Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Post »

Ja polecam "Zakopane - odkopane" czyli "lekko gorszącą opowieść góralsko - ceperską" autorstwa Pauliny Młynarskiej i i Beaty Sabała - Zielińskiej. Kobitki w przecudny sposób opisują Zakopane, górali, ceprów (czyli takich jak ja ;:131 ) miejsca, zwyczaje, zalety i wady - słowem - Tatry. Świetna książka ;:215
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa.
Czytam i czytam od zimy. Wciąga ale ręka boli - 1100 stron, waga prawie 2 kg.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

,,Urodzeni biegacze", Christopher McDougall.

Jest to książka o bieganiu na długie dystanse - polecam. Ale wiecie co? Z braku czasu lepiej mi idzie bieganie niż czytanie na ten temat.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Od kilku dni wieczory spędzam przy "Ostatnim królestwie" Bernarda Cornwella. :D
To pierwszy tom cyklu o wojnach wikingów. Pozostałe tomy (4) czekają w kolejce. Jakoś tak mnie naszło na historyczne czytadła. ;:173 Kto nie zna polecam. Fajnie napisane, wartka akcja, naprawdę wciąga. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p
Od: 6 sty 2012, o 21:42

Post »

Saga ''Przepowiednia księżyca'' napisała-Ingebjorg Olavsdatter.
Jest rok 1352 Norwegia-epidemia dżumy pustoszy kraj.
Siedemnastoletnia dziewczyna z bogatego dworu, poszukuje ojca- aby przejąć majątek, musi wyjść za mąż...........
Dostałam 5 tomów, zaczynam czytać iiiii dowiaduję się że jeszcze jest ich 40 razem 45tomów!!! No nie! nie stać mnie
na zakup po 10 zł każdy.
Pozdrawiam Ewa
emalia112
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2014, o 19:16

Post »

Stephen King "Sklepik z Marzeniami". Wracam ciągle do mistrza i nie nie mogę się nadziwić jak trafnie po mistrzowsku wyciąga z nas na światło dzienne nasze upiory. Tym razem upiorem jest chęć posiadania " mieć". Dla tego upiora mieszkańcy małego miasteczka gdzieś na południu USA gotowi są sprzedać dusze diabłu. Kinga zawsze czyta się lekko.
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37

Post »

"Próba sił" Cathy Cash Spellman.
Trochę ezoteryki i walki dobra ze złem. Córka narkomanka zostawia matce nowo narodzone dziecko. Po trzech latach wraca i zabiera dziecko do satanistycznej sekty. Babcia walczy wszelkimi sposobami, by uratować wnuczkę.
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Sławomir MROŻEK ?Opowiadania? - to jedna z tych książek, które muszę mieć pod ręką :lol:
Mam zbiorek z 1974 roku - nakład Wydawnictwa Literackiego, po inne biegam do biblioteki :lol:
Te opowiadania to satyryczno-refleksyjno-filozoficzne spojrzenie na PRL-owską, pełną absurdów, rzeczywistość.
W każdym z nich jest przemycony, czy raczej zakamuflowany jakiś problem rodem z lat 70-tych, 80-tych, a całość napisana takim językiem, i w taki sposób, że opowiadania są naprawdę ponadczasowe, i również dzisiaj baaardzo aktualne !!
Uważam, że niestety S.M. jest pisarzem trochę, może nawet bardziej niż trochę niedocenionym.
Moje ulubione opowiadania to ?Słoń?, kultowy już chyba ?Bałwanek?, ?Lew?, no i ostatnio bardzo na czasie opowiadanie ?Służba zdrowia?, na którego fragmenciki możecie zerknąć na stronie z linka - ostatni post

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=28
Przyjemnej lektury :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Kasienkar
500p
500p
Od: 18 cze 2013, o 14:38

Post »

"Kuchnia z Zielonego Wzgórza : przepisy L. M. Montgomery" Elaine Crawford i Kelly Crawford

Jest to ksiażka kucharska z przepisami, które były w notatkach kucharskich L. M. Montgomery.
Ja z tej ksiażki zrobiłam już 2 razy ciasteczka (wyszły super) i ciasto z jabłkami (w ksićżce nazwane "Placek Mound) ale dla mnie wygląda jak ciasto, smak mi nie odpowiadał, ponieważ nie było słodkie, nastepnym razem dam szklankę cukru :D
Jest też przepis na syrop z imbiru, ciasta (cytrynowe, pomarańczowe), kaczkę w jabłkach, puding (też muszę go zrobić, bo przepis brzmi ciekawie), ciasteczka imbirowe, poncz herbaciany, chleb kukurydziany.
Pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
malgo_up
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 08:30

Post »

"Pochwała powolności" Carl Honore. Pokazuje drogę, by żyć w ruchu slow-life i mniej bezmyślnie konsumować. Po tym będzie druga książka tego autora "Pod presją. Dajmy dzieciom święty spokój" :)
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

"AGENT DOŁU" Marcina Wolskiego

Dwa teksty graniczne:
Usuwam je.Każdy kto się zdecyduje na przeczytanie polecanej pozycji
sam się przekona jak wartościowe to teksty a nam wystarczy poniższa recenzja. :D /Admin.

Książka napisana z dystansem, zabawna, więcej wulgaryzmów raczej nie ma. Ale potrzebna jest odrobina geopolitycznej orientacji dla złapania smaczków. Szczególnie dotyczących ustroju, w którym - na całe szczęście, już nie trwamy. Polecam.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Przejrzalam trochę wątek.
Obecnie czytam starocie bo "Sagę o ludziach lodu " Margit Sandemo .Zostalo mi jeszcze tylko 7 części .A potem wezmę sie chyba za Chmielewska ktora tez już kiedyś czytalam .Albo coś Barbary Wood bo też mam kilka nie przeczytanych Jej książek a stoją na półce .
Sagę ..wiele osób na pewno zna ale przez ostatnie 2 lata byłam przeklinana przez koleżanki z pracy za nie przespane noce .One nie znały tej autorki .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

?Gwiazd naszych wina? Johna Grena to zdecydowanie jedna z moich ulubionych powieści i nie żałuję, że ją przeczytałam. Tworząc historię Augustusa i Hazel, John Green pokazał mi, że należy cieszyć się każdą chwilą spędzoną z bliskimi i nie pozwolić chorobie zniszczyć nam życia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Polecam książkę Barbary Bąk "Wiedźma w biznesie" Jest to książka o połączeniu wiedzy i kart runicznych z wykorzystaniem ich w pracy i w domu. :wit
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37

Post »

Wolusia pisze:?Gwiazd naszych wina? Johna Grena to zdecydowanie jedna z moich ulubionych powieści i nie żałuję, że ją przeczytałam. Tworząc historię Augustusa i Hazel, John Green pokazał mi, że należy cieszyć się każdą chwilą spędzoną z bliskimi i nie pozwolić chorobie zniszczyć nam życia.
Szukając u wujka G... czegoś więcej o tej książce, wpadł mi w oko film o tym tytule. Oczywiście od razu obejrzałam, jest niesamowity. Książkę na pewno przeczytam :D
Pozdrawiam, Kasia
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”