Witaj Zenek
Gdzie Ty tak dużego cyprysika znalazłeś a żuraweczka fajna, takie ciemne pręgi
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Witaj Tadeusz o przesunięciu płotu nie ma mowy każdy z sąsiadów strzeże swoich granic. Cyprysik nutkajski zajoł miejsce mniej efektownego krzewu jakim była pęcherznica Diabolo,która bardzo się rozrosła i mocno zacieniała inne krzewy.
nie wiem czy kiedy kolwiek wylęczę się z jednej z tych przypadłości które przedstawiłeś, jest to silniejsze od człowieka który lubi to co robi.
ZENOBIUSZ pisze:Witaj Aneto dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. W chwili obecnej moje hosty są jak ser szwajcarski , dopadły je jakieś ich smakosze. W przyszłym roku będę musiał bardziej o nie zadbać.
Witaj Markus nad kupnem tego cyprysika zastanawiałem sie od kilku już lat, cały czas szukałem miejsca w swoim ogrodzie. Cyprysik nutkajski tak jak już pisałem zajoł miejsce po pęcherznicy Diabolo ,którą z uwagi na swój wygląd musiała ustąpić miejsca drzewu bardziej
efektownemu.
Dzisiaj piękny słoneczny dzień umożliwił prace porządkowe w ogrodzie/ grabienie i palenie liści i igliwia .