Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Dobre pytanie! Też chętnie posłucham odpowiedzi Izy :lol: dotyczącej mieszanek kolorystycznych :;230
O...jest odpowiedź. Ciekawa 8-) Muszę się nad tym zastanowić ;:24
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wiktorio - czy wyjaśniłam :wink:

Obrazek Obrazek

No i na dobrą noc i dobry dzień dwie odsłony ... dla odmiany różowa... róża :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu ja powiem szczerze, że tak kocham kolory, że w ogrodzie nawet zęby mnie nie bolą od połączenia różu z żółcią 8-) :lol: Podejrzewam, że jakby tak dobrze poszukać , to i u mnie znalazłoby się takie połączenie ;:224 :;230 Ja kocham barwy gorące od kremu i żółci poprzez pomarańcze, czerwienie, do głębokiego bordo, ale jak tu się oprzeć takiej wspaniałej różowej róży jak pokazałas i nie posadzić jej w ogródku, kiedy aż się śmieje do człowieka 8-) :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izka, myślisz, że mogłabym się rozkochać w różowych różyczkach ;:224 nigdy nie urzekał mnie ten kolor, a tu masz ;:14
Znów szukam miejsca .... kolejnego, tylko zastanawiam się nad kolorystyką ... taką dajmy na to zaproponowaną przez Ewę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=98
Eden Rose 85 i Rosarim Uetersen, dasz wiarę :;230 jak to zmieniają sie zapatrywania :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

A jak się zachowują esteci na widok wiosennej łąki pełnej firletki i jaskrów? Jeszcze nie słyszałam żeby ktoś powiedział o tym miksie kolorów: a fe :lol:
Wszystko jest kwestią proporcji, miejsca, światła. Czasem naprawdę warto pobawić się kolorem, wbrew sztywnym regułom wyczytanym w książkach. W związku z tym festyn azaliowy to całkiem ciekawa i odważna propozycja :)
A czy zdążymy zobaczyć ogonki na wolnym wybiegu, zanim je wydasz?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kiedy ogonkom rosną ząbki to wypada się wyprowadzić, albo trzymać je w zamkniętym pomieszczeniu lub na polu.
Przeżywałam taki okres i wiem co to znaczy.
Trzymam kciuki, żeby dom przetrwał. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja w tym roku będę sadziła wszystkie kolory tęczy azalii na jednej rabacie. Chyba jeśli chodzi o róże tez mi to nie przeszkadza.
ogonki sikają :roll:
Współczuję
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

No to do czwartego tygodnia trochę czasu...można wynosić wszytko co tekstylne i miękkie w zgryzie,albo zastosować się do rad Grażki... :lol: i jaki wybór...?
Kolorowa spódnica ...od razu przypomina mi się kolekcja azalii i różaneczników w Pisarzowicach...(nie wiem czy pamiętasz...)wszystkie kolory tęczy obok siebie... :D Było pięknie...i znowu będzie... ;:138
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, czy wszystkie maleństwa pójdą w świat? Żadne nie zostanie? ;) Są takie słodkie :D

Co do kolorów, to rzeczywiście w ogrodzie powstają czasem zaskakujące efekty połączeń kolorystycznych, które jednak piękne są tylko w ogrodzie :D
Kwiatom wszystko uchodzi :D
sev
200p
200p
Od: 6 maja 2009, o 12:07

Post »

Mój piersi przemarza co roku, a po poprzednie zimie to zostały z niego 2 gałązki które były najgłębiej zakopane w śniegu. Może powianiem spróbować z innymi odmianami...
Jak na razie ładnie trzyma się głogownik który to uchodzi za znaczne bardziej wrażliwego od pierisów.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Ja przykryłam swojego młodego pierisa pudłem kartonowym.
Z boku obciążyłam kamieniami. Jestem ciekawa rezultatu.
W ogóle obecnie najwięcej w ogrodzie mam ... kartonów. :)
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Agnieś - wiem jakie lubisz kolorki :D Zachwycają mnie w Twoim ogrodzie. Ale u siebie... ciągle wpadam w różowości
A różyca to Walzertraum... Taka uśmiechnięta :D

Joluś - myślę, że to uczucie zakiełkowało i to dorodnie!!! Przy tej stronie u Ewy spędziłam trochę miłych chwil ;:3 I przy poprzednich i następnych też :;230 Dla ugruntowania świeżo zmienionych zapatrywań projektuj kącik w ogrodzie ;:108

Aniu Zielona - takie łąki mam wkoło i budzą mój dziki zachwyt... bo nie da się nie uśmiechnąć do takiej łąki. Ale pola rzepaku też mi się podobają :;230 Nie czytam książek o kolorach... To chyba widać :;230 A pstrokate azalie mam w głowie od zawsze... tak je widzę. Co do ogonków, to pewnie część doczeka wiosny... Dla mojego i ogrodu dobra powinno ich być jak najmniej...

Grażynko - ogonki dostają zębów :shock: Dostały do dyspozycji pokój z solidnymi drzwiami, ale za trzymanie kciuków będę bardzo wdzięczna ;:136

Goś - no to obie będziemy miały roztańczone azalie. Nastawiłam się na kupowanie tego co widzę, więc tylko kwitnące azalie. W ogródku już czeka pontyjska i Chanel - jest więc żółć i ... róż z żółcio-pomarańczą... Niezły początek ? W różach wolę jedną tonację. Miałam Mary Rose przy Grahamie Thomasie i cierpiałam...
Ogonki sikają - to zbyt łagodne określenie... To co robią nie kojarzy mi się z sikaniem. One przeciekają na potęgę :;230 Są absolutnie, całkowicie nieszczelne :;230 Damy radę :wink:

Nelu - w pokoju ogonkowym od początku czystka... Ostatnie panele do wymiany, więc nie szkoda... Tak więc rady Grażynki wcielone w życie - misja zamknąć w pokoju gotowa do startu :;230 Już czekam na pokaz w Pisarzowicach...

Czarodziejko - ogródek zamknięty, ale jesteś ;:196 Zamiar jest taki, że wszystkie ogonki pójdą w świat... Choć M stwierdził, że gdyby miał dużą posesję to parę by zostawił. Na pytanie którą parę odrzekł, że... chyba.... wszystkie :;230
O, dobrze powiedziane - kwiatom wszystko uchodzi. Skoro Natura tak działa, to nie może się mylić. Co do zestawień kolorystycznych, to stoję przyznaję słuszność powiedzeniu, że nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Różowości lubię w ogrodzie - tyko w ogrodzie.

Sev - prawie zszedł śnieg, ale mój pieris dopiero zaczyna wyglądać spod zwału śniegu z podjazdu. Głogownik ocalał a pieris nie? Ot, niespodzianki ogrodowe. Może pieris jest na mroźnym i wietrznym ciągu ? Mam takie pasmo w ogrodzie, gdzie widać mroźny jęzor. Tak jak w ubiegłym roku połowa krzaka róży zielona, połowa czarna. W poprzek...

Rozeto - Moni - witaj w ogródku :wit Widziałam Cię to tu ... to tam... Niebawem zobaczymy efekt eksperymentu! Zobaczymy, prawda? Kartonowy ogródek? Nie rozmiękły? U mnie wszystko wygląda jak wielka paćka... wyszły spod śniegu namoknięte liście, trociny, badylki. Właściwie... to tylko agro wygląda w miarę przyzwoicie... ( nie myślałam, że kiedyś powiem takie słowa... )
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

A u mnie wszędzie śnieżna biel :;230
Zaintrygowała mnie róża w poprzek... Która część czarna a która zielona? :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Trzynaście ogarów? Twój M. chyba oszalał :;230 Choć wiem jakie te maluchy są słodkie. Kiedy braliśmy naszą sunię też było 10 małych posokowców-kluseczek. Ślicznych ;:167
Kolorowo, kolorowo niech już będzie, bo to co wyłoniło się spod śniegu wygląda okropnie :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Książek o kolorach nie czytasz, ale mogłabyś pisać, było by ciekawie moim zdaniem i trafnie.
Pluchowato się zrobiło i niejeden stwierdzi że ładniejsza była ta śnieżna pierzyna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”