Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu kochana
Widzę ,że rewolucja z drzewami się szykuje.
Współczuję zamieszania ,ale porządki są niezbędne.
Będzie pięknie ,jak drzewka przytną. :D
Tylko proszę uważaj na swój łokieć ;:196
U nas dziś ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu kochana, przykro czytać, że nie jest dobrze z Lolą, ale wiosenek ma już sporo więc i jak sama mówisz ma schorzeń stosownie do wieku sporo, kochamy te nasze zwierzaki, ale wszystko ma swój czas ;:196 Na ogrodzie pracy co nie miara, ja dziś też troszkę cięłam, grabiłam, no niewiele, ale już do przodu, zawsze wiosną sprzątam, jesienią zostawiam wszystko jak jest ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lola trzymaj się kochana , już niedługo wiosna Obrazek
Marysiu a ty się nie przepracuj bo ;:3 zapowiadają więc jak ruszysz w swoje areały... to możesz nie wyhamować ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Marysiu. Właściwie to nie wiem co napisać, zdjęcie Loli z poprzedniej strony- faktycznie widać smutny wyraz pyszczka. Szkoda, że nasi czworonożni przyjaciele nie są z nami przez całe nasze życie.
Posiałaś już pomidory, ja chyba poczekam jeszcze kilka dni. A wiesz, że nigdy nie jadłam karczochów?
Dobrego dnia ;:3
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzisiaj ładnie słonko świeciło od rana do wieczora. Ogród woła o porządki, a ja nie mam czasu.

Lidziu nie widać większych przymrozków, ale dzisiaj -2 rano mnie przywitało. Podobno pogoda się zepsuje będzie zachmurzenie deszcz ze śniegiem, ale temperatury na plusie. Lola wygłaskana, bo sama o to dba :D Dzisiaj wróciła do woliery do swojego kolegi i była tak szczęśliwa, że nawet na jedzenie nie wyszła z budy :D Dziękuję za życzenia, bo bardzo się przydadzą ;:196
Lidziu takie pączki ma jedna z siewek ciemiernika od Ciebie

Obrazek

Martusiu pewnie gdybym miałam inny ogród to może bawiłabym się jakiś czas sama z rozdrabnianiem ale ani nie mam gdzie składować, a i pewnie sprzęt by nie wytrzymał więc niech panowie zrobią wszystko. Maja się uwinąć w 5 osób w jednym dniu. Dostałam pozwolenie z gminy i chociaż niektóre drzewa chciałam przycinać to dostałam zgodę na wycinkę. Zostawię firmie decyzję bo umówione było trochę inaczej. Zrębki na pewno będą wykorzystane, bo w ogrodzie nic się nie zmarnuje. Ściskam ;:196

Agnieszko ja tylko będę chodzić za nimi, żeby mi roślin nie deptali, a za prace żadne się nie wezmę ;:185 Łokieć jeden naprawiony, ale drugi przydałoby się podreperować. Szukałam dzisiaj sprzętu ale chyba trzeba będzie zamówić na all..i nie wiem czy sama gimnastyka wystarczy. Muszę przeżyć jeszcze dwie rewolucje, a potem będzie z górki :D Pomyślałam, że na miejscach gdzie glina dalej leży wysieję poplon ze dwa trzy razy i przemiędlę glebogryzarką i z sadzeniem nie będę się spieszyć.
Dziękuję za troskę ;:196
Agnieszko czy tak wychodzi pietruszka od Ciebie?

Obrazek

Ewciu mam hamulce, bo wszelkie prace będą po rewolucjach. Wiadomo że porządki początkowo są bałaganem, a tego nie będzie mi w najbliższym czasie brakowało ;:306 Lolcia wróciła do kolegi i jest przeszczęśliwa :D Kiedy wracasz do Krakowa ;:196

Kasiu coś mi przypomniałaś....jak mój M był chłopcem i mama kazała mu napisać list do cioci z Ameryki to zaczynał...mama kazała mi do Ciebie napisać a ja nie mam o czym... i wypominała mu to ciotka do dorosłego życia ;:306 ;:306 Kasiu niestety odchodzą nie tylko zwierzęta...zresztą Tobie tego nie muszę tłumaczyć ;:196 Pomidory posiane ...karczochy rosną i może Ty kiedyś posiejesz bo to dobre i zdrowe warzywko. Ściskam ;:196

Wczoraj pięknie zachodziło słonko, wypuściłam kury w pole a sama pochodziłam trochę po ogrodzie i zrobiłam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to nowy opiekun moich kur

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy krokusik próbuje pokazać kwiat!
Obrazek

a tak zachodziło dzisiaj!

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ciemiernik może mieć ciemnoróżowe kwiaty. Widzę coraz więcej kwitnień wiosennych.
A ja nie zrobiłam dzisiaj zdjęć, bo nic nowego nie zakwitło.
Nowy opiekun silny i dumny, kurki będą zadowolone.
Lola pewnie tęskniła za współtowarzyszem.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu kochana no to trzymam kciuki za te piątkowe prace, aby jak najmniej szkód wyrządziły w Twoim ogrodzie. Wiosenka widzę, że się już pcha drzwiami i oknami do naszych ogrodów. U mnie też już kwitną przebiśniegi i pierwsze żółte krokusy.
Mam też w planach popracować w weekend na działce, ale coś mówią o pogorszeniu pogody.

Dorodny ten nowy gospodarz kurnika, oby dobrze zarządzał podległym personelem :wink:
I jak zwykle miłe dla oka zdjęcia i te wspominkowe i te aktualne.

Życzę zdrówka Gospodarzom i przyległemu inwentarzowi.
Ślę serdeczności ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Marysiu,dobrze,że wzięłaś taką firmę bo to nie takie proste pociupać i przerobić tyle drewna ,czasowo i fizycznie ,wiosna powolutku zagląda nam do ogrodów ,ja nic nie zrobiłam dzisiaj w ogrodzie przez mój wyjazd, a jutro to zobaczę co zdążę,bo muszę dokończyć opracować nadwyżki ,podać wszystkim obliczenia i konto,to też zajmie mi czas ,koguta masz bardzo ładnego ,ale chyba czupurny jest ,takiego bardzo czarnego jeszcze nie widziałam ,podoba mi się ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Wiosna, na naszych ogrodach zaczyna pokazywać na co ją stać , już zaczynamy przebierać nóżkami :tan
codziennie mnie ciągnie na działkę ale jeszcze chwila,jeszcze momencik.
Kogut faktycznie dorodny , może się spisze i będziesz mieć kurczaczki.Kaczor zresztą też niczego sobie może i on da radę ;:224
Przydała by mi się rozdrabniarka do gałęzi ,ale jakoś odkładam w czasie zakup a zasieki rosną do nieba ;:223 na razie obcięłam tylko winorośle i jabłoń a jeszcze czekają śliwy do cięcia i sterczące badyle bylin o cięciu róż nie wspominam bo jeszcze czas. Palić nie wolno i nie mam co z tym zrobić.
Pogodnego dnia ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu zachód słońca cudny,a kogutek,no nie dziwię się że to Twój ulubieniec. A z tym pisaniem to chodziło mi o to, że nie bardzo potrafiłam pozbierać słowa.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj, Marysiu :wit

Widzę. że u Ciebie trochę bardziej podgrzało rabatki. U mnie ledwo coś kiełkuje, ale i tak porównując zdjęcia z zeszłego roku, wszystko wyszło dokładnie o miesiąc wcześniej.
U mnie już wszystko posprzątane, wykorzystałam czas, póki był mąż i mógł doglądnąć dzieci., bo akurat ładna pogoda przypadła na ferie, kiedy moje łobuzy siedziały w domu. Zostały do przycięcia wrzosy, hortensje i róże.
Nie wiem, czy się cieszyć z tak wczesnego ocieplenia, wolałabym oczywiście, aby zima już nie wróciła, ale jeśli ma jeszcze wrócić, to lepiej teraz, niż w kwietniu czy maju...
U Ciebie już wysiewy ruszyły ;:333
Marysiu, masz może doświadczenia z ziemią kokosową do wysiewów? Kupiłam z braku laku, ale boję się użyć, bo z pomidorami wiążę w tym roku wielkie nadzieje, a nasionek z każdej odmiany niewiele. Mam jeszcze podłoże do warzyw. W zeszłym roku kupiłam workowany kompost i wszystko ładnie rosło, a teraz to nie wiem.

U nas jest bardzo ciężka ziemia, piaszczysto-gliniasta. W tym roku mija dokładnie 5 lat, jak tu mieszkam, dopiero w tym roku po zimie okazało się, że osiadła ziemia nad szambem (nie zostawiliśmy nadmiaru ziemi) więc jest to chyba jak najbardziej prawdopodobne z tym osiadaniem.

Współczuję przeżyć z Waszą pupilką. Szkoda, że nasze zwierzęta nie mogą być z nami do końca naszych dni. Nasza Lexi jeszcze młoda, a już się martwię, że kiedyś przyjdzie się pożegnać. Najgorsze ze wszystkiego to przeżywać cierpienie ukochanego przyjaciela. Myślę, że Wasza Lola godnie dożyje swoich ostatnich lat pod Waszą troskliwą opieką, na pewno zapewnicie jej wszystko co najlepsze ;:196

Zdrówka i dla Ciebie Marysiu, aby sił starczyło, bo sporo się u Ciebie dzieje!
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit , oby pomyślnie wszystkie prace dzisiejsze się zakonczyły ;:215 , piekne to Wasze niebo, u nas słonko jak na lekarstwo, bardzo nas "oszczędza " ;:185 , zwiastunów wiosennych i u Ciebie coraz więcej, a pierzaste zadowolone jak mogą już sobie pobrykać na polu, piękny pan kogucik ;:167
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam przybiegłam nacieszyć oko Twoim słońcem i poczytać co słuchać na Twoich włościach :)" Wiosna panowie wiosna" ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Piękne zdjęcia z zachodem słoneczka :D
Nie potrafię tak fotografować :oops:
Złoty blask zalewa cudnie wszystko.
Wygląda to mi na pietruszkę, ale wydaje mi się ,że powinna mieć bardziej skędzierzawione liście.
Daj proszę znać, jak przebiegły prace wycinkowe w ogrodzie :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu witam się serdecznie przy kawusi, mój ostatni wolny moment weekendu ;:196
To zdjęcie jest cudowne https://images91.fotosik.pl/133/2c87a83ea1457f61.jpg Kolory boskie! Jeju! Jak z filmów przyrodniczych na afrykańskiej sawannie, brakuje zarysu słonia albo żyrafy, szkoda że akurat żaden dziki afrykański zwierz sie w okolicy nie napatoczył :lol:
Ależ wyczesany kogucik! A cóż to za rasa, bez sterczącego ogonka? Zupełnie się nie znam na rasach kur większych, wygląda na ciężkiego koguta, a błyszczy się cudnie ten kogutek polerowany :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”