Majko, pokazujesz same moje chciejstwa hostowe: Marlin Monroe, Sky Dancer, Grand Slam... już o Clovelly nie mówiąc W zeszłym roku już dla mnie nie starczyło...
Jak Ty to robisz, że masz hosty nie naruszone przez ślimaki? Ja sypię i sypię, dużo leży "efektów", ale i tak pożerają wszystko na swej drodze Podejrzewam jeszcze zielone gąsienice - robią długie wżery na liściach, inne niż ślimacze...
Iga, takich liliowców jak na zdjęciu mam trzy kępy, miały być różne ale nie są. Po przekwitnięciu przesadzę niektóre bo bardzo się rozrosły. Mam nadzieję, że dobrze to zniosą.
Aszko, znowu wszystko przemoczone, tawułki leżą, gałęzie przygięte. Tyle że nie muszę podlewać.
Aniu, właśnie byłam zobaczyć jak wygląda ogród po deszczu. Wyzbierałam ogromne ilości takich bezdomnych, małych ślimaków, porozgniatałam (fuj, jeszcze mi niedobrze) i widać, że powinnam znowu kupić truciznę na ślimaki. W jednym miejscu jest ich bardzo dużo więc spróbuję posypać sproszkowanym imbirem, czytałam kiedyś, że to pomaga.
Dużo host mam pogryzionych.
Marlin Monroe jest naprawdę niesamowita, najpiękniej wygląda jesienią kiedy jest całkiem żółciutka. Grand Slam i Sky Dancer też są super i ślimaki nie bardzo je lubią, to duży plus.
Majko, witam Cię serdecznie po wakacjach Z ogromną przyjemnością obejrzałam zdjęcia z Twojego ogrodu
Takich host jak Twoje, nigdzie po drodze nie widziałam
Bez koralowy śliczny. A mój stoi w doniczce, bo nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić: zbyt wiele słońca źle, zbyt cieniste miejsce - też niedobrze...
Aniu, mój rośnie w słonecznym miejscu ale w tym roku to słońca za dużo nie było. Te owoce sa jaskrawo czerwone i ładnie kontrastują z żółtymi liśćmi. Nie sądziłam, że będzie taki piękny.
Witaj Majko, jadę jutro do Mielna, maże namówię M na Hortulus, byliśmy tam w zeszłym roku, i parę ładnych kwiatków kupiłam, zobaczymy, odezwę się w poniedziałek.Pa.
MAJECZKO ,hosty pierwsza klasa ,pluskwica już cieszy kwieciem .Moja nie ma jeszcze nawet pąków .
Nie wiesz ,czy jest szansa ,żeby moja jeszcze tego roku zakwitła .Jest to młoda sadzonka z wiosny .
dobrze widzieć bez koralowy bo mój w doniczce jeszcze Tak jak Ania nie mogę się zdecydować,gdzie go posadzić, dzisiaj już zaczęło mi "świtać" ale mam 3 możliwości...no i trzeba będzie w końcu to zrobić- niech rośnie!Twój już piękny!
Maryna.