Wandy ogródek pod dębami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami

Post »

Crystal Star... bardzo interesująca ;:224
Powyższe... chyba wszystkie akurat zamawiałam na wiosnę :lol: co z nich wyszło, to już inna bajka :twisted:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grabek, ja na sto procent nie jestem taka pewna co do tej odmiany, może to u mnie nastąpiła pomyłka. Kupowałąm na all... a tam to wiadomo, że różnie z tym bywa.

An-ka. Oj dawno cię u mnie nie było, witam więc serdecznie. Cieszę się, że podzielasz moją miłość do lilii i liliowców. Lilie mają jednak te przewagę nad liliowcami, że o wiele dłużej kwitną. Ja już zamówiłąm klika odmian liliowców u naszego forumkowego "eM". Na wiosnę mam otrzymać te cuda.

AGNESS, co prawda nie mam nornic, ale od kilku lat lilie atakuje mi tzw. ostępka lilianka. Po prostu gniją pąki i odpadają. Ale mam już na te robale odpowiedni środek i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie się jakoś obronię.

Malino. Casablanca rzeczywiście jest przecudna. W ogóle białe lilie są chyba najwytworniejsze ze wszystkich.

Babopielko. Zapach lilii jest faktycznie niebiański. Wiesz, co do tej "African Queen" to nie ma takiej stuprocentowej pewności, bo jest kupowana na alle. Mogło nastąpić tu jakieś przekłamanie. Chociaż na zdjeciach w internecie ta odmiana właśnie tak wygląda jak moja.

Gorzato76, czy chcesz przez to powiedzieć, że nie wyszło to, co zamawiałaś, tylko coś innego?

Krysiu, witam ;:196
LORA, Cieszę się, że wybrana przeze mnei lilia ci się spodobała :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Wandziu... no niestety :(
Miało być różowo - biało... wyszło... pstrokato :evil:
Następnym razem trzeba będzie odżałować te parę złotówek więcej i kupić w pewnym źródle... czyli nie w sklepie sprzedającym przeróżne cebule, a u specjalisty :wink:
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu :wit
Lilie masz przecudne ! Ja już pisałam, że u mnie zjadają je nornice i poskrzypki(te wstrętne czerwone żuczki). Chyba będę sadzić je w dużej donicy, to może nic mi ich nie zeżre :( . Też lubię zapach lilii no i to dostojeństwo... U ciebie najbardziej "wpadła mi w oko" Crystal Star. Z tego, co widzę, to ma ogromne kwiaty.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Nie mogłam tak po cichu zachwycać się Twoimi liliami ,dlatego napiszę ,choć wszyscy przede mną to powtarzają-przecudnej urody lilie! Oczywiście casablanca największa debeściara ...i ten jej zapach...rozmarzyłam się,no nie... ja chcę już... lata!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

O, jak się letnio zrobiło i słonecznie. ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Gorzato76 - to przykre, że nastąpiło takie przekłamanie w twoich liliowych zakupach. Sądziłam, że jednak sklep sprzedający właśnie cebule powinien być godzien zaufania. A twój sklep to był z realu, czy internetowy?

Lidko tę poskrzypkę to wzglednie łatwo jest wyłapać. Żeruje o 9 rano i o 18.00. Jest dobrze widoczna, no i trzeba przyznać, że to w zasadzie ładne żuczki, gdyby nie ich szkodliwa działalność. Z nornicami jest pewnie gorzej. Ja na szczęście w życiu nie widziałam ani jednej. Lilia Crystal Star ma rzeczywiście bardzo duże kwiaty, takie trochę drapieżne.

Dwostr - oj, oj nie można zachwycać się po cichu. Wiadomo, jak bardzo wszyscy lubimy jawne pochwały. Zapraszam częściej! :D

Izo Witaj. Cieszę się do mnie reagularnie zaglądasz. Zapewne szybciutko wpisujesz coś na forum jeszcze przed wyjściem do pracy. Ja na szczęście pracuję w domu i mam więcej czasu na "forumkowanie". Lecz jeżeli ty pracujesz poza domem, to podziwiam jak pięknie masz wypielęgnowany ogródek, dysponując małą ilością czasu. :)

Od dzisiaj chciałabym rozpocząć prezentację drugiej cudnej grupy roślin - [b]LILIOWCÓW[/b]. Na razie pokażę dwie jedyne odmiany, których nazwę znam. Pozostałe nazwy niestety zapomniałam. A może ktoś mi pomoże w ich identyfikacji?

Luxury Lace
Obrazek

Bonanza
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Oto pierwsza porcja spośród tych, których nazw nie znam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu przepiękna kolekcja lilii ;:63 sama mam trochę tych kwiatów i wiem jaką są piękną ozdobą ogrodu :D w identyfikacji liliowców niestety Ci nie pomogę, bo ja rozróżniam tylko żółte, czerwone... :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Ja dopiero przez to forum odkryłam urodę liliowców.U siebie miałam tylko,co prawda sporą kępę,ale takich "poluchów",nie byłam świadoma ile jest teraz przepieknych odmian.Zrobiłam zakup w pażdzierniku od naszego forumowicza i nie mogę już doczekać się wiosny ;:65
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Wandziu śliczne Lilie i liliowce tylko dlaczego ja mam tak mało miejsca ;:223 ;:223 Ja na wiosnę kupiłam dwa liliowce ale one nie zakwitły i nawet nie wiem jakie mają kwiaty :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Alinko, ja też kupiłam u forumowicza (Emila) i czekam do wiosny. Teraz tylko główkuję, gdzie je posadzę, a mozliwości mam niewiele :roll:
Iwonko, ja kiedyś rozróżniałam żółte i pomarańczowe. ale teraz to już zupełnie inna sprawa. Liliowców jest niezmierzone bogactwo. ;:108
Gosiu, pewnie twoje były jeszcze za małe. One muszą się trochę rozrosnąć, żeby mogły zakwitnąć. A najpiękniej wyglądają dopiero po kilku latach, jak już robi się duża kępa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Liliowce, to nie jest moja mocna strona ,ale myślę ,że Grażynka(kogra)
mogłaby pomóc w identyfikacji :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WANDO
Liliowce masz piękne, a że nie mają nazw odmian to przecież nieważne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu ostatnio pokazujesz moje ulubione kwiatuszki, lilie, liliowce, same ogrodowe piękności.
Ze ślicznym , aczkolwiek uciążliwym liliowym żuczkiem mam nadzieję sobie poradzisz. U mnie też pojawia się, ale na szczęscie w niezbyt wielkiej liczbie, tak, że lilie bardzo na tym nie cierpią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”