...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cynthio, orlik ciemny naprawdę wyjątkowy :!: Moje samosiejki wychodziły zawsze bródnoróżowe, dlatego zniechęciłem się do orlików. Ale po zobaczeniu tej różnorodności na forum, znów mam ochotę :)
Kwiaty czosnkom zetnij, jak tylko zaczną się zawiązywać nasiona. Dobrze, że mu dałaś solidne podłoże, bo właśnie brak składników odżywczych i dostatecznej ilości wody powoduje zasychanie liści. Jeśli masz tych czosnków więcej, to dobrze jest je podzielić na dwie grupy - z jednej ścinamy kwiaty, by cebule były dorodne, na pozostałych pozostawiamy kwiaty, bo i nasienniki pięknie wyglądają. W następnym roku zmieniamy grupy. To taki czosnkowy płodozmian :)
Też dziś uświadomiłem sobie, że nie ogłówkowałem narcyzów i tulipanów, i zaczęły zawiązywać nasiona. Czym prędzej naprawiłem błąd.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pell a syn albo M nie wiedzą :?:
Próbowałaś wrzucić samą kartę pamięci do kompa :?:

Jacku fajny pomysł z tym czosnkowym płodozmianem :D Dziękuję :D
Co do orlików, to jak się napatrzyłam na tyle piękności na forum ,mam zamiar kupić ze dwie pełne odmiany...są niesamowite :!: :)
Trochę się boję ,żeby się same nie porozsiewały po całej działce i muszę mieć je na oku :wink:
Będę zbierać nasionka i wysiewać w jedno miejsce...to chyba najlepszy sposób :roll:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu do odważnych świat należy :)
Ja na orliki też już powoli choruję opeiram się mocno, mam tylko 1 kępke wysianą zeszłego roku.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witaj Basiu, u mnie wychodzi słonko ale chyba zimno.
Ja w tym roku kupiłam w Biedronce orliki co prawda na fotce to super ale sadzonki takie mikre ale cos widać, jeden powinnam miec z ub.roku ładny jak zakwitnie to pokaże jak pamietam kolor cos z żółtym, kepka spora, na pewno sie podzielę z Tobą.
Miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Basieńko kochana.T

Twój orlik ma piękny ciemny kolor. U mnie orliki same sie wysiewają. Ani jednego nie kupiłam a te co są to po starych właścicielach. I tak co roku mam ich coraz wiecej. Też mam takie ciemne pełne i rózowe pełne. Chyba zapoluje na białe. Pozdrawiam Basiu.
Dzis był przymrozek. Boje sie iśc po pracy na działkę -bo pewno juz po moich pomidorach :cry:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta nie opieraj się tylko wzbogacaj kolekcję :wink: :;230
...ja mam jeszcze 2 albo trzy kępki ,które nie zakwitły....chciałabym je potem poprzesadzać na rabatę ale one rosną między płytami albo w pęknięciach krawężnika i nie wiem jak je z tamtąd wydłubać :roll:

Taruś ja mam za oknem pięknie i słonecznie ale też chyba nie za ciepło... :) ...ale co tam...ważne ,że jest słonko :wink:
Taruś dziękuję Ci ;:168 ale orlików nie dziel bo szkoda....one podobno bardzo tego nie lubią więc po co mają Ci potem chorować albo sie całkiem zmarnować...
Teraz jest duży wybor na pewno coś wypatrzę :wink: ...zresztą najpierw muszę uporządkować te swoje ,porozrzucane po całej działce :)
Miłego dnia :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

giga45 pisze:Witaj Basieńko kochana.T

Twój orlik ma piękny ciemny kolor. U mnie orliki same się wysiewają. Ani jednego nie kupiłam a te co są to po starych właścicielach. I tak co roku mam ich coraz wiecej. Też mam takie ciemne pełne i rózowe pełne. Chyba zapoluje na białe. Pozdrawiam Basiu.
Dzis był przymrozek. Boje się iśc po pracy na działkę -bo pewno już po moich pomidorach :cry:
Giguś fajnie ,że wpadłaś ;:196
Fajne jest w orlikach to ,ze tak się mieszają i potem są niespodzianki jak kwitną :D
U mnie miało być dzisiaj zero :roll: .....ja jeszcze trzymam wszystko w domu ...
Mam nadzieję ,że Twoje pomidorki dały radę :!:
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Cynthio miłego dnia - w orlikach.Orliki i ostróżki dają taki sielski klimat.
Co chwilę zerkam na termometr dochodzi 15 stopni , muszę jeszcze skończyć z chwastami,
przyciąć tawułę wczesną biało kwitnącą , popodlewać pomidory.Te od Idy co na grunt przesadzę do większych doniczek
i pozostawię jeszcze we folii.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

widze, ze gospodyni wybyła na działeczkę, beda fotki, czekam
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Cynthio już jestem i wpadłam na pogawędkę o czosnkach.Moje jeszcze nie rozkwitły ,na razie rosną w górę.W tamtym roku ich wysokość wynosiła około 1,5 serio .A jak rozkwitły to sąsiadki ze wsi przylatywały oglądać.Dzięki za miłe słowa u mnie ;:168 Tęskniłam za wami.Cmokasy.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ dzisiaj pół dnia próbowałam wydłubać jednego orlika z pomiędzy stopnia a płyty chodnikowej :roll: ...sobie miejsca znalazły do życia :? ....chciałam je wszystkie poprzenosić na rabatę ale się poddałam...zostawiam je gdzie są bo się nie dają za nic przenieść :evil:

Taruś tylko kilka ....nic się nie dzieje na działce....

Ida strasznie jestem ciekawa tych Twoich olbrzymów :!: :D
Koniecznie pamiętaj o fotkach jak już rozkwitną :!:
Dobrze ,że już lepiej się czujesz....my też tęskniliśmy ;:168

Uuuffff.....ale się dzisiaj namachałam łopatą.... :roll:
Okopałam wszystkie rabatki bo trawa właziła niemiłosiernie między kamyki i bezpośrenio na rabaty....teraz będzie spokój :!: :D ....a pojechałam tylko podlać i posiedzieć :;230
Pogoda była piękna ,chyba ze 25 stopni w słońcu...znowu się spiekłam :D
...dobra już nie nudzę ,zaraz wrzucam fotki :wink: ...malutko dzisiaj bo nie mam co pstrykać....
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
...moja prywatna tęcza... :wink:

Obrazek
....znowu czosnki :oops: ...ale nic innego nie kwitnie... :oops:

Obrazek
Rogownica

Obrazek
...w sieci pająka....
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Basiu super fotki. Czosnek jest fajowy, taki duży. A wiesz, że nie można podlawać trawnika w południe, ponieważ zaszkodzisz jej bardziej niż jakbyś w ogóle niepodlewała. Podlewanie w południe jest złe dla wszystkich roślin, chyba że jest pochmurno i nie ma tak palącego słońca. Na powierzchni liści tworzą się mikro soczewki, króre wypalają dziury w trawie. Lepiej to robić z samego rana lub pod wieczór. Ale już kończę się przemądżać. Fotki super. Czekam na więcej, a dla mnie ciągle mało ;:112, jak w piosence.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale fajne a gdzie Oskarek?
Z podlewaniem na działkach to jest tak: z rana i wieczorem trudno sie do tego dostosować. Pamietam latałam o 4 rano i podlewałam dlatego, ze potem nie było cisnienia.
Czosnki rzeczywiscie super, ja posadziłam ale cos mi sie nie widza, zobaczymy, cos tam powschodziło.
miłego wieczorku
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin ,nie wymądrzasz się i ja wiem ,że to nie jest dobre podlewanie....ale ja już o 17 muszę się zwijać z młodym do domu i inaczej nie mogę.... :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”