Moja kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja

Post »

mmaryla pisze:Ten szczawik to piekna zielona odmiana,zerkłam w necie ;:oj
Idę dzisiaj na poszukiwanie jego nasion..... ;:65 ;:65
Widziałem go wczoraj w Biedronce, ale jeśli chcesz mogę Ci wysłać parę cebulek.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Śliczny szczawik ;:108 Ja też mam w tym roku i już mi szaleje w doniczce :tan Uroczy kwiatek.
Mój grudnik też się okazał wielkanocnikiem :;230 , kwitnie na różowo.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Własnie widziałam ten zielony u Moniki jest sliczny, ;:oj Dzięki Jurek , jeśli nie znajde dzisiaj to z pewnościa zgłosze sie do Ciebie. Jest mi niezmiernie milo że mi go zaproponowałeś.Dzięki ;:215

Jagoda widziałam te cebulki to takie male fasoli ,wiec nazwałam je nasionkami :;230
Zrobiłam obiad odpisałam i teraz ide w rejs ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

Sliczny szczawik :D Też widziałam w biedronce, nawet zastanawiałam się, czy nie kupić, ale kiedyś miałam kilka razy fioletowego i niestety mi padał.. nie wiem dlaczego. Dlatego też nie kupiłam, bo po co roślinkę uśmiercać :D
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za namiar na zielony Szczawik w Biedronce. :heja Właśnie go sobie tam kupiłam a przy okazji strasznie mnie wywiało brrrrrrrr. ;:oj
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny!
Pękających na drzewach pąków,
ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie
także grzeje.
Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy,
na koncie bankowym ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu

Obrazek
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Monisiu - Wzajemnie.....
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

;:196 ;:196 dziękujemy i wzajemnie duzo słoneczka dla kwiatuszków i dla ciebie ;:196
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Właśnie odkryłam, że mój grudnik to jednak wielkanocnik :roll: Chociaż już sama nie wiem, kompletnie nie potrafię odróżnić. Mam ochotę wybrać się po tego szczawika do biedronki, muszę tylko przemyśleć gdzie ustawić, żeby mama nie widziała, bo znowu się wkurzy że jakieś zielsko do domu znoszę. Zero zrozumienia dla moich pasji... :roll:
Dziękuję za życzenia, wzajemnie ;:196
chika1979
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 13:20

Post »

Monisiu muszę cię troszkę po prawić .Ten wielkanocnik co dostałaś ode mnie to jest akurat grudnik .A teraz napiszę dlaczego .ten wielki okaz co stoi u mnie w domu to ma ponad 10 lat i kwitnie zawsze w grudniu na wigilię .jego kwiaty są koloru różowo białe i jest to bardzo stara odmiana już mało spotykana.Ja mam szczepki które kwitły u mnie i są w moim wątku to ten różowo biały co jest u mnie .A teraz dostałam go od teściowej bo jej się na oknie nie mieści i mam dwa.
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Bożenko, nieważne czy to grudnik, czy wielkanocnik. Do czasu odwiedzin u Ciebie nie miałam żadnego z takich kwiatków. A teraz mam to cudo i jeszcze kwitnie na biało-różowo :tan ;:180 - cudo z niego będzie jak dorośnie do kwitnienia.

Domimiko, kup cebulki, zasadź je. Jak szczawik zacznie rosnąć, to i mama będzie się do niego przyzwyczajać.

Moniko, wywróżyłaś z tymi kwiatkami :lol: . Wróciłam od teściowej (a byłam u niej 2 dni) z naręczem szczepek. Miałam jeszcze ze 3 phalenopsisy (żółty, biały z różowym środkiem i żółty w różową kratkę) i 2 fiołki (biały i ciemno-różowy), ale większość oddałam rodzicom na prezent rocznicowy. Dla nas miał zostać jeden storczyk: biały z różowym środkiem. I przy pakowaniu okazało się, że muszę go zostawić, bo się biedaczek nie zmieści do autka. Musimy chyba zmienić autko na jakieś wielkie. Jak byłam u teściowej, to wybrałam się na spacer do spółdzielni ogrodniczo-warzywnej. No i od progu kwiatki wołały do mnie: kup nas, kup. Przyznaję się, mam słabą wolę. Ale jak tu się oprzeć wyprzedażowym storczykom (kwitnącym) za 5 złociszy, czy ogromniastym fiołkom (też kwitnącym) za ciut ponad 3 złote. Same przyznacie, że nie można wyjść z pustymi łapkami.

Mmarylo, dziękuję za życzenia. Cebulki dotarły całe i zdrowe, dziś będę je sadzić.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

ja też pżyznam że nie oparłabym się takiej pokusie
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
chika1979
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 13:20

Post »

oj Moniczko bardzo mnie to cieszy że jesteś zadowolona.Jak tylko moje grudniczki podrosną a będziesz chciała to mogę się wymienić ;:196
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

oj kochana to może ja w totka zaczne grać :;230 :;230 no ja też mam bardzo słabiutką wolę jeśli chodzi o zakup kwiatuchów no ale tobie to sie w ogóle nie dziwię takie cuda za takie pieniążki ja to bym wszystkie wzieła :;230 :;230 a potem mój R. to by mnie chyba z nimi z domu wygonił :;230 :;230 bo niedługo to spać nie będzie miał gdzie ;:224 szkoda storczyka koniecznie musisz kupić większy samochód kochana ;:224 no bo nie można tak pozostawiać kwiatów :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

meandrzejew ,przepraszam ale dopiero zobaczyłam na tamtym forum że pisałeś
a ja tam nie mogę się odnależć ,,ta hoja to tricolorka bądż lisa australis ;:196
śliczne jajeczka świąteczne :tan
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”