Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Iwciu, przykro mi z powodu strat po gradzie ;:168 Na to niestety nie mamy wpływu :( U mnie w czerwcu przeszła wichura i rozwaliła mi foliaka, wszystko się zawaliło, a pomidory wyrwane z korzeniami, przykry widok, ale wiesz - pomidory się pozbieraly! I wyglądają teraz jak gdyby nigdy nic, więc Twoje też się pozbierają :)
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Dziewczyny, jak nie grad to złodzieje. Pojechałam rano na działkę aby zdążyć przed upałem. Okazało się że wczoraj ktoś nieźle pobuszował po działkach. U mnie pościnał prawie wszystkie lilie, oberwał część pomidorów, zerwał nawet borówki. Urwał też dwie dynie , które porozkrajał u sąsiada i zostawił. ;:145 Jeden z sąsiadów powiedział,że u niego powyciągali selery i zostawili. U drugiego połamali słoneczniki.
Aż mi się płakać chce , nie wiem czy nie wpadną w "odwiedziny" ponownie. Ostatnio jest tak mało ludzi na działkach , że nawet w dzień ktoś się nie boi i kradnie , niszczy. ;:223
Odechciewa się wszystkiego.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko współczuję ;:168 dranie :evil: wandale ;:14 bo zerwanego z głodu lub łakomstwa pomidorka , jabłuszka, czy agrestu przez płot nie żałuję róznie bywa.Ale bezcelowego niszczenia nigdy nie zrozumiem ;:145
Trzymaj się , na nowej działce będzie lepiej ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko kochana, zamurowało mnie doszczętnie. :shock:
Ze złodziejstwem na działkach już się z grubsza pogodziłam, ;:108 bo u mnie systematycznie kradną, ;:145 dlatego np. pomidory zabieram do domu, gdy tylko się zarumienią i dojrzewają na słonecznym oknie, :| jednak wandalizmu nie umiem zrozumieć. ;:223 ;:223
Ogromnie Ci współczuję, ;:168 nie wiem nawet, jak to wyrazić, :( bo tyle pracy wkładasz, dbasz o roślinki, a ktoś taki przyjdzie nie tylko jak po swoje, ale jeszcze zniszczy zupełnie bezmyślnie to, co dla niego nieprzydatne. ;:145 ;:145
Trzymaj się, kochana, ;:167 ;:196 wkrótce będzie lepiej, no bo przecież kiedyś musi być. ;:108
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Niech się k.... kiedyś powieszą na płocie!!!!!
u mnie to samo,wszystko obkradli!
Poszłam z pojemnikiem zerwac dziecku owocow na kompocik a na krzakach zero.
Nie zjedlismy ani jednej maliny,borówki. Aronia ledwie zaczela czerwieniec to juz zniknela
Teraz czekam jak mi pigwę zakoszą..
Jakbym dorwała to łby urwane!
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Dziewczyny u mnie jest to samo,aż strach iść na działkę bezdomni w lutym się spalili na działkach,teraz znów włamania do działek niby policja przychodzi,ale mało świadków i umarzają postępowanie.A ja teraz latam bo muszę pilnować pomidorków i
mieczyków bo zaczęły kwitnienie.
Obrazek no po prostu tragedia.dorwać to dziadostwo jakie się panoszy po działkach.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Serdeczne wyrazy współczucia. Tu powinno być tak jak u muzułmanów było- jak ktoś kradnie- nie z głodu- to uciąć rękę. Moi rodzice znali takiego pana, pamiętam go- on był marynarzem. Miał strasznie lepkie łapy i ucięli mu jedną rękę w świecie- kradł potem drugą. Moja mama ciągle wspomina jak na ganku miała pod ściereczką własne pomidory ostatnie i on zajrzał tam i tą jedną łapą pakował do kieszeni. A mojemu ojcu za młodu chciał ukraść rower..

Monitoring na działkach byłby jakąś formą przestrachu.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Współczuję kradzieży na ROD! ;:4 U mnie na szczęście od kilku lat spokój..Ginęły nie tylko okazałe rośliny i krzewy jak różaneczniki,hortensje ,bukszpany..ale i wszystko co dało się spieniężyć na skupie złomu..Ostatnio o poważniejszych kradzieżach nie słychać...A już w zimie rozbijanie drzwi i splądrowanie domków czy składzików były nagminne!Kogoś podobno jak wieść niesie złapali i na razie cisza...
W tym sezonie ktoś jednak i u mnie wziął sobie buraczki i cebulę ale to incydent...taki na raz do garnka chyba... :roll:Za blisko drogi kusiły... Owoców raczej nikt nie tyka... A drobne odkopanie po kawałku roślin z przedogródka to nawet nie liczę bo tam mam same popularne rośliny więc jak się komuś przydadzą i mnie jeszcze zostawi to ;:131 macham ręką...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak zje z głodu to pal sześc,ale oni tym handlują.
Bo nie wierzę że ktoś mi z głodu opędzlował cały krzak pigwy czy aronii...
I to mnie wpienia -pakujesz czas i pieniądze,dmuchasz,chuchasz ,walczysz z pogodą,a wpada jakies chamidło i lekkąlepką ręką zgarnia wszystko.
Jak ktoś wymyśli jakąß okrutną pułapkę na toto to ja chętnie kupię pomysł.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wymyśleć można, ;:108 czemu nie i nawet zastosować, ;:108 tylko jest mały, a może nawet duży problem. :oops: Uszkodzi się kanalię, a odpowie za człowieka. ;:145
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Dziękuję za wyrazy wsparcia ;:196 .

Julciu , też mam nadzieję , że na nowej działce będzie lepiej. Ale teraz to chyba wszędzie się zdarza .

Lucynko, u nas ostatnio praktycznie nie ma ludzi na działkach, więc nie miał nawet kto odstraszyć. Bo co innego przejść i zerwać a co innego łazić po działce jednej , drugiej czy kolejnej i na każdej spędzić trochę czasu. Przecież skoro poobrywał borówki u nas i u sąsiada , pociął dynie skonsumował pomidory -bo resztki znajdowałam w różnych częściach działki- to znaczy że spędził sporo czasu i się nie bał :twisted:

Olu , współczuję . Najgorsze że nic nie możemy z rym zrobić , dla kogoś to normalne że sobie przyjdzie i weźmie -taka.mentalność niektórych. Sami nie wezmą się i nie zaczną nic uprawiać bo im się nie.chce ,albo twierdzą że się nieopłaca. A ręce po cudze wyciągają. Ale nogi z siedzenia chętnie bym im powyrywała.

Teresko , z tymi bezdomnymi to rzeczywiście problem . U nas siedzą na zlikwidowanym pod obwodnicę ogrodzie . Na obrzeżach zostało parę altanek i tam koczują. Ostatnio też próbują zasiedlać używany jeszcze ogród ,który też w części będzie likwidowany pod drogę , i w tym roku było tam parę pożarów.

Moniś, temu panu ucięcie ręki widać nie przeszkodziło ;:306 . Na monitoring to musieli by się wszyscy zgodzić a sama wiesz że to raczej nie możliwe. Na nowym ogrodzie mamy patrole policji na quadach ,może t będzie spokojnie.

Marynko , w zimie to i u nas ginęły np. wanny żeliwne , pewnie na złom. Jak ktoś na zimę spuścił wody mógł się z nią pożegnać . U mnie to czasem ktoś podkopał trochę ziemniaczków , wyrwał cebulę ale nic nie niszczył . Owoców również nie tykał.

Olu , Lucyna ma rację , można sobie narobić sporo problemów goniąc to dziadostwo. A jeszcze jak mu się coś stanie ... ;:223
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam się nie boję i radośnie oplatam drutem kolczastym siatkę,a pod tym wbijam pręty zbrojeniowe.
Jak bydle jakieś przeskoczy i się nabije to nie mój problem.
Nie trzeba było skakać...

z resztą,jak widać oni sobie świetnie radzą z moimi zabezpieczeniami. Niestety.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie tak czynią ?
Z zazdrości ? dla przyjemności ? albo są psychicznie chorzy.
Jakbym spotkał takiego wandala , oj lepiej nie mówić.
Pomyślałbym o jakiejś kamerce ;:224
Albo schować się gdzieś w niewidoczne miejsce i obserwować .

Iwonko trzymaj się, na nowej działce będzie lepiej :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj dla wandali nie mam serca ja kiedyś przyłapałam takiego jak kradł mi pomidory z krzaka tak się speszył że mi wszystko co nakradł po działkach wysypał i uciekł. Okazało się że ten facet mieszka na moim osiedlu. Pewnego dnia szłam z córka w około pełno ludzi bo siedzieli na ławkach a moja córcia miała 6 lat na całe gardło krzyczała mama to ten pan co kradł u nas na działce. Nie wiem czy ze wstydu ale po jakimś czasie już się wyprowadził. Czasami wcześniej czy później złodziej wpada. :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Alicjo, wspaniała historia! :)
W miejscowości mojej mamy wpadła, i to dosłownie, właścicielka kwiaciarni koło cmentarza. Znaleźli ją rankiem po nocy spędzonej w świeżo wykopanym grobie, ze złamaną nogą. Okazało się, że to ona kradnie wieńce i kwiaty z grobów lub najmuje do tego pijaczków spod sklepu. Ona też się musiała wyprowadzić, bo ludzie ją wyśmiewali na ulicy.

Iwciu życzę tego Twoim nieproszonym gościom. A ty głowa do góry i zainstaluj jakąś fotopułapkę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”