Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

Adamie witaj. :wit
Dalie masz przecudnej urody. ;:108
Te kwiaty kojarzą mi się z dzieciństwem, gdyż zawsze uprawiała je moja mama, tylko już nie mogła poradzić sobie z wykopywaniem.
Mieczyki wspaniałe, dlaczego tyle pięknych kwiatów trzeba wykopywać, to nie sprawiedliwe.
Ale liliowców na szczęście nie trzeba, a są także urocze u Ciebie.
Na mojej działce dzisiaj znowu pada, dobrze, że wczoraj wykosiłam trawę. :)
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adamie przyszłam zobaczyc dalie , piękne masz . Czytałam , że gdzies skarżyłeś się , że Lambada ma niezbyt okazały kwiatek , wszystkie anemonowe dalie nie są duże ( bez względu na to jak okazale wyglądają na zdjęciu ).

Piękny liliowiec z Lilipolowych zakupów u mnie też się ogólnie zgodziły odmiany ( co prawda dwie nie kwitło ) I mieczyki rewelacyjne ;:138 ;:138
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adamie, jakie piękne masz kwiaty!!!!!!!!! Tfu tfu!
Podziwiam, bo trzeba mieć rękę i cierpliwość żeby móc później cieszyć się TAKIM widokiem! Gratuluję!
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witam :wit Geniu , Michale , Irenko ,Grażynko , Alinko , Jacku , Januszu , Jolu , Taju , Mirko , - dziękuję za tyle ciepłych słów i tak liczne odwiedziny jest mi bardzo miło :D
Przepraszam Was , że tak tylko po krótce ... opisałem się tyle , (a mnie chwilę schodzi :oops: )każdemu z osobna odpisałem ... a tu internet przestał działać i post przepadł ;:223
Geniu ciesze się , że tojad zakwitł chociaż jednym kwiatem ..... nie wysilił się , ale dobre i to ....
Kochani cieszę się , że podobają się wam dalie i mieczyki ... owszem jest z nimi troche zachodu , bo wiosną trzeba wsadzić do ziemi , jesienią wykopać i na tym się cały proces nie kończy bo trzeba jeszcze zimą doglądnąć czy coś złego się nie dzieje z przechwywanymi karpami i cebulkami .Ale czego się nie robi dla satysfakcji , przyjemności i podziwiania jak zakwitną :D
Mam mało czasu , bo jak wiecie czas żniw i tak już przeciągnięte czasowo ... teraz pogodę trzeba wykorzystać , wreszcie zrobiło się prawdziwe lato ;:3
Wstawię kilka fotek kolejnych mieczyków , które zakwitły od Anitki .... sporo jeszcze w pąkach .

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jeszcze raz moje ukochane dalie

Obrazek Obrazek

Pierwszy poważny zbiór pomidorów gruntowych .... :heja

Obrazek

Diament dziękuję za wizytę i komplementy ... ty na pewno też masz się czym pochwalić ... hodujesz jakieś kwiaty ?
bo pomidorki , że masz piękne to już wiem ;:108
diament79
200p
200p

Post »

Ale piękne mieczyki.......... mmmmm Ja mam chyba w dwóch miejscach, ale nie wiem jakie, bo dostałam od sąsiada, sadziłam na wiosnę i nie zdążyły zakwitnąć, a może już nie pamiętam? Na pewno nie były takie jak Twoje :|
No i odezwał się na temat moich marnych pomidorów ten co pomidorów nie ma........ Twoje przynajmniej już są do zjedzenia i są cudne mniam........ Co to za odmiany? Te takie w paski?

Obiecałam juz zrobić jutro zdjęcia, to pokażę w swoim wątku co tam chowam jeszcze na ogrodzie :)
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam piękne te mieczyki , szczególnie ten pierwszy i 4 pomarańczowy .
diament79
200p
200p

Post »

Jakbyś chciał zobaczyć co jeszcze hoduję to zapraszam, dzisiaj się wzięłam za aparat :) Pozdrawiam
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dziękuję za pochwały dla moich mieczyków ... Ty też masz piękne ;:196
Diament dziękuję za odwiedziny i pochlebne słowa ... ja do ciebie również zaraz zaglądnę i zobaczę co tam chowasz w swoim ogródku .
Ten pomidor o który pytasz to Malinowa Zebra .... nasiona pochodzą z akcji , od forumowych darczyńców :D
Moje nowe tegoroczne odmianowe nabytki ... cieszę się ogromnie , że tak pięknie zakwitły . Nie dawałem im dużych szans na pokazanie
swych wdzięków w tym roku , ale postarały się . Kupione były jako malutkie kłącza we woreczku ... jestem zdziwiony , że tego samego roku mogą tak obficie zakwitnąć i rozrosnąć się w ładne kępki .

Obrazek Obrazek

Obrazek

A te to już moje stare NN floxy .... biały kwitnie bardzo długo , a różowy dopiero zaczyna .
Jedna kępa floxa została porażona mączniakiem i nie zakwitnie , chyba bardziej wrażliwy :roll:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Adaś cuda pokazujesz ;:138 mieczyki od Anitki przepiękne u mnie te najładniejsze największe cebule nie przezimowały miały za ciepło albo może to była inna przyczyna :oops:
Dalie urocze i jak pięknie wyglądają w takim szpalerku ;:138 Pomidorki mniam mniam moje zjadła zaraza
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Niektóre z dalii przypominają mi ozdoby choinkowe z czasów dzieciństwa.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu :wit miło mi , że podobają się moje mieczyki i dalie ....to zasługa Anity , że zechciała mi odsrzedać cebulki
tych pieknych kwiatów , jesienią jeszcze mam zamiar domówić troszkę ... bo jesteśmy nimi zachwyceni , sąsiedzi i rodzina dziwią
się , że takich jeszcze nie widzieli ....a dalie jeśli uda mi się je przezimować bez strat to równiez dokupię inne odmiany :D
Szkoda twoich pomidorów , nawet nie spróbowałaś ? my już dość dużo zebraliśmy , zaraza ziemniaczana moje równiez dopadła ,
ale pryskałem środkiem i chroba jakby zatrzymała się ....
Bufo-bufo :wit dziękuję za wizytę ... :D
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Mieczyki masz przepiękne Anitka ma ładne odmiany, moje jeszcze nie wszystkie rozkwitły moje są od Staszka (Sąsiad)..floksów masz kilka ładnych kolorów a dalie pięknie wyglądają w jednym rządku ..czy one są średniej wysokości czy niskie ...Pomidorki widzę że masz ładne jak oceniasz ich smak mnie z ciemnych najlepiej smakuje Rudy ...i kilka innych odmian..141 ,142,149, 172, 177 ,137,133,
Pozdrawiam... Alina .
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko :wit miło mi , że zaglądasz do mnie i dziękuję za komplementy .
Dalie są raczej z tych średnich , ja jestem ich kwitnieniem również zauroczony .. nigdy nie uprawiałem odmian
w tylu kolorach .Twoje mieczyki oglądałem na garnku , również masz piękne ;:138
A wiesz , że i nam bardzo posmakował Rudy pomidorek , chyba najlepszy ma smak ze wszystkich pomidorów jakie mam z akcji .
Córka tylko o niego pyta innego nie chce jeść ...w przyszłym roku na pewno go posadzę - nasionka wydłubane .
Jestem również zachwycony nr 156 Kosovo x Copia , owoce ogromne , równo zawiązane i dość smaczne - nasionka z niego też zbieram ;:108 na pewno posadzę Copię i nr 168 Bawole z rynku x Anna Rusian oraz Malinowe Zeberki .

Pokażę jak na dożynki przystrojony jest u nas dzisiaj kościółek ... kwiaty pochodzą między innymi ode mnie, :tan głównie astry i dalie , których mam mnóstwo ... mieczyków też trochę zawiozłem , u mnie..... większość przekwitła

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam S. pisze:Geniu dziękuję za pochwały dla moich mieczyków ... Ty też masz piękne ;:196
Dzięki mamy z jednego źródła .
A kościół przepięknie przystrojony .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Adasiu zdjęcie dalii na tle krajobrazu, przecudnej urody.
W pięknym miejscu mieszkasz. ;:108
Kościół dzięki Twoim kwiatom ślicznie przystrojony.
Zgapiłam nazwę odmiany od Ciebie dla mojego pomarańczowego floksa.
dziękuję. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”