Aniu,Izo, Grażynko w Ostaszewie zawsze najlepsze zaopatrzenie jest wiosną , ale w tym roku zawiodłam się .
Mimo wszystko to i tak najlepiej zaopatrzony sklep ogrodniczy u nas .
Izo ten sklep jest przed Toruniem na trasie jak napisałaś .
Grażynko ja znowu miałam szczęście jak w totolotka był tylko jeden i trafił do mnie .
Gieniu!
Ja też nie ruszę bo mam przykre doświadcznie. Jak nie mogę się doczekać i coś
szukam to zniszczę pączki kwiatów. A tak to zobaczę przynajmniej jeden kwiatuszek.
W przyszłym roku będzie już lepiej, bo przylaszczka musi się zadomowić.
Genia kupiłam Ci dzisiaj dwie cebule Landinii i dwie cebule
Triumphator ,a po niedzieli mają być jeszcze inne lilie
I liliowce też są - śliczne pełne odmiany po6 zł
Krysiu mnie się też tak często zdarza ,nawet w tym roku zniszczyłam pustynnik .
A co do przylaszczki pewnie i u nas wyjdą może nie będą kwitły ale choć niech się rozrosną .
Bożenko Widzę ze lepsze zaopatrzenie niż w Ostaszewie, Po ile lilie ?dzięki ,
jak się rozliczymy ?
Jakie kolory tych pełnych liliowców były ?
Genia -jeszcze po niedzieli zobaczę co będzie bo maja mieć dużo nowych lilii .
Jakoś się rozliczymy ,może jeszcze coś Ci kupię jak będzie
A to dla Ciebie
Bozenko nawet nie muszę robić zdjęcia i wklejać bo Ty już to zrobiłam , jeszcze poszukam nazw lilii które mi się podobają może akurat będą .
Bożenko pytałam jeszcze o kolory liliowców o pełnych kwiatkach .
Bożynko mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będzie więcej do wyboru lilii .
Jolu witaj Z ciemierników jestem zadowolona , a nasiona jednorocznych co rok sieję .
Tylko nie zawsze te same .Ale siać będę w kwietniu , w domu wolnych parapetów nie mam a nie chcę żeby mi dziko rosły .
GENIU- piękne ciemierniki sobie kupiłaś.
Pisałaś u Zenka, że taki mróż był u Ciebie dzisiaj , to okropne, zimą pod śniegiem byliny dobrze przezimowały, to teraz na przedwiośniu poprzemarzają.
Ty masz ogród przy domu, to na pewno je jakoś zabezpieczysz, gdyż następne noce także maja być mroźne.
W Lublinie rano było -5*.
Witaj Tajko Ty jedna przez cały dzień do mnie tylko zajrzałaś, dobrze że chociaż Ty jedna .
Tajko tak naprawdę to nie mam czym bardziej okryć , a mrozy w nocy coraz większe dziś ma być -14 nie wiem jak te roślinki na skalniaku ,czy hortensje lub azalie przetrwają , boję się że nie pąki kwiatowe pomarzną i nie będą kwitły .