DOMINIKAMS ? ta zima, Dominiko, na pewno będzie dobrym sprawdzianem, co się nadaje do naszych ogrodów ! Gorzej byłoby tylko , gdyby takie mrozy trwały tak długo i bez śniegu... No, cóż ? trzeba czekać... I planować ewentualne zmiany .
DALA ? witaj Dalu, dziękuję za zwiewny, zielony tamaryszek ! No, już sama nie wiem, co robić...Gdzieś tam mam go w pamięci do ewentualnego kupienia, ale ponieważ na razie się waham, nie ma go na liście priorytetów ( a ta jest bardzo długa...). Więc decyzja ma czas dojrzeć.
GORYCZKA ? Krysiu, dziękuje za informacje i zdjęcia pszonaka. Zastanawiam się nad tą roślinką, wygląda wdzięcznie , jest w lubianym przeze mnie kolorze...Ale boję się o jej wapnolubność. Krysiu, Twoja działka wygląda na dużo większą ! Co to znaczy dobrze zagospodarować i pokazać !
VITA ? Wiktorio, ja też cieszę się z naszych rozmów. Chyba widać po moim wątku, że lubię sobie pogadać, a tyle jest ciekawych tematów... Dziękuję Ci za miłe słowa ! Ciekawią mnie opinie innych, zawsze gdy zadaję pytanie, odpowiedź mnie naprawdę interesuje... A potem ?obracam? wszystkie opinie dookoła z każdej strony, rozdzielam włos na czworo i wymyślam...
Skoro masz sukcesy w uprawie piwonii od dawna ? słusznie, że uważasz się za znawczynię tematu ! Czekam z niecierpliwością na obrazy Twojego ogrodu i , oczywiście, piwoniowe relacje.
Musisz dopieszczać swoje angielskie piwonie ( 9 odmian, ho, ho ! ), skoro przebyły tak długą drogę - muszą przetrwać do wiosny !
Czy mówiąc ?znak rozpoznawczy Twojego Świata? miałaś na myśli avatar ( czy jak to się nazywa...) czy też posadzenie jednak tamaryszka w ogrodzie ?
Do Magicznej zajrzałam ! A wiosenna data kwitnienia jest bardzo poważnym argumentem...
KRYSKA ? witaj ! Patrząc na nadsyłane przez Was ?zielone? zdjęcia utwierdzam się w przekonaniu, że kompozycje z zielonych roślin są naprawdę atrakcyjne ! Np. ta Twoja grupa z tują, bukszpanem i funkią ... ? jest i kontrast koloru i pokroju i liści ? interesująca grupa ze wszech miar ! A cóż to za gigantyczny liść ???
Jeśli chodzi o strumień , to niestety często aspekt finansowy uniemożliwia nam realizację marzeń, u mnie też jest kilka takich pomysłów nie do zrealizowania... Czy to jest prawdziwy strumień, mający gdzieś źródełko, czy rów, który podsiąka wodą ? To decyduje o możliwościach rozwiązań.
D- M ? witam i zachęcam do częściejszych wizyt ! A wiosna ? jakby nie było ? się zbliża...
HALINA ? Halinko , miło mi ! Właśnie pisałam, jak mi te zielenie pasują...
MAG ? Magdo, dziękuje za kolejną tamaryszkową informację. No, sama sobie wzięłam ten temat na głowę , wybierając taki nick... Obiecuję, że będę myśleć na ten temat...A dzięki Wam mam coraz więcej ?danych do obróbki? ! Obejrzałam także Twojego tamaryszka, przypomnianego przez Vitę.
DODAD ? Dorotko, taki świeżutki ten listeczek...stanowczo lubię zielony ! Naprawdę, powiem Wam ,że przyjemniej mi się ogląda te zielone zdjęcia niż różowe...No, jakaś dziwna jestem...
KOCICA ? witaj , cieszę się ,że zajrzałaś ! Muszę się przyjrzeć Twoim propozycjom...Zajrzałam do katalogu szkółkarzy i wygląda na to ,że właśnie ten jaśniejszy , majowy wymaga gleby od obojętnej do bardzo alkalicznej, pozostałe nie mają takich wymagań.
RENIM ? z wielką przyjemnością witam Cię , Renato ! Dziękuję za pochwały . Musiałam pokazać te zachwaszczone , zaniedbane kawałki , bo podobno wyglądało to ?za różowo?. Teraz już wszyscy wiedzą ,że naprawdę mam dużo do zrobienia w ogrodzie.
Zaglądaj, Renato , zapraszam ! A ze zdjęciami ? rozumiem Twój ból ? długo trwało studiowanie na forum instrukcji wklejania zdjęć i próby , żebym się wreszcie nauczyłam. Pytaj o pomoc, na pewno ktoś znający się na rzeczy Ci doradzi, tu sami życzliwi ludzie !
JUSTYNAZ ? witaj , Justi ! Jaką masz ziemię ? Może kwaśną , jak u mnie ? Zaglądaj częściej...
ROSLYNN ? wiosną ( latem ? ) koniecznie pokaż jego zdjęcia ! Jaką posadziłaś odmianę ?
RENI ? dziękuję ! To zdjęcie niesamowite...te kolory... Masz dziewczyno , talent, żeby tak uchwycić to wszystko..