Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Post »

Justynko miniaturki pięknie razem wyglądają ;:138 a reszta phal. chce im szybciutko dorównać ;:108 :uszy
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko :wit ? u Ciebie również storczykowy zawrót głowy ;:63 ? pędziki i kwitnienia. Prześlicznie wyglądają kwiaty w słoneczku, zwłaszcza miniaturki,
A kwitnącego Mini Marka nie mogę się już doczekać . Podglądam tego storczyka u wszystkich forumowiczów gdyż jest on na mojej długiej liście chciejstw na przyszły rok. Ale dobrze wiem że realizacja jej będzie bardzo trudna. :;230 Widzę że będę częściej wpadał do Ciebie aby móc podglądać spektakl rozwojowy zapączkowanej Beallary.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko ale mam do nadrobienia :!: zacznę od ostatniej swojej wizyty - cieszę się z przyrościka na masdevallii Davisii, zazdroszczę ciepełka w domku, u mnie zdecydowanie zimniej w sam raz dla chłodnolubów, stoliczek pięknie nakryty :P , cymbidium masz pięknie rozrośnięte, oby zakwitło, białasek i buraczek fajnie wyglądają. Hipeastrum - SUPER aż dwa pędziki, uwielbiam te kwiaty, mam ich 9 sztuk, teraz zapadły w sen zimowy, ale muszę do nich zaglądnąć. Miltonidium i Baleara będą pięknie wyglądać jak rozkwitną, trzymam kciuki za Stuartianą, miniaturki w słoneczku urocze, MM-ów zazdroszczę ;:224 tym bardziej że będą kwitły, a hybrydy niech Ci szybciutko rozkwitną, będzie co podziwiać. ;:108
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Boża krówka :D :;230 hej Justynko masz juz sporo okazów i zapowiedzi wielu kwitnień.
Czekam więc ,czekam.
Zastanawia mnie Twoja wypowiedź,ż e zamierzasz w przyszłości zostawić gdzieś poza domem swoje storczyki by miec miejsce na następne ? :shock: Jak to,nie będzie Ci żal nie mieć ich "pod ręką","na oku" ?
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Justynko pewno prezentacja była by bardziej Elegancka pewno jak zakwitnie to będzie bardzo Elegancki.
Przyznam się szczerze, że ja też zapominam o odkurzeniu liści :;230 :;230 ale ostatnio wszystkie dorwałam i powycierałam :;230 i zobaczyłam faktyczny kolor liści ;:106
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiunieczka- życzę Ci zatem dużo ;:3 dla Ciebie i storczyków. U mnie, na przemian, dzień ze śniegiem i dzień ze słońcem... Nie jest źle ;:108
Marzę, by któraś z cambrii wreszcie otworzyła swój pierwszy kwiatuszek...

Joane- dzisiejszy dzień był ładny, rano tylko lekko zachmurzone - ale, w południe ;:3

Arlet- kwitnienie miniaturek to już przeszłość ;:224 Ale, może wydłużą pędziki :)

Marves-
hmm..wszędzie już kwitną MM, a mój czeka...na Wigilię może? Balera ma już widoczne plamki ciemnoróżowe na płatkach. Mogłaby już zakwitnąć ;:108 Chyba każdy z nas ma listę chciejstw i myślę, że w większości przypadków braknie roku na jej "spełnienie" ;:108

Kinga- dziękuję pięknie w imienu kwiatów. Temperatura taka, iż domownicy chodzą w krótkich rękawkach. Choć, po kilku telefonach do administracji, wreszcie jest postęp. Przy dodatniej temperaturze na zewnątrz są lekko ciepłe, a nie wrzące, tak, iż nie można bylo ich dotknąć :)

Sylki- oby nie opadły pączuszki. Choć na brak słoneczka nie narzekam. W porównaniu z tamta zimą <przez około 10 tygodniu nie było słonka: albo sypało, albo zachmurzone, albo mgły> jest całkiem dobrze.. Tyle, że dni krótkie.

KaRo-
dokładnie tak :) Zamierzam swoje chłodoluby zostawić w firmie. Mamy wolnostojący budynek < na wiosnę będzie ocieplany> i jest tam7 okien. Trzy, na pewno zagospodaruję. Ale to, po wymianie okien na nowe. Na pewno się pochwalę, gdy nowe "lokum" dla moich storczyków będzie gotowe ;:108
Jestem tam codziennie...jedynie w niedzielę czasami nie jadę tam. Ale, teraz trzeba zapałać w c.o., więc weekendowy, jednogodzinny wypad do firmy musi być ;:224

Venus- gdy miałam 4 storczyki, to raz w tygodniu je przecierałam z kurzu. Przy liczbie około 80sztuk, robię to mniej więcej, raz na kwartał. Pewnie za rzadko...

Dziś ostatnie, dwie foteczki z sobotniej, słonecznej sesji. Tym razem, dwa sabotki. Jeden- większy, to hybryda żółta < u mnie nie kwitła> od Grymaselli. Jest tak duży, że "wychodzi" z doniczki nr12. Muszę go, do większej, na wiosnę wsadzić. Drugi, mniejszy- to sadzonka biało-zielonego sabotka, od Joane. Malutka rozetka wreszcie zaczęła rosnąć:

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Justynko tę pędy i pączki na Phalaenopsisach ogrzewają moje zaśnieżone zimowe serduszko ;)
To piękny widok.... ;:224
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Justyś niech ci sabotki szybko rosną i zakwitają i cieszą twoje i nasze oczy kwiatami ;:108
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monis- już nie ogrzewa ich słoneczko. Za to zaczyna obsychać pączuszki. Zaczęło się od Saunnego, niestety.

Goska- na szczęście, po pół roku wreszcie sabotek ruszył z przyrostem. Czekał na...zimę :;230 ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabotki te fajne kosmiczne istoty, pozostają dla mnie wiecznym wyzwaniem. Stoją, stoją, niby trochę przyrastają, ale do kwitnienia to im bardzo daleko. Justynko, gdybyś chciała zerknąć na moje storczyki, to zapraszam do wątku ogrodowego. Wczoraj je wszem i wobec pokazywałam.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda- ja je uwielbiam. Od początku chciałam mieć biało-zielonego sabotka. Teraz podobają mi się z długimi wąsami, może na wiosnę, ze dwie sadzoneczki sobie kupię ;:108

Uwaga! Uwaga! Wreszcie <wysłana w poprzednią środę> dojechała do mnie paczusia z OG. No wiadomo z czym... ;:224

Mam spagnum i kolejną masdevallię. Tym razem w jaksrawym, różowo-bordowym kolorku.

Oto moja masdevallia barleana <przed przesadzaniem i dzieleniem>:

Obrazek

Miała troszku przesuszone korzonki, < 6dni podróży>, ale ma dużo listeczków, już spryskana. Myślę, że sobie poradzi. Tu, korzonki podczas przesadzania:

Obrazek

Podzielona na 3 części, dwie sadzonki - jedna dla Joane, druga- dla Żabki_Monis. Na fotce 5 sztuk moich masdevalli < w tym dwie sadzoneczki - w kubeczkach po jogurtach>:

Obrazek
parapetowce
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa...zapomniałabym, takie będzie mieć kwiatuszki <fotka z netu>:

Obrazek
parapetowce
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Życzę takich cudnych kwitnień Justysiu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justynko masdevalia cudna, życzę Ci aby szybko zakwitła, bo kupiłaś chyba zdolną do kwitnienia roślinkę.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

?.ależ piękny prezent zakupiłaś sobie pod choinkę. ;:224 ;:63
Masdevallia przeurocza ,a ten jej amarantowym kolor przyszłych kwiatów fantastyczny. Justynko , piszesz że przesyłka szła 6 dni ,to naprawdę długo i zastanawiam się jak to odbiło się na roślinie przy tych mrozach. Czy nie zmarzła,
Bo do mnie przesyłka roślin szła tylko dwa dni i rośliny praktycznie są nie do odratowania ;:223 ( nie z OG) choć niby była dobrze zabezpieczona. Dodam że były to bardzo młode roślinki i może dlatego. :( Ale u Ciebie stan korzeni i rośliny ogólnie widać na zdjęciu jest bardzo dobry.
Justynko życzę cudnych kwitnień nowego nabytku?.
:uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”