Mój ogród-mariasen cz.2
Oj tak! Taka koniczynka, ale śliczna. Mam duże oczko, myślę że znajdę dla niej miejsce. Jeśli nie da rady w oczku to stworzę mała strefę podmokłą, zwłaszcza że mam zakusy na kilka typowo bagiennych roślin.mariasen pisze:Piterek, nie mam tej paproci, chętnie poczytam jak sobie z nią poradzisz. Podobno jest to bardzo interesująca roślina.

- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cynthio, widziałam na Allegro wiosną, swoją kupiłam jesienią, a w doniczkach to pewnie cały sezon. W sklepach nie spotkałam ale może są.
Piterek, ja na razie dam sobie spokój, muszę uporządkować to co mam bo kilka miejsc mam opanowanych przez chwasty albo rozrośnięte byliny. Muszę to zrobić ostrożnie żeby nie stracić czegoś na czym mi zależy. Później pomyślę o oczku albo jakiejś małej "kaskadzie".
Czy masz może niebieskiego mekonopsa?
Piterek, ja na razie dam sobie spokój, muszę uporządkować to co mam bo kilka miejsc mam opanowanych przez chwasty albo rozrośnięte byliny. Muszę to zrobić ostrożnie żeby nie stracić czegoś na czym mi zależy. Później pomyślę o oczku albo jakiejś małej "kaskadzie".
Majeczko, niestety nie mam - słyszałem że jest trudny w uprawie?! Do tego do kupienia są raczej nasiona, a to nie zabawa dla mnie - jestem za rzadko na wsi, żeby tego potem dopilnować.mariasen pisze:Cynthio, widziałam na Allegro wiosną, swoją kupiłam jesienią, a w doniczkach to pewnie cały sezon. W sklepach nie spotkałam ale może są.