Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Nela,
jakieś deja vu czy cóś ? ;) :lol:
pomarańczowy ognik też zamienił mi się z żółtym w tym roku :;230
a jeży mam już parkę 8-) - one chyba lubią taki nasz busz! ;:136

Morgengruss kusisz niemiłosiernie ;:167 ;:223
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeż sympatyczny - przydałby mi się taki postrach ślimaków w ogrodzie , oj, przydał. Ale jakoś jak dotąd żaden jeż u mnie nie zagościł :(
A Passiflora - przecudnej urody ! Niech kwitnie jak najdłużej .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak zwykle przepięknie łączysz kolory i formy. Swany z budleją- lubię takie zestawienia.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś zdaje się ,że nasze ogniki za ciasno mają ,to jeden kwitnie kosztem drugiego... :wink:
Jeż niestety został wypłoszony prawdopodobnie przez sąsiadujące koty...,u mnie ani ptaki za długo nie pożyją ,a reszta fauny pożytecznej czmycha ...tylko nornice i krety niczym nie dadzą się przegonić... :;230
Ewelino ciesze się ,że zagościłaś w moim skromnym ogródku ... :wit ,chyba pierwszy raz... :wink:
Ewka ma rację...większy busz jest schronieniem dla takich żyjątek jak jeże... :wink: Podejrzewam ,że u Ciebie też spacerują ,ale pod osłoną ciemności ,one wtedy polują... :D
Małgoś staram się łączyć jak mogę ..ale zazwyczaj efekt jest taki,że jedno zasłania drugie.. .:lol:

Zaczęły się otwierać kwiaty Lavender Lassie ,z tego co widzę ,będzie zdrową i kwitnącą w klastrach,pachnącą różą pnącą,żadnej plamistości...takie lubię :wink: Druga pnąca Rosarium Dortmund jest równie zdrowym pnączem,ale rośnie w dosyć ukrytym miejscu,więc za duża nie jest,ale kwiaty pokazuje po raz drugi,małe kwiatuszki ale również w dużych klastrach.Gdy urośnie do odpowiednich rozmiarów ma tworzyć girlandy kwiatów ,oby tylko...ale to już czasy dalekiej przyszłości... :;230

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

A tutaj część,ogrodu
Obrazek
jak widać,z trudem można jeszcze cokolwiek upchnąć,ale nie zdołałam się oprzeć urokowi królowych kwiatów... :lol:Za niedługo przesyłka nadejdzie... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

NELU ciekawe z której strony wepchniesz nowe królowe . U mnie będzie miejsca dostatek :;230 więc sie nie martw . Piękne widoczki ,ale ciasnota ho ho różyczka sliczna ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Nelu, tłok w Twoim ogrodzie, ale taki uporządkowany...U mnie ciągle bałagan :roll: Twoje róże jak marzenie, cudne. I znowu mnie kusi zamówić kilka ;:14 Chodzę po ogródku i patrzę co by tu wykopać :roll:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Neluś,
ciasnota ma jeden plus: nie trzeba podpierać :;230 ;)
Jeszcze tyle pąków na twoich różach? :shock: Obie fajne,różowe i pełne - takie lubię!
Podnosisz nam poziom adrenaliny w oczekiwaniu na nowe różyczki ;:65
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja już mam zaawansowaną chorobę kolekcjonerską... :wink: Nie potrafie sobie odmówić rozmnażania ,siania,uzupełniania rosarium ,które u mnie ma niezbyt dogodne warunki żywota.... :;230
Jakby co ,będę pamiętać o Twojej propozycji... ;:224
Marysiu z tym chodzeniem i szukaniem przypominasz mnie samą... :;230 ,przemierzam wzdłuż i wszerz... i znowu powtarzam spacerek ...i nic :( ,mogę już tylko coś wykopać ,aby nowe wkopać... :wink:
Dziękuje Ci bardzo za stwierdzenie ,że uporządkowanie panuje u mnie... ;:196 znam osoby ,które są odmiennego zdania... :;230
Ewuś może nie trzeba podpierać... ,ale odspajać jedno od drugiego,zawsze jakiś kwiat ucierpi na tym ,a i kończy się to nieuchronnie chorobą grzybową... :;230 Na razie szukam miejsca na nowe krzaczki,i dziwne ,ale wzrok mój kieruje się na jedyne rozwiązanie... ,na donice... :wink: :lol:

Dzisiaj z M mieliśmy pokaźne zbiory...ogołocona winorośl w poprzednim roku,w tym sezonie wydała zawrotną ilość owoców... :;230 a zresztą zobaczcie sami...

Obrazek
i z drugiej strony...

Obrazek

Przy okazji suszę parę gałązek hortensji i miechunkę,o rozłogach takich ,przy których kielisznik to pestka... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli przypadkiem dogodziłaś winorośli, odwdzięczyła Ci się.
Pewnie dostała więcej słońca i pomogło. :D
Ja też czekam na przesyłki,ale miałaś rację. Nie wszystko dostanę z Czech :(
Brakuje mi róż. Muszę gdzieś dokupić.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Nelu piękne zdjęcia ;:138 czy gdzieś można też kupić "białe" ogniki? Twoje są cudne
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś...właśnie w tym roku ilość winogron była niewielka...,zazwyczaj kilka takich misek uzbieraliśmy,teraz wystarczy ich tylko na sok... :wink:
Róże pewnie znajdziesz w każdej szkółce lub markecie,a o jakich marzysz... :?: :D
Dzięki Mati...o białych ognikach nie słyszałam... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Morgengruss teraz jeszcze piękniejsza :D Ech, lubię jesienne kwitnienie róż. Miejsca w ogródku to faktycznie nie nazbyt wiele. Ale zawsze coś się gdzieś upchnie :D
A na winobranie nie narzekaj, to i tak cud, że przy takiej aurze się uchowały. Dodam tylko , że Węgrzy płaczą, że nędzne zbiory- w ilości i jakości gron. No i zagrzybiło winnice...

A ten link.... serce mi łopocze na taki widok takich róż. No i całość ekspozycji cuuudnaaaa.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli na winko zabraknie :roll:
U mnie winogrona rosną po stronie sąsiadów, ale kilka gron i mnie się obrywa. Nawet są słodkie, dobre. Tylko często część gnije.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka rzeczywiście winorośle w tym roku pokryte mączniakiem,czyli nie tylko w naszym klimacie ,ale nawet w tym cieplejszym jak na Węgrzech...,widocznie deszcz ich też nie oszczędził... :wink:
Małgoś sąsiedzi korzystają z owoców Twojej winorośli ,to pewnie dają do posmakowania winka własnej roboty... :wink:

Pragnę poinformować ,że w dniach od 17-19 .09 są dni otwarte Babie Lato w szkółkach w Pisarzowicach ,Dankowicach i u Kapiasa w Goczałkowicach.Kto chętny ,niech przyjeżdża... :D

http://babielato.com/Aktualnosci-54.html
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, to ja korzystam z ich winorośli. Niestety na winko też nie wystarczy. Raptem maluteńka miseczka się uzbierała. Ale fakt, że tylko z 2 gałązek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”