Ogródek Magdy:-) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Re: Ogródek Magdy:-) cz.2

Post »

Z Powojnika cieszę się - trochę to trwało .Powiem ,że już miałam myśli ,że czas wyrzucić ten patyczek z dwoma
listkami,ale dobrze ,że zapomniałam o nim :D
A to taki ładny powojnik -wielkie niebieskie kwiaty ,najpierw kwitnie pełnymi ,a drugi
raz pojedynczymi kwiatami (nazwy ,rzecz jasna -nie znam :oops: )
No ,tyle,że u mnie kwitł raz-po zakupie,
a potem to już tylko ratowanie przed uwiądem. W tym roku jest dobrze ,chociaż pąków nie było...
magdala

Post »

vita pisze:60 :shock: :shock: :shock: Bardzo zadowalający wynik....powiedziałabym nawet rewelacyjny!
Jest ich tyle ,bo nasiona kiełkowały jak szalone -szkoda tylko ,że nie wiem jaka to odmiana -
bo lawendy też są różne ,prawda?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha!
Ja tam do roboty łażę, ale z wakacji też sie cieszę...wyspać się mogą biedaki...i nie muszę popołudniami myśleć, co to ja (aaa, przepraszam, dzieci moje, oczywista :;230) mam na jutro do tej szkoły przygotować.

Masz rację z kobeą, niewdzięczna podła kobieta, dajemy sobie spokój. Heliotrop natomiast, po pewnym przestoju, jak najbardziej :-) i lawendy gratuluję szczerze, tej nigdy dosyć.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Madziu, no cóż, trzeba sobie radzić. Hihi. A lawendowy łan będzie pięknie się komponował z Twoim tajemniczym ogrodem.
Swoją drogą - na wysiew lawendy jest jakiś określony czas czy można kiedy bądź? ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

magdala pisze: Przedwczoraj próbuję wyciągnąć go z doniczki ,a ten się trzyma ! Ma trzy małe korzonki
I wszystko jasne :;230

Magda... Twoja sadzonka na oko wygląda na lawendę szerokolistną... oczywiście pod warunkiem, że ta, którą dostałam ze szkółki o, nonen omen, wdzięcznym imieniu Magda, zgadza sie z opisem :roll:
U mnie zimuje, aczkolwiek po dwóch latach kwiatków się jeszcze nie doczekałam...

Nie wiem za to, o co Wam chodzi z kobeą? 8-) Moje mają już... ho, ho... nie wiem ile, bo meandrują po nieżywych pędach glicynii, ale jak je przenosiłam do ogrodu, miały około 2 metrów...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

hrsta pisze:O, ładne te maluchy lawendowe
Maluchy? :shock: :shock: Toż to wypasione super sadzonki ;:108 Moje siane chyba w maju, ale było zimno i nie kiełkowały długo, są beznadziejne. Mają ze 2 cm :roll:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Ja jestem duża to mi się wszystko wydaje małe... ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Ależ będzie ładne lawendowe pole ;:224 ;:3
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

magdala pisze: Byliśmy tam któregoś dnia o 20 i z niejakim smutkiem zobaczyłam jak wielka chałupa zbudowana
ostatnio zacienia nam 2/3 działki. Niby to był wieczór ,ale w najdłuższe dni w roku. Ich dach zabrał
nam zachodzące słońce....Szkoda.
Dlaczego szkoda? Hosty, hosty sadzić trzeba! :tan I lawendy wokół, będzie pięknie...Tylko że lawendy jakoś bardziej słońce preferują... Magduś, coś wymyślisz, a pomyśl o upałach, taki cień to skarb! :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Gosiu pozazdrościć kobei - no ale mieszkasz prawie na innej planecie :wit
Madziu a ja ukorzeniłam też klematisoweg złamasa ;:138 Niebieski, bylinowy. wetknęłam jesienią. Nasza piękna zima najwyraźniej mu posłużyła. A co do jazdy to chyba potrzebna męska decyzja! Zapraszam do mnie na kawę ;:3 i już! tylko powiedz kiedy Ci pasuje bo ja jestem elastyczna :wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Ja po zrobieniu prawka nie jeździłam chyba 8 lat a w końcu musiałam jechać do ... fryzjera :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Taki wynik w dwa miesiące?
Spore już te maluszki lawendowe :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Z ta lawendą zaszalałaś :) Gdzie Ty tyle sadzonek trzymałaś? Co do powojników to one chyba ukorzeniają się nie najgorzej... ja też mam małego tanguckiego ukorzenionego jesienią :) Co do jazdy samochodem... ja Cię rozumiem... bo ja nawet boję się iść na prawko a co dopiero jeździć :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Magduś - czas napięty, załatwianie, papiery i papierki, pozwolenia i napięcie przedbudowlane... Trzeba się zrelaksować na działce. Weź jakąś miłą kobitkę i jedź z nią. Byle nie z facetem - oni potrafią być wkurzający. A kierowcy denerwować nie można :D
Lawendami zaszalałaś - co tam kobea....
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Madziu, gdzie latasz? ;:14 Ja tu się gryzę, próbując rozszyfrować sekret tych wypasionych lawendowych sadzonek. Powiedz, jak to robisz, zanim odgryzę sobie poszczególne członki :;230 Może jeszcze zdołam podgonić swoje bidy, bo to wstyd żeby takie coś rosło ;:149

Jakbyś miała zbędną Anabell, to ja się piszę :oops: Przyszła kryska na Matyska, mnie też zaczynają ruszać hortensje (a podobno z "prawdziwością" (czyli zgodnością odmianową) Anabell może być problem, jak donosi Gorzatka ;:24 )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”