Ogródek Gosi 17
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Gosi 17
Gosiu jeszcze nie dojrzałam do wspomnień chociaż ogród mam pod śniegiem. Pewnie zacznę po Nowym Roku a póki co chętnie zobaczę co u Ciebie kwitło wiosną. Banieczki prześliczne! 

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Gosieńko! Nie wiedziałam, że Twój ukochany buczek i tamaryszek tak ładnie się przebarwiają jesienią. I obiedka taka fotogeniczna, aż żałuję, że jej nie mam. A na rabacie pod sosną masz poduchę z igieł - nie usuwasz ich? Mają być zimową kołderką?
13.XI pokazałaś na zdjęciu kwiatostan hortensji - prześliczny - co to za odmiana?
13.XI pokazałaś na zdjęciu kwiatostan hortensji - prześliczny - co to za odmiana?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, Lucynko, wiadomo, że teraz takie widoki przyprawiają o szybsze bicie serca.
Czas bardzo szybko leci i nie wiadomo kiedy będzie wiosna
Marysiu, ja bardzo czekam za każdym razem na wspomnienia forumowiczów, bo zimą jest mimo wszystko więcej czasu na oglądanie zdjęć.
Izuś, cieszę sie, że zobaczyłaś coś nowego
Igły faktycznie mają byc ochroną dla roślin. Wiosną jest wielkie grabienie.
Jak wiesz, ja nie przywiązuję zbytniej wagi do nazw. Ostatni Twój artykuł był własnie o tym.
Na dokładkę dostałam ją od sąsiadki, która chciała się jej pozbyć. Zobaczymy czy przetrwa zimę, a raczej nie czy przetrwa, ale czy przetrwają pąki kwiatowe
Cały ostatnio czas spędziłam na kończeniu dekoracji świątecznych i sprzątaniu. Juz udekorowałam dom, także w domu panuje już atmosfera świąteczna. W tym tygodniu muszę ustalić menu i zaplanować zakupy.
Najgorsze, że pracuję w Wigilię. Dlaczego to święto nie jest dniem wolnym?
Bardziej by pasowało niż Święto Trzech Króli.
Dzisiaj obudziłam się z cudownym widokiem za oknem. Liczę, ze święta też takie będą.
Nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, bo jakoś nie miałam na to weny.
Dlatego znowu pokażę wiosnę

Czas bardzo szybko leci i nie wiadomo kiedy będzie wiosna

Marysiu, ja bardzo czekam za każdym razem na wspomnienia forumowiczów, bo zimą jest mimo wszystko więcej czasu na oglądanie zdjęć.
Izuś, cieszę sie, że zobaczyłaś coś nowego

Igły faktycznie mają byc ochroną dla roślin. Wiosną jest wielkie grabienie.
Jak wiesz, ja nie przywiązuję zbytniej wagi do nazw. Ostatni Twój artykuł był własnie o tym.
Na dokładkę dostałam ją od sąsiadki, która chciała się jej pozbyć. Zobaczymy czy przetrwa zimę, a raczej nie czy przetrwa, ale czy przetrwają pąki kwiatowe
Cały ostatnio czas spędziłam na kończeniu dekoracji świątecznych i sprzątaniu. Juz udekorowałam dom, także w domu panuje już atmosfera świąteczna. W tym tygodniu muszę ustalić menu i zaplanować zakupy.
Najgorsze, że pracuję w Wigilię. Dlaczego to święto nie jest dniem wolnym?
Bardziej by pasowało niż Święto Trzech Króli.
Dzisiaj obudziłam się z cudownym widokiem za oknem. Liczę, ze święta też takie będą.
Nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, bo jakoś nie miałam na to weny.
Dlatego znowu pokażę wiosnę

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, na Boże Narodzenie szykuje nam się prawie wiosenna aura,
żal tej białej serwetki okrywającej wszechobecną szarzyznę.
Wiosenne widoczki z Twojego ogrodu przynajmniej na odczucia estetyczne dobrze wpływają,
choć tęsknotę za tą piękną porą roku wzmagają.
Oj, wzmagają! 

Wiosenne widoczki z Twojego ogrodu przynajmniej na odczucia estetyczne dobrze wpływają,

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu
U mnie pełno jeszcze śniegu.
A u ciebie taka piękna kolorowe wiosna.
Bardzo ładne kolorowe wspomnienia

U mnie pełno jeszcze śniegu.
A u ciebie taka piękna kolorowe wiosna.
Bardzo ładne kolorowe wspomnienia

- Margo2
Lucynko, Aniu, chyba tymi wspomnieniami przywołałam wiosnę
Co prawda tęsknię za nią, ale nie chciałabym jej teraz własnie. Za jakieś 2 tygodnie.
A teraz poproszę o dużo śniegu

Co prawda tęsknię za nią, ale nie chciałabym jej teraz własnie. Za jakieś 2 tygodnie.
A teraz poproszę o dużo śniegu
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
U mnie jeszcze dużo śniegu.Sam zobacz 

- Maska
- Kontakt:
Gosiu śnieg był i już go nie ma. Na szczęście święta przynajmniej trochę pobieliło
Ty wspominasz, a ja już planuję przygotowania do wiosny. Czeka mnie wiele pracy, bo muszę zrobić porządek z drzewami odziedziczonymi po poprzednikach. Powiem Ci szczerze, że wypatruję coraz częściej jakichś oznak wiosny
Twoje zdjęcia rozmarzyły mnie jeszcze bardziej!

Twoje zdjęcia rozmarzyły mnie jeszcze bardziej!
- Margo2
Aniu, już chyba i u Ciebie śniegu nie ma.
Marysiu, chcesz już tak bardzo do pracy?
Ale powiem Ci, że ja w tym roku też jakoś szybciej zaczęłam myśleć o wiośnie. Nie mam zbyt wiele prac zaplanowanych, z większych tylko zmianę podlewania, ale w zeszłym roku tak mało pracowałam w ogrodzie że już mi tego brakuje.
Ciekawe co na ten kolejny rok przyniesie?
Dziewczyny wywołały mnie z uśpienia poświątecznego
Marysia ma rację, zdjęcia wiosenne spowodowały, że zaczęłam częściej myśleć o wiośnie, na pewno pogoda za oknem też temu sprzyja. Szkoda, że taka ponura. No, ale nie mamy co narzekać. Całe lato było tak suche, że teraz powinniśmy się cieszyć z tego deszczu.
Na pocieszenie kilka wiosennych słonecznych zdjęć
15 kwietnia kwiatów było jeszcze niewiele

Ale już 29 kwietnia to się zmieniło. Nagle wszystko wybuchło. To dowód, że mam za mało wiosennych kwiatów

Marysiu, chcesz już tak bardzo do pracy?

Ale powiem Ci, że ja w tym roku też jakoś szybciej zaczęłam myśleć o wiośnie. Nie mam zbyt wiele prac zaplanowanych, z większych tylko zmianę podlewania, ale w zeszłym roku tak mało pracowałam w ogrodzie że już mi tego brakuje.
Ciekawe co na ten kolejny rok przyniesie?
Dziewczyny wywołały mnie z uśpienia poświątecznego
Marysia ma rację, zdjęcia wiosenne spowodowały, że zaczęłam częściej myśleć o wiośnie, na pewno pogoda za oknem też temu sprzyja. Szkoda, że taka ponura. No, ale nie mamy co narzekać. Całe lato było tak suche, że teraz powinniśmy się cieszyć z tego deszczu.
Na pocieszenie kilka wiosennych słonecznych zdjęć
15 kwietnia kwiatów było jeszcze niewiele

Ale już 29 kwietnia to się zmieniło. Nagle wszystko wybuchło. To dowód, że mam za mało wiosennych kwiatów

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04

Są śliczne.
Powiało wiosenką od Ciebie. Te kolory są niesamowite i patrząc przez okno aż nie do wiary, że tak kolorowo może w ogóle być.
Zatem byle do wiosny.
DO SIEGO ROKU Gosiaczku.

- Maska
- Kontakt:
Gosiu co zrobić lubię ruch
siedzenie mi nie sprzyja...zaraz wszystko mnie boli, pewnie stawy tego nie lubią
Jeszcze trochę i będziemy składać domowe szklarenki i szykować pojemniczki, kupować ziemię do siewu i nasiona. Od razu zrobi się wesoło i wątki zaczną żyć
Na Nowy Rok życzę Ci zdrowia i mnóstwo nowych pomysłów oraz oczywiście ich realizacji

Na Nowy Rok życzę Ci zdrowia i mnóstwo nowych pomysłów oraz oczywiście ich realizacji

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
A ja z chęcią sobie teraz trochę posiedzę. Książki poczytam, winka popiję- na to wszystko latem czasu nie mam. Jeszcze gdybym autobusem jeździła, to mogłabym na działeczce spożywać, a tak, to jak na rower wsiąść po procentach? No nie idzie po prostu, przynajmniej mi, bo innym to i owszem
Tak ładnie przywołujesz wiosnę, że już chciałoby się takie widoki zobaczyć na żywo
Nawet z ciekawośći zajrzałam do siebie, czy i ja już w kwietniu miałam na co spoglądać i okazuje się, że i owszem
Pozdrawiam noworocznie

Tak ładnie przywołujesz wiosnę, że już chciałoby się takie widoki zobaczyć na żywo

Pozdrawiam noworocznie

- Margo2
Elżuniu, jakoś rudzielce faktycznie mnie lubią.
Wiosna już niedaleko, tylko boję się, że przez to ciepło przyroda zwariuje i jak nagle przyjdą mrozy to będziemy wiosną płakały nad stratami.
Marysiu, ja jakoś też nie umiem usiedzieć. Jeśli nie w ogrodzie, to gdzie indziej znajduję robotę.
Nie miałam dnia przez ostatni tydzień, żebym mogła sobie poleniuchować. Cały czas coś się dzieje.
Tak, wiosna tuż, tuż.
Iwonko, no pewnie, że miałaś w kwietniu już wiosnę. W tym roku była bardzo wcześnie. Ciekawe jak będzie w przyszłym.
Ja jeżdżę samochodem, więc tym bardziej mam ograniczone możliwości wypicia napojów wyskokowych
Ale mi to nie przeszkadza. Na wszystkich imprezach nie piję, robię to tylko jak imprezuję u siebie. I tak nikt nie widzi różnicy
Mam za dużo imprez, ale nie umiem żyć bez tego. Dlatego nie mam za bardzo czasu dla siebie. Ksiązki czytam tylko w łóżku, co pewnie wiesz kończy się szybkim snem.
Wszystkim zaglądającym chciałam życzyć szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych.
Niech ogrody pięknieją

Wiosna już niedaleko, tylko boję się, że przez to ciepło przyroda zwariuje i jak nagle przyjdą mrozy to będziemy wiosną płakały nad stratami.
Marysiu, ja jakoś też nie umiem usiedzieć. Jeśli nie w ogrodzie, to gdzie indziej znajduję robotę.
Nie miałam dnia przez ostatni tydzień, żebym mogła sobie poleniuchować. Cały czas coś się dzieje.
Tak, wiosna tuż, tuż.
Iwonko, no pewnie, że miałaś w kwietniu już wiosnę. W tym roku była bardzo wcześnie. Ciekawe jak będzie w przyszłym.
Ja jeżdżę samochodem, więc tym bardziej mam ograniczone możliwości wypicia napojów wyskokowych

Ale mi to nie przeszkadza. Na wszystkich imprezach nie piję, robię to tylko jak imprezuję u siebie. I tak nikt nie widzi różnicy

Mam za dużo imprez, ale nie umiem żyć bez tego. Dlatego nie mam za bardzo czasu dla siebie. Ksiązki czytam tylko w łóżku, co pewnie wiesz kończy się szybkim snem.
Wszystkim zaglądającym chciałam życzyć szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych.
Niech ogrody pięknieją

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,wspomnienia fajnie się ogląda i lepiej się marzy ,jeszcze troszkę odpoczniemy i będzie wiosna ,więc ruszymy do ogrodów,oby nam wszystkim zdrowie dopisało ,pozdrawiam i życzę w Nowym Roku dużo radości spokoju i szczęścia ,no i pięknego kolorowego ogrodu.
- Margo2
Martuś, faktycznie zdrowie jest najważniejsze, bo wszystko inne można osiągnąć wcześniej czy później