Moje ukwiecone parapety
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Kasiu piękne botaniki, super ten lapmarci, gratuluję pędzika na equatris, czy to na tym samym co już kwitnie czy masz dwa?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Gosiu, Leszku, Kingo, Justynko, Agatko,Julito, Lucyno dziękuję za miłe odwiedziny i pochwały moich kwiatuszków
Asiu pędzik mam na equestrisie alba a kwitnie mi obecnie różowy
A to obecne zdjęcie mojego tetraspisa, tego któremy pojawiły się nieładne plamy na listkach. Choroba mam nadzieję ze się zatrzymała, trzy listki stracił w tym najmłodszy ale reszta wyglada zdrowa i do tego zakwitł co prawda tylko dwoma kwiatami ale to zawsze coś.

Uploaded with ImageShack.us

Tego parę miesięcy temu kupiłam jako przekwitniętego za 5 zł. Myślałam że tradycyjnie będzie biały lub różowy a tu taka niespodzianka, jest żółty i to z ładnymi piegami

Asiu pędzik mam na equestrisie alba a kwitnie mi obecnie różowy
A to obecne zdjęcie mojego tetraspisa, tego któremy pojawiły się nieładne plamy na listkach. Choroba mam nadzieję ze się zatrzymała, trzy listki stracił w tym najmłodszy ale reszta wyglada zdrowa i do tego zakwitł co prawda tylko dwoma kwiatami ale to zawsze coś.

Tego parę miesięcy temu kupiłam jako przekwitniętego za 5 zł. Myślałam że tradycyjnie będzie biały lub różowy a tu taka niespodzianka, jest żółty i to z ładnymi piegami

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, jestem pod wielkim wrażeniem Twoich botaników.
Tetraspis C1 bajka. Zwykły tetraspis pełen wdzięku i fotka zbiorowa. Piękna uczta dla oczu.
Gratuluję takich kwitnień
Czekam na fotorelację z budowy orchidarium. Ja też mam w planach orchidarium więc przydadzą mi się takie fotki.
Tetraspis C1 bajka. Zwykły tetraspis pełen wdzięku i fotka zbiorowa. Piękna uczta dla oczu.
Gratuluję takich kwitnień

Czekam na fotorelację z budowy orchidarium. Ja też mam w planach orchidarium więc przydadzą mi się takie fotki.

Tetraspis C1 powalil mnie na kolana,jest przepiekny o takim marze ale jakos szczescia nie mam.
-
Asiu dziękuję za pochwały moich botaników.
Orchidarium wciąż w budowie, czekam teraz na przesyłkę z higrometrem i termometrem, ale coś się opóźnia i wstrzymuje roboty. W weekend byliśmy w górach i mąż przytaszczył ogromny korzeń, który po obróbkach znajdzie się w orchidarium. Z każdego etapu budowy orchidarium robimy zdjęcia wiec jak już będzie gotowe to je wstawię.
Marto
cieszę się ze podoba Ci się mój tetraspis C1, niestety po długiej i pochmurnej zimie jego kwiatki są słabo wybarwione.

Marto

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Zawsze sobie chwalę przeceny bo bywają ciekawymi niespodziankami,jak ten budyniowy u Ciebie.I gratuluje cudeńka kwitnacego!!
-
Grażynko, ja też lubię wyprzedaże bo za niewielkie pieniądze można czasem kupić coś ciekawego
Julitko
Julitko

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękny tetraspis i ten żółty. A pokażesz roślinę tetraspisa, jak wyglądają liście?
-
Dusiu
jutro postaram się zrobić zdjęcie.

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu wszystkie
przepiękne .Teraspis czy czerwonkawy czy pomarańczowy cudny

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kasiu,ślicznie,ślicznie,ślicznie.
Mogłabyś wskazać stroną,na której pisałaś o tym? B.proszę.A to obecne zdjęcie mojego tetraspisa, tego któremy pojawiły się nieładne plamy na listkach
-
Henryku
zdjęcie listka z plamami pokazywałam na 41 stronie w sumie to straciłam trzy. Dwa ze środka rośliny same po jakimś czasie odpadły, natomiast najmłodszy ucięłam w miejscu gdzie wyglądał już na zdrowy i reszta nie uschła, więc liczę że wypuści następne.
Kasiu dziękuję za pochwały dla tetraspisa, mi też on się podoba choć ciemny czerwony wyglądał bardziej elegancko.

Kasiu dziękuję za pochwały dla tetraspisa, mi też on się podoba choć ciemny czerwony wyglądał bardziej elegancko.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach te botaniki, zawsze piękne 

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Uff,kamień z serca.Na moim od miesiąca są jakieś przebarwienia,przemyłem liście citroseptem i ,jak na razie,więcej nic złego się nie dzieje.
Dzięki za informację.
Dzięki za informację.