Ogród Gośki
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, odpisałam Ci o tej budlei i mi wcieno. Nieważne. W każdym razie, ona ma chyba taka urodę, że pokrój rzadziutki i już. Szwagier ją ma na działce i ja siemądrzyłam, że pewnie nie przycina, ale on przyciął na wiosnę a ona i tak rzadka. Taki model. Możne to zresztą wykorzystać, jeszcze nie wiem jak
ale ona może być tłem dla jakiegoś niższego krzewu - może dla dziurawca Hidcote, którego muszę przesadzić, hmmm...
Widzisz, jak się mąż stara

Widzisz, jak się mąż stara

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
No, no... a mi zazdrościłaś Pragi
A dzieci z kim zostały? O to też M zadbał?
A budleję tnie się co roku na krótko... ja trzy kupiłam w tym roku, z czego jedna jest jakby na pniu... nie mam pojęcia, czy je się szczepi?
Pozostałe mają po prostu wiotkie pędy prosto z ziemi...
O akebię się nie martw... jakby co, na wiosnę pojedzie z Gliwic do Jasła

A dzieci z kim zostały? O to też M zadbał?

A budleję tnie się co roku na krótko... ja trzy kupiłam w tym roku, z czego jedna jest jakby na pniu... nie mam pojęcia, czy je się szczepi?

Pozostałe mają po prostu wiotkie pędy prosto z ziemi...
O akebię się nie martw... jakby co, na wiosnę pojedzie z Gliwic do Jasła

Jolu masz jak najbardziej rację!!! Ja nie wychodziłam nigdzie prawie od roku! Liczę, że zanim wrócę do pracy, M zrobi mi jeszcze niejedną taką niespodziankę... :P
Aga z dosadzeniem niższego krzewu pod budleję muszę jeszcze poczekać. Oprócz rosnących tam zawciągów i rozchodników nic się nie zmieści - jest taka mała
Gosieńko a kiedy dokładnie przycina się budleję? Na krótko? To znaczy ...
ps. Zanim oddałam się rozrywce, jako przykładna mamusia dziatwę wykąpałam, uśpiłam i zostawiłam pod opieką ich ulubionej babci
Aga z dosadzeniem niższego krzewu pod budleję muszę jeszcze poczekać. Oprócz rosnących tam zawciągów i rozchodników nic się nie zmieści - jest taka mała

Gosieńko a kiedy dokładnie przycina się budleję? Na krótko? To znaczy ...

ps. Zanim oddałam się rozrywce, jako przykładna mamusia dziatwę wykąpałam, uśpiłam i zostawiłam pod opieką ich ulubionej babci

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Witajcie kochani :P
Czy Wy też macie wrażenie, że im bliżej jesieni tym szybciej chwasty wyrastają i to w najmniej oczekiwanych miejscach?
A może mi się tylko tak wydaje, bo rzadziej wyrywam się do ogródka trochę popracować i siłą rzeczy wszystko mi zarasta!!!
Uprzedzam Wasze pytania:
- nie wybrałam się na Dni Wina ponieważ wczoraj padało a dzisiaj byłam na grzybach :P :P :P
Liczę jednak na to, że przy okazji październikowych zakupów winorośli, będzie mi dane posmakować tego trunku 8)
Na przywitanie "okienne" foteczki

Czy Wy też macie wrażenie, że im bliżej jesieni tym szybciej chwasty wyrastają i to w najmniej oczekiwanych miejscach?

A może mi się tylko tak wydaje, bo rzadziej wyrywam się do ogródka trochę popracować i siłą rzeczy wszystko mi zarasta!!!

Uprzedzam Wasze pytania:
- nie wybrałam się na Dni Wina ponieważ wczoraj padało a dzisiaj byłam na grzybach :P :P :P
Liczę jednak na to, że przy okazji październikowych zakupów winorośli, będzie mi dane posmakować tego trunku 8)
Na przywitanie "okienne" foteczki

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Dziewczyny, żeby mi panowie takie łuczki porobili, musiałam ich przekupywać kawusią i obiadkami
Uparli się, że z prostych krawężników łuki nie wyjdą tylko kazali udać się do budowlanego i dokupić specjalne - strasznie drogie!!!
Obiadki chyba im smakowały, bo jednak się postarali i wyszło jak chciałam :P
Dalej ze zdjęciami nie polecim... bo nie ma
Poza tym ile można oglądać taki ład
nudzi się ...

Uparli się, że z prostych krawężników łuki nie wyjdą tylko kazali udać się do budowlanego i dokupić specjalne - strasznie drogie!!!
Obiadki chyba im smakowały, bo jednak się postarali i wyszło jak chciałam :P
Dalej ze zdjęciami nie polecim... bo nie ma

Poza tym ile można oglądać taki ład

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu no fakt w niedzielę nie kupisz, w tygodniu przyjedź, na szkółce w Rakszawie te wrzosy są chyba po 2.5zł można tam kupić też inne rośliny..

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "