Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie dawno nie widziany Cynamonku, Joasiu i An-ka. Własnie wróciłam z kilkudniowego wypadu na Dolny Śląsk. Przejeżdżałam obok Opola i myślałm o Daisy, przejeżdżałam obok Sobótki i myślałam o Dali. Głównym celem mojej wyprawy były rododendrony i azalie w ogrodzie w Wojsławicach, propagowanym przez Ewelinę. To jest najprawdziwsze cudo. Byłam przygotowana na to, że zobaczę cudowne rododendrony ale rzeczywistość przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Tam wszystko jest przepiękne. Rododenrony ogromne, wysokie i poskręcanymi pniami i konarami, azalie wszelkich rodzajów, drzewa ogromne i przepiękne kompozycje roślin. Dla miłośników Rh, azalii i host jest to prawdziwy raj na ziemi. Jestem zachwycona i wszystkim bardzo polecam wycieczkę do Wojsławic, w porze kwitnienia rododendronów. Zdjęcia jutro.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu-cieszę się,że wyprawa tak udana i będę zaglądać na fotorelację.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Bogusiu, widzę, że wyprawa była nad wyraz udana, tylko szkoda, że to taaaaak daleko.
Natomiast jutro, obchodzone jest coroczne święto rododendronów w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie, a dodatkowo ... różne atrakcje, koncert muzyki romantycznej itp. itd.
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Wpadlam sie przywitać :wit Poogladalam zmiany, zobaczyłam jak się maja moi ulubieńcy. Spokojnen niedzieli.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Bogusiu

piękne masz te rododendrony i azalie...dzięki Tobie wiem, który mi padł i musiłam wykopać - Charmant :cry:
Został mi jeszcze Elegans...ale też biedaczek choruje, leczę go i jak na razie widać poprawę.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :D . Wróciłam w piatek późnym wieczorem z krótkiego wypadu na Dolny Śląsk i di dziś nie moge ochłonąć z wrażenia jakie zrobił na mnie ogród w Wojsławicach. Oto kilka zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Bogusia
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Faktycznie jest przepięknie, a to na terenie jakiejś szkółki, w parku, czy prywatny ogród?
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Bogusia
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

WOW !!!!!!!!!!!
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To są zdjęcia z filii Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Wrocławckiego w Wojsławicach, założonego w 1811r. Wojsławice leżą tuż koło Niemczy, niedaleko Wrocławia. Ogród słynie z niebywałej kolekcji rododendronów i azalii. Krzewy mają po kilkadziesiąt lat a może niektóre ponad 100 lat. Sa przepiękne same w sobie, a poza tym sa cudonie komponowane z innyumi roslinami, przede wszystkim z hostami, żurawkami i trzmielinami.
Bogusia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

coś pięknego - jestem pod niesamowitym wrazeniem :roll:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Bogusiu-dziękuję,niesamowite!
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Niesamowite to za mało!!! Zrobiłaś zdjęcie jeszcze jednemu dereniowi z czteropłatkowymi białymi kwiatami.
Wiesz jaki to dereń? Sprawiłaś nam ogromną przyjemność. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. Cieszę się, że ogród botaniczny w Wojsławicach Wam sie podoba :D . Moje zdjęcia nawet w części nie oddają jego prawdziwej urody. Nigello, to dereń Kousa. Jest przepiekny, podobnie jak pokazana przed nim kalina.
Bogusia
jolusiek123
100p
100p
Od: 9 kwie 2009, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich serdecznie :)
W ubiegłym roku jesieną dostałam piuękną piwonię. Zakwitła w tym roku i mam 10 pączków ale wzrost ich się zatrzymał i u sąsiadki już się rozwinęły a u mnie nie. Co może być powodem?
Cieplutko pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”