Kasiunieczka- życzę Ci zatem dużo

dla Ciebie i storczyków. U mnie, na przemian, dzień ze śniegiem i dzień ze słońcem... Nie jest źle
Marzę, by któraś z cambrii wreszcie otworzyła swój pierwszy kwiatuszek...
Joane- dzisiejszy dzień był ładny, rano tylko lekko zachmurzone - ale, w południe
Arlet- kwitnienie miniaturek to już przeszłość

Ale, może wydłużą pędziki
Marves- hmm..wszędzie już kwitną MM, a mój czeka...na Wigilię może? Balera ma już widoczne plamki ciemnoróżowe na płatkach. Mogłaby już zakwitnąć

Chyba każdy z nas ma listę chciejstw i myślę, że w większości przypadków braknie roku na jej "spełnienie"
Kinga- dziękuję pięknie w imienu kwiatów. Temperatura taka, iż domownicy chodzą w krótkich rękawkach. Choć, po kilku telefonach do administracji, wreszcie jest postęp. Przy dodatniej temperaturze na zewnątrz są lekko ciepłe, a nie wrzące, tak, iż nie można bylo ich dotknąć
Sylki- oby nie opadły pączuszki. Choć na brak słoneczka nie narzekam. W porównaniu z tamta zimą <przez około 10 tygodniu nie było słonka: albo sypało, albo zachmurzone, albo mgły> jest całkiem dobrze.. Tyle, że dni krótkie.
KaRo- dokładnie tak

Zamierzam swoje chłodoluby zostawić w firmie. Mamy wolnostojący budynek < na wiosnę będzie ocieplany> i jest tam7 okien. Trzy, na pewno zagospodaruję. Ale to, po wymianie okien na nowe. Na pewno się pochwalę, gdy nowe "lokum" dla moich storczyków będzie gotowe
Jestem tam codziennie...jedynie w niedzielę czasami nie jadę tam. Ale, teraz trzeba zapałać w c.o., więc weekendowy, jednogodzinny wypad do firmy musi być
Venus- gdy miałam 4 storczyki, to raz w tygodniu je przecierałam z kurzu. Przy liczbie około 80sztuk, robię to mniej więcej, raz na kwartał. Pewnie za rzadko...
Dziś ostatnie, dwie foteczki z sobotniej, słonecznej sesji. Tym razem, dwa sabotki. Jeden- większy, to hybryda żółta < u mnie nie kwitła> od Grymaselli. Jest tak duży, że "wychodzi" z doniczki nr12. Muszę go, do większej, na wiosnę wsadzić. Drugi, mniejszy- to sadzonka biało-zielonego sabotka, od Joane. Malutka rozetka wreszcie zaczęła rosnąć: