Ogród Marylii...
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
-
- 200p
- Od: 23 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marylo - miło się ogląda Twój ogród, jest ciekawie i kolorowo. Piękny jest klon japoński i perukowiec i ....wiele innych. Ogród musi mieć już pare ładnych lat bo okazy wyrośnietę i dorodne. Mostek nad oczkiem jest super. Lubię takie klimaty. Musisz wkładać pewnie dużo pracy w pielęgnacje ogrodu. Gratuluje 

-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
Wczorajszy i dzisiejszy dzień upalny ,kwiaty jak szalone zaczynają rozwijać swoje łepki do słoneczka...
Anna11, pod dziwaczkiem i nie tylko siedzi sobie hutujnia...
Alu,słoneczniki już zaczynają kwitnąć bo są to doniczkowe początkiem marca wsiane do donicy a potem do gruntu,mam tez w donicach ale te jeszcze nie kwitną...
Anna11, pod dziwaczkiem i nie tylko siedzi sobie hutujnia...
Alu,słoneczniki już zaczynają kwitnąć bo są to doniczkowe początkiem marca wsiane do donicy a potem do gruntu,mam tez w donicach ale te jeszcze nie kwitną...
-
- 1000p
-
- 1000p
Aniu,hutujnia,jako roślina naturalna występuje w Japonii. Należy do rodziny jaszczurcowate (Saururaceae). Najintensywniejsze przebarwienia liści są na brzegach blaszki liściowej. Na przełomie czerwca i lipca pojawiają się białe, drobne kwiaty. Rozrasta się poprzez podziemne rozłogi. Polecana jest do nasadzeń przy brzegach oczek wodnych, może rosnąć nawet w płytkiej wodzie. Jeżeli zapewnimy odpowiednią wilgotność gleby możemy posadzić ją na pierwszym planie rabaty kwiatowej lub zastosować jako roślinę okrywową.
Stanowisko i wymagania glebowe
Stanowisko słoneczne i pół cieniste. Gleba żyzna, wilgotna. Najlepiej posadzić w mieszaninie torfu i próchnicy.
To cytat gdzieś z netu.Moja rośnie w glebie takiej jaka mam na ogrodzie ,czyli różnie i piasek i glina i jeszcze sama nie wiem co...Faktem jest ze gdzie bardziej mokro to ona bujniejsza jest.Nie zdarzyło się żeby mi przemarzała...zobacz tu...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
Stanowisko i wymagania glebowe
Stanowisko słoneczne i pół cieniste. Gleba żyzna, wilgotna. Najlepiej posadzić w mieszaninie torfu i próchnicy.
To cytat gdzieś z netu.Moja rośnie w glebie takiej jaka mam na ogrodzie ,czyli różnie i piasek i glina i jeszcze sama nie wiem co...Faktem jest ze gdzie bardziej mokro to ona bujniejsza jest.Nie zdarzyło się żeby mi przemarzała...zobacz tu...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18