Mój ogród- mariasen cz.4
Majeczko, skąd ja to znam... Te wątpliwości przy zakupach, ta z góry przegrana walka tzw. zdrowego rozsądku z pragnieniem posiadania i cieszenia się roślinkami... Przeżywam to wciąż, dlatego jestem mistrzem w racjonalizowaniu swoich zakupowych decyzji, mam kilka fajnych usprawiedliwień? uzasadnień? Takie ostatnio przydatne, sezonowe : "No przeciez niedługo zima, przecież w zimie nie będę nic kupować, muszę teraz..." A uniwersalne, wielosezonowe jest takie : "No tak, nie kupię, a jeśli potem będę żałowała?" No i kupuję... I tym sposobem, mimo danemu sobie kategorycznemu zakazowi odwiedzania sklepów ogrodniczych i siedzenia w Internecie, jaki wydaję sobie mniej więcej w połowie każdego miesiąca, wciąż coś kupuję!

- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj była u mnie Ola i przywiozła bagażnik roślin , dzisiaj byłam w odwiedzinach u Joli i zostałam obdarowana następnymi roślinami. Olu, Jolu, dziękuję
Chwila odpoczynku i idę sadzić.
Aniu, Marto
Jolu, nie wytrzymam do poniedziałku, pojadę jutro.
Lucy, już mam do wydania całkiem dużo roślin i to dużych
Olu, chętnie pojechałabym z Tobą, może uda się następnym razem. Dziękuję, że pamiętałaś o ziemi.
Może coś będzie z mojego mini wrzosowiska.

Chwila odpoczynku i idę sadzić.
Aniu, Marto
Jolu, nie wytrzymam do poniedziałku, pojadę jutro.
Lucy, już mam do wydania całkiem dużo roślin i to dużych
Olu, chętnie pojechałabym z Tobą, może uda się następnym razem. Dziękuję, że pamiętałaś o ziemi.
No proszę, choćby człowiek i nie chciał, to i tak musi coś sadzić
A ja jeszcze wrócę do tych usprawiedliwień zakupowych, dziś rozmawiałam z koleżanką, no i stwierdziłyśmy,ze jest jeszcze jedno doskonałe : "To niebywała okazja!" Żeby je zastosować, wystarczy raz na jakiś czas odwiedzić jakiś super-drogi sklep ogrodniczy ( OBI doskonale się nadaje), no a potem wszystko jest już tak tanie, że szkoda nie kupić...

A ja jeszcze wrócę do tych usprawiedliwień zakupowych, dziś rozmawiałam z koleżanką, no i stwierdziłyśmy,ze jest jeszcze jedno doskonałe : "To niebywała okazja!" Żeby je zastosować, wystarczy raz na jakiś czas odwiedzić jakiś super-drogi sklep ogrodniczy ( OBI doskonale się nadaje), no a potem wszystko jest już tak tanie, że szkoda nie kupić...