Witaj
Cyntuś 
wczorajszy dzień był na prawdę piękny, dziś jest również pięknie i słonecznie, ale wyczuwa się lekki chłodek. Podlałam dziś cały ogród, mimo, że zapowiadają deszcze, ale kto wie jak będzie faktycznie

a sucho było niesamowicie.
Witaj
Hanuś, dzięki za cmokasy

przekazane
Tak mi przykro, że tyle roślinek Ci wyginęło,

jakaś niedobra była ta zima dla naszych roślinek, ja dziś odwinęłam z otulin swoje róże pienne i wyglądają koszmarnie, będę musiała wygolić pędy prawie do samego miejsca szczepienia, a były już tak pięknie rozrośnięte, aż się płakać chce

To samo z wielkokwiatowymi i rabatowymi, sterczą czarne badyle, zielonego jest malutko, tylko nad szczepienie

Ale cóż, mam nadzieję, że ładnie odbiją

Zaraz po świętach będę cięła
Witaj Liduś, teraz przed świętami to sporo pracy, bo i ogródki się dopominają o pielęgnację, a i w domkach trzeba zrobić błysk

U mnie w domu sajgon, ściany poprute, pełno pyłu i kurzu, nawet nie ma mowy, żebym na święta ogarnęła

może choć tylko doprowadzę, żeby można było jakoś egzystowac
Dzisiejsze oględziny ogródkowe pokazały piękne pąki na forsycji, jeszcze 2-3 dni i powinna zakwitnąć

Migdałek też już ma mnóstwo widocznych pąków

sasanki, prymulki i tulipany Tarda też mają piękne pączusie

Jeśli pogoda dopisze, to niedługo ogród pięknie się zakolorowi. Pokazuje się coraz więcej krokusów, ale niestety pierwsze kępy już przekwitają.