IGOR ,GRZEGORZ,dziękuję .
GENCJANA ,ja też niektóre ziemniaczkowe zakupy chowam przed rodzinką .

Musisz dokupić liliowców ,bo jest ich coraz więcej ,a co jeden to piękniejszy . :P
TARA ,GRAŻYNKA, IRENKA ,malwy mam po raz pierwszy .Zawsze mi się podobały ,a teraz zaryzykowałam . :P
PITEREK ,kikutki

,to prawda,ale i tak urodziwe .
GORZATKA ,nasionka będę zbierać .Myślę ,że będzie ich dość sporo i dla wszystkich wystarczy .
POLA,mam nadzieję ,że te pełne malwy powtórzą cechy mateczne .
GENIU ,szkoda ,że to tak jest .Zamawiamy jakieś cudeńka a dostajemy byle co .
U mnie też dzisiaj zakwitły liliowce ,które w zeszłym roku nie kwitły i jestem niestety rozczarowana .
STASIA ,pozostaje cierpliwie czekać .
MARKONIX ,szkoda ,że tak piękne kwiaty są tak bardzo podatne na choróbska ..
IDEA ,nie znam się za bardzo na malwach ,bo mam je pierwszy raz ,ale pewnie Twoje już łapią rdzę ,lub inne paskudzctwo .Nie wiem czy w ogóle jest możliwe wyhodowanie zdrowych malw
MAJECZKA ,na pewno byś go nie poznała .Tym bardziej ,że byłaś u mnie pod koniec października .Wtedy było już szaro buro ,a teraz pięknie i kolorowo .
GORYCZKA,dziękuję .
OLU ,też już mam dość tych upałów .Nie wychodzę na dwór w godzinach południowych ,to nie na moje siły .Rano oberwałam tylko ogórki ,czarną porzeczkę i agresto porzeczkę ,a teraz robię przetwory .Resztę będę chyba robić późnym wieczorem .
Niech te upały się wreszcie skończą.
IGUŚ ,tak w ogóle ten Twój przyjazd był taki na łapu capu .Wiele nie widziałaś i wiele rzeczy Ci nie pokazałam .Miałam jeszcze o wiele rzeczy zapytać ,ale wszystko gdzieś umknęło .
Może następnym razem będzie o wiele spokojniej ,bez perypetii.
MARIOLUŚ ,mnie też najbardziej się ona podoba .Kolorek ma bajeczny i jest taka najbardziej pełna .
Zakwitły kolejne liliowce .Takich chyba nie zamawiałam .
Trąbkowe powolutku pokazują na co je stać .