Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Zaraz wstyd ;:7 ;:7 Od razu wszystko chcesz wiedzieć. Magistra musiałaś obronić , to było najważniejsze. :uszy Teraz możesz robić doktorat z roślin cebulowych :tan :tan 210 odmian mieczyków :?: :?: :?: A gdzie tyle wyszukałaś ;:224 ;:224 Pokazuj , bo do wiosny nie zdążysz wszystkich zaprezentować . ;:224 ;:224
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

slila1 spokojnie, trzeba dawkować bo do wiosny nie starczy mi ich... ale ok, pokażę jeszcze jedną porcje dziś ;:108

roots23 też mi się on podoba :tan

Tadku ojj no była kiedyś jedna osoba co mi zwróciła uwagę jak można ich nie rozróżniać mając je u siebie, że pierw powinno się poczytać a potem kupować :roll:
A gdzie wyszukałam... część u naszej Anity, część u Staszka i tak się uzbierało, ale na pewno na tych nie spocznę :tan tylko jakby były trochu tańsze jeszcze... to by było super :?
Nie wszystkie jeszcze mi kwitły pomimo tego że już miałam u siebie, a jak też kwitły to nie zdążyłam niektorym zdjęć zrobić. A i z tych 210 odmian okolo 50 dokupiłam jesienią, więc na zdjęcia trzeba do lata poczekać :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Na 6 fotce , n i e s a m o w i t y ;:224 ;:224 Reszta także miodzio. :D
Nie przejmuj się ,, tą osobą'' ;:7 ;:7 Większość z nas tak robi , a przynajmniej robiła w początkach . Jak zaczyna brakować miejsca , wtedy wraca rozsądek. I też nie zawsze :;230 :;230
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

1,3,6 są urzekające :) takie nakrapiane :) myślałam kiedyś o mieczykach, ale nie chciałoby mi się bawić w wkopywanie i wykopki na jesień. Po prostu brak czasu. Może i chęci.
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

A ja z pytaniem... Czy mieczyki wsadzasz do koszyczków czy bezpośrednio do ziemi?
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Piękne te mieczyki, dla mnie bardzo oryginalne. Jesienią dostałam od sąsiadki kilkanaście cebul mieczyków, leżą sobie spokojnie w garażu i czekają na wiosnę, ciekawe co mi z nich wyrośnie. U mnie wiosną wszystko będzie niespodzianką :;230
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Mi jeszcze nie dawno nie podobały się falbaniaste mieczyki, ale zyskały w moich oczach, dzięki Twoim Elizo zdjęciom. Do tej pory najładniejszy był i może zostanie dla mnie biały klasyczny mieczyk, falbaniaste przypominają mi suknie balowe.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Toż to ogromna kolekcja mieczyków. ;:63 . Piękne są...szkoda tylko że nie zimują. ;:7 . Także ze mnie leń do wykopywania, z tego powodu mam tylko kilka. Co do lilii...ta zarażona bardzo mi się spodobała, moja by mogła coś takiego złapać. Wcale bym nie miała nic przeciwko. :;230
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Piękne te mieczyki , szczególnie dwukolorowe :)
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

roots23 takich jest całe mnustwo.
Nooo a mieczyki- niestety mają to do siebie, że trzeba wykopywać i wkopywać - ja to lubie, zwłaszcza jak wykopuję i patrzę ile mają dzieci i jakie cebulki są, zawsze doczekać się nie mogę jak je zobaczę wyjmując z ziemi ;:224

baran18 witam w moich skromnych progach :wit stwierdziłam, że trzeba jakoś sobie umilić ten czas w te zadymy śnieżne bo póki co wiosna sie na razie nie zapowiada :(
Oczywiście będzie mi bardzo miło jak będziesz zagladać częściej :tan
A Ty masz jakiś ogródek swój?

justyna_gl wiesz co... niektóre wsadzałam w koszyczki a niektórych nie..., jak miałam jakieś przybyszowe danej odmiany to sadziłam dużą cebulę do koszyczka i jej cebulki przybyszowe aby po prostu wiedziała że te maleństwa są tej właśnie odmiany, a takto to bezpośrednio do gruntu. :D

Tadku nie przejmuję się już nawet zapomniałam kto to był, ale wtedy jak tak na forum napisał to mi głupio było.
Tych "niesamowitych" będzie jeszcze więcej, przynajmniej dla mnie sa wszystkie niesamowite :;230

Kamcia Bardzo mnie to raduję czytając takie miłe słowa ;:224 a powiem Ci że takie niespodzianki też są fajne, jak pierwszym razem zakupiłam mieczyki wg. niby danych kolorów to jak zaczeły kwitnąć i zauważyłam że kolory się całkowicie nie zgadzają to każdy kolejny jak kwitł to był niespodzianką :D
A skoro mówisz że wszystko to co.... masz taki miszmasz w ogrodzie? czy jak hhihi

Bufo-bufo ooo jak miło że dzięki moim zdjęciom ktoś się przekonał do tych pięknych kwiatów :heja ja tam wole takie dziwaczne kolory :tan a i jak do tego mają jeszcze falbanki to już w ogóle bamba ;:224

Zeniu ojj jaka tam ogromna kolekcja... zajrzyj do Anity to wtedy powiesz że się jednak myliłaś :;230 piękne są - to fakt.. mnie wykopywanie i wkopywanie nie przeszkadza, bardziej boje się po prostu tego ich przechowywania, czy będą mieć optymalne warunki by ładnie sie przechowały.
Nooo a jak tak Ci sie nie chce wykopywać to ja tam jestem chętna na wykopki, wiec wiesz.... ;:136

A lilia... tez mi się ona baaaardzo podoba i jak ją zobaczyłam kwitnącą to mówie kuuurde jakie cudo nie sadziłam że tak może wygladać lilia... no ale potem forumowicze baaardzo szybko uświadomili mnie i musiałam zejść na ziemie że jednak lilie tak nie kwitną :;230
heheh noo jak jest jedna zarażona to można jeszcze zaryzykować, ale jak by miały wszystkie mi tak wyglądać kosztem cebul to jednak wolałabym by były normalne :;230

edi13 są jeszcze i 3 kolorowe... wstawie zaraz kolejne...
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ibizaa pisze:Odmian mieczyków które mi kwitły jest 140... ogólnie wszystkich mam 210 ;:224
Przejrzę na pewno bo aż mi wstyd, że tak mało o nich wiem pomimo tego że je posiadam :oops:
Ja chyba wpadnę to latem zobaczyć :) Jak można mieć 210 odmian mieczyków :;230 Nawet w centrach ogrodniczych do wyboru najczęściej 5-6 rodzajów :P
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agatko serdecznie zapraszam, a tym bardziej że az tak daleko nie masz do mnie :tan noo najwidoczniej można mieć tyle :;230 ale wiesz że będziesz musiała na dwa miesiące się do mnie wprowadzić by zobaczyć je wszystkie??? bo niestety wszystkie od razu nie kwitną :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nie mów dwa razy :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam do siebie :heja :;230
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

No to szykuj się :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”