Dzięki Ivona - wstrzymam się w takim razie. Niech podrosną trochę i przy okazji się cieplej zrobi. Trzymam je przy drzwiach balkonowych bo tam mają największy dostęp do słonka więc namiastka jakaś jest
Kiedy Ty te swoje piękne okazy wysiałaś? Też na początku wszystko pomalutku rosło?
Moje ? siane 3. marca prosto na balkonie ? wzeszły wszystkie. Może i niektórym kiełkowanie zajęło nawet i miesiąc, ale jednak wzeszły. Tak mieszanka, jak i petunie o kwiatach pełnych oraz petunia Superbissima.
Doroto, a w jak dużych doniczkach rosną? bo może mają już za ciasno/za malo składników odżywczych? Ja bym chyba sprobowała wysadzić do skrzynek ze świeżą ziemią i zacząć nawozić - do 15 maja trzymać raczej w domu, ew. na dwór tylko w dzień, jak jest ciepło.
Na zdjęciach widać, że one wcale w małych nie rosną.Dorotko a nawozisz je czymś?Gdzie je teraz trzymasz? Już niedługo ma być cieplej to wystawiaj je na dwór,ja w tamtym roku na balkonie miałam już 15 kwietnia i tylko dwa razy zabierałam na noc, także jak będzie ciepło,to wcale nie trzeba czekać do 15 maja.