Florcia piękniutka a jej kwiatuszki cudne. Moją też będę przycinać ale dopiero na wiosnę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”