Marzenia pisane zielenią - ogród Judyty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie tego się obawiam, że można mu niechcący- lub nawet w dobrej wierze i z chęci przygarnięcia z ulicy zafundować niebezpieczną poniewierkę zanim trafi "do siebie". :roll:

Też słyszałam, że koty pokonują strasznie duże odległości i trafiają z powrotem do miejsc, gdzie się wychowywały..jak ich coś przykrego po drodze nie spotka.

Szukamy małego kotka-płeć kompletnie obojętna, ilość-hmm..2-4 :roll:

Zakupiłam mały Previcur...kłurde..gdybym to wiedziała rano!! Ale jestem chętna na tą spółkę..jeśli ma dłuższy termin ważności - to przecież wiosna znów będę potrzebowała.
Przemek jaka marchew kupiłeś...kiedyś wspominałeś , że zamierzasz kupić większe opakowanie do podziału :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Judyś moja kocia oferta wiosenna nadal aktualna
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko-u mnie kotów nigdy dość....jesteśmy umówione. Przynajmniej do tej pory nie cierpiałam na nadwyżki...

A w tym roku jakoś wybitnie się u mnie nie trzymają :cry: ..kilka ich było...no nic, może w tym roku będzie inaczej :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kochanie możesz zabrać cały miot :lol: :lol: :lol: czasami bywa i 5 :lol: Wyjeżdżały nawet na Śląsk :D
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marchwi nie kupowałem bo zeszłoroczna pięknie kiełkuje, muszę tylko zobaczyć u teścia czy jest nadwyżka. Previcur jest chyba z sierpnia 2008 roku (ważność 2 lata) ale w sklepie na półce stoi starszy już chyba przy końcu gwarancji. Kosztuje chyba 26zł lub 28zł (dokładnie nie pamiętam bo mnie ew. interesuje ten po 32zł z nowej dostawy). A na Twoim czy sprawdziłaś termin ważności?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O marchew pytałam, bo mam kupić , ale skoro rozmawialiśmy, to nie chciałam zostawić Cię na lodzie z ewentualnymi umawianymi podziałami. Doradź jaką odmianę kupić, nie pamiętam jaką pokazywałeś :roll:
Kłurde nie wiem jaki ma termin ważności-bo kupiła go znajoma i jeszcze go nie mam w domu.

Czy nornice wyjadają Ci krokusy bądź inne cebule od góry??
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Judyto zazdroszcze Ci ,że juz możesz sie pobawić w ziemi .U mnie deszcz na przemian ze śniegiem :twisted: mokro i wietrznie :!: Zdegradowali ,ale za co :?: Nie mam pojęcia :roll: Ciekawe jak to będzie jak zaczniemy wklejać zdjęcia i będą znikać średnio co dwa tygodnie.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisz Ido do Admina, że masz rozchwiany licznik, on przecież prosił by mu zgłaszać błędy..tylko nie pamiętam gdzie to wyczytałam. A to dzisiejsze ogłoszenie administracyjne

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20626
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do najwcześniejszych wysiewów polecam holenderską odmianę Napoly F1. Jest do kupienia w małych opakowaniach. Co do nornic to w gruncie jeszcze mi nie podpadły ale w tunelu dorwały się do świeżo posianego bobu i parę nasion podgryzły. Czy jesteś pewna, że te Twoje krokusy nie padły ofiarą ptaszysków? One lubią zabawy z krokusami a zwłaszcza kwitnącymi na żółto.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje krokusy jeszcze nie kwitną i ani nie myślą, ledwo pół cm nad ziemią. Wykluczyłam w śledztwie ptaki, gdyż akcja "wszamania krokusów" była przeprowadzona pod okrywą śnieżną z ostatnich opadów. Przed nimi krokusy były na swoim miejscu :?
A jakie ptaszyska przyuważyłeś na takich niecnych zabawach? :shock:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie sobie czytam o ochronie roślin cebulowych i w przypadku Twoich krokusów wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na mysz zaroślową. Wiosną, po wyrośnięciu liści z cebul/bulw tulipanów, lilii lub krokusów gryzonie wyjadają jej wnętrze pozostawiając jedynie suchą łuskę.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

O Dzięki Judyto ,lecę do adima :!: Chociaż ja wiem czy warto zawracać głowę zaraz to nadrobię :!: Maja tyle roboty z tą awarią.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:202 ;:202 ;:202 No wszystko się zgadza!!! zostały brązowe łuski dookoła i drobniutkie białe cząsteczki cebulek. ;:145 ;:145 jak mi przykro, że te krokusy nie zakwitną, to jedyne moje najwcześniejsze kwiaty!!!

O myszy zaroślowej pierwsze słyszę :shock: Pewnie przylazła do mnie z tych aroniowych zarośli :evil:

No pięknie, ona jest pod ochroną..muszę koniecznie na nie kotka nasłać..co złego -to nie ja

Obrazek
www.hlasek.com

Ale takie łupiny orzechów włoskich z dziurkami znajduję..choć podejrzewałam o nie wrony...hmm

Obrazek
myszy.net

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DN
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy to oznacza, że nie masz u Siebie przebiśniegów ani ranników? Przebiśniegi można przesadzać nawet podczas kwitnienia!!!
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Przemku to niestety tak znaczy..nie mam ani pół.
A z krzewów wcześnie kwitnących mam tylko forsycję. Coś marnie wygląda wawrzynek wilczełyko, jak wiosną w ubiegłym roku go zasadziłam tak siedzi-nic się nie dzieje.Obrazek Dereń jadalny..czwarty rok...urósł pół metra-ale zakwitnąć nie raczy..jakiś bojkot czy co??
Mam nadzieję, że tulipany i żonkile zakwitną chociaż tak, jak w ubiegłym roku, to będzie nieźle.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”