Ogród pełen róż
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród pełen róż
Wiolu donice bardzo fajne kupiłaś, teraz tylko bratki posadzić i będzie pięknie.
Szkoda, że choróbsko Cię dopadło, bo wiem jak bardzo chciałabyś popracować w ogrodzie. Kuruj się szybko.
Szkoda, że choróbsko Cię dopadło, bo wiem jak bardzo chciałabyś popracować w ogrodzie. Kuruj się szybko.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Natalka, Małgosia, bardzo dziękuję
Dorotko, bratki na pewno posadzę. Gdyby nie to, że uziemiona siedzę w domu, to pewnie już by dziś były. Teraz muszę czekać do następnego wtorku
Nie wytrzymałam i wyszłam na chwilkę chociaż zlustrować rabatki. Tyyyyle pracy jeszcze a tu trzeba siedzieć w domu

Dorotko, bratki na pewno posadzę. Gdyby nie to, że uziemiona siedzę w domu, to pewnie już by dziś były. Teraz muszę czekać do następnego wtorku

Nie wytrzymałam i wyszłam na chwilkę chociaż zlustrować rabatki. Tyyyyle pracy jeszcze a tu trzeba siedzieć w domu

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Wiolu cudowna wiosna u Ciebie. Nareszcie się zrobiło kolorowo.
Donice zdobyczne bardzo szykowne i ciekawa jestem co tam w nich będziesz sadzić.
Udanego sezonu życzę.
Donice zdobyczne bardzo szykowne i ciekawa jestem co tam w nich będziesz sadzić.

Udanego sezonu życzę.

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ja kocham ranniki
Wiolu dużego masz tego wawrzynka ? Mogłabyś pokazać go całego ?
Ja też uuuwielbiam gliniane donice

Wiolu dużego masz tego wawrzynka ? Mogłabyś pokazać go całego ?

Ja też uuuwielbiam gliniane donice

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wiola, współczuję ci tego choróbska. Wiem co to znaczy siedzieć w domu jak wszystko rośnie i nie chce zaczekać na twoje dobre samopoczucie. Pamiętam jak mi było żal kiedy w ubiegłym roku róże błagały o przycięcie i rozgarnięcie kopców, a ja się kisiłam w domu z chorymi dziećmi, które jak na złość nie odstępowały o krok... a potem dopadło mnie..
Całe szczęście ogród wybacza, a nasze zdrowie jest ważniejsze
Cebulice masz przeurocze
. U mnie dopiero zaczęły wyłazić z ziemi..

Cebulice masz przeurocze

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przepiękne te pasiaste krokusiki. Ja muszę sobie jesienią dokupić białych.
No i te maleńkie cebulice.
One się bardzo chętnie same rozsiewają. U Ciebie też? Ja akurat mam ciemnoniebieskie, ale chyba już powoli zaczynają być chwastami, rosną wszędzie.
No i te maleńkie cebulice.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiolu rozumiem Cię doskonale ...nie móc wyjść do ogrodu.W weekend na szczęście ma być ciepełko ,to sobie odbijesz.Ja niestety cały week pracuję
Większość róż mam już przyciętych to jakoś to przeżyję.
Ostatnio popikowałam kilka pomidorów, papryk i mam tylko jedną rudbekię Charry Brandy, oby mi nie padła
Mam do wysiania jeszcze pomidorki, może jutro znajdę czas.
Buziaki, czekam na Twoje lepsze samopoczucie

Ostatnio popikowałam kilka pomidorów, papryk i mam tylko jedną rudbekię Charry Brandy, oby mi nie padła

Mam do wysiania jeszcze pomidorki, może jutro znajdę czas.
Buziaki, czekam na Twoje lepsze samopoczucie

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Wiolu piękna wiosna u Ciebie
myślę, że każdego z nas cieszą wiosenne kwitnienia, bo po okresie zimy nam tego brakuje. Czosnki widzę, nigdy nie zawodzą i się bardzo ładnie rozrastają
Donice bardzo fajne, będą się pięknie prezentować
Niestety pogoda zdradliwa i trzeba uważać teraz szczególnie, ale mam nadzieję, że już zdrówko wróciło 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Witajcie.
Wracam wreszcie do żywych, bo choroba zmogła mnie jak nigdy. Błahe przeziębienie, które myślałam że wyleczę domowymi sposobami siedząc w domu rozwinęło się w anginę
Od mojego ostatniego wpisu nie zrobiłam kompletnie nic. Mam takie zaległości że nie wiem czy ja dam radę nadgonić. Szklarnia nie przygotowana, pole pod warzywka również, rabaty nie oczyszczone, róże nie przycięte, trawnik nie wygrabiony, ech ... nawet myśleć mi się nie chce co jeszcze
Jeszcze chyba nigdy nie miałam takich opóźnień w pracach ogrodniczych.
Dziś pierwszy raz wyszłam na troszkę do ogrodu, ale moje dziewczyny kochane tak mnie pilnują i zaraz wołały do domu. Przycięłam sobie kilka różyczek, posadziłam bratki do skrzynek, zrobiłam obchód i pstryknęłam kilka zdjęć.
Do domu wróciłam kompletnie bez sił i dziś już więcej nie nawojuję
Elu, wiosna nadciąga i widać już to wyraźnie w ogrodach. Roślinek coraz więcej i serce się raduje jak codziennie coś przybywa kwitnącego.
W donicach pewnie będą kompozycje jednorocznych. Dziś nawet do jednej bratki posadziłam a później się zobaczy
Seba, wawrzynka pokazywałam np tu
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... &start=658
W tej chwili nie wygląda tak pięknie, bo w tamtym roku był już tak wielki że musiałam go poprzycinać i to dosyć mocno.
Gliniane donice to jest to
Sabinko, choróbsko faktycznie dopadło mnie w najbardziej nieodpowiednim momencie, ale chyba na chorobę nigdy nie ma odpowiedniego czasu. Powoli dochodzę do siebie, chociaż słaba jeszcze jestem i zejdzie zanim wrócę do formy.
Dziś troszkę dłużej pospacerowałam po ogrodzie i widać jak roślinki rwą się do życia
Wandziu, cebulice sieją się jak chwast, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Potem zamierają i przez resztę sezonu ich nie widać. Ciemnoniebieskich nie mam a chyba by mi się podobały, bo uwielbiam ten kolor
Aniu, dopiero powoli wracam do siebie po chorobie i zanim na dobre będę mogła zabrać się za prace ogrodowe, to jeszcze kilka dni upłynie. Na krótko już wychodzę coś tam delikatnie porobić, tak, żeby się bardzo nie zmęczyć.
Róże jeszcze nie przycięte i zejdzie mi z nimi co najmniej dwa dni po kilka godzin. Nie dają mi one spokoju, bo mają ogromne pąki i lada moment się zazielenią.
Trzymam kciuki za rudbekię. Piękna jest
Mariusz, masz rację. Teraz wiosną cieszy ogromnie każdy, nawet najmniejszy kwiatuszek.
kokorycze

pierwsze nieśmiałe kwiaty miodunki

magnolia chyba pobije rekord i zakwitnie w marcu !

zawilec grecki

pierwszy zawilec gajowy

kępki fiołków na trawniku

Sprzyjająca aura sprawiła, że kalina bodnantska w tym roku przechodzi sama siebie

Wracam wreszcie do żywych, bo choroba zmogła mnie jak nigdy. Błahe przeziębienie, które myślałam że wyleczę domowymi sposobami siedząc w domu rozwinęło się w anginę

Od mojego ostatniego wpisu nie zrobiłam kompletnie nic. Mam takie zaległości że nie wiem czy ja dam radę nadgonić. Szklarnia nie przygotowana, pole pod warzywka również, rabaty nie oczyszczone, róże nie przycięte, trawnik nie wygrabiony, ech ... nawet myśleć mi się nie chce co jeszcze

Dziś pierwszy raz wyszłam na troszkę do ogrodu, ale moje dziewczyny kochane tak mnie pilnują i zaraz wołały do domu. Przycięłam sobie kilka różyczek, posadziłam bratki do skrzynek, zrobiłam obchód i pstryknęłam kilka zdjęć.
Do domu wróciłam kompletnie bez sił i dziś już więcej nie nawojuję

Elu, wiosna nadciąga i widać już to wyraźnie w ogrodach. Roślinek coraz więcej i serce się raduje jak codziennie coś przybywa kwitnącego.
W donicach pewnie będą kompozycje jednorocznych. Dziś nawet do jednej bratki posadziłam a później się zobaczy

Seba, wawrzynka pokazywałam np tu
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... &start=658
W tej chwili nie wygląda tak pięknie, bo w tamtym roku był już tak wielki że musiałam go poprzycinać i to dosyć mocno.
Gliniane donice to jest to

Sabinko, choróbsko faktycznie dopadło mnie w najbardziej nieodpowiednim momencie, ale chyba na chorobę nigdy nie ma odpowiedniego czasu. Powoli dochodzę do siebie, chociaż słaba jeszcze jestem i zejdzie zanim wrócę do formy.
Dziś troszkę dłużej pospacerowałam po ogrodzie i widać jak roślinki rwą się do życia

Wandziu, cebulice sieją się jak chwast, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Potem zamierają i przez resztę sezonu ich nie widać. Ciemnoniebieskich nie mam a chyba by mi się podobały, bo uwielbiam ten kolor

Aniu, dopiero powoli wracam do siebie po chorobie i zanim na dobre będę mogła zabrać się za prace ogrodowe, to jeszcze kilka dni upłynie. Na krótko już wychodzę coś tam delikatnie porobić, tak, żeby się bardzo nie zmęczyć.
Róże jeszcze nie przycięte i zejdzie mi z nimi co najmniej dwa dni po kilka godzin. Nie dają mi one spokoju, bo mają ogromne pąki i lada moment się zazielenią.
Trzymam kciuki za rudbekię. Piękna jest

Mariusz, masz rację. Teraz wiosną cieszy ogromnie każdy, nawet najmniejszy kwiatuszek.

kokorycze

pierwsze nieśmiałe kwiaty miodunki

magnolia chyba pobije rekord i zakwitnie w marcu !

zawilec grecki

pierwszy zawilec gajowy

kępki fiołków na trawniku

Sprzyjająca aura sprawiła, że kalina bodnantska w tym roku przechodzi sama siebie

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczna ta kalina.Nawet nie pamiętam , czy taką widziałam juz.
I przylaszczki śliczne i te kokorycze
I przylaszczki śliczne i te kokorycze

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Kalina jest przepiękna i chyba pachnie też, prawda?
Piękne kwitnienia Wiolu. Widzę, że Twoje przylaszczki też coś zjada. Pewnie ślimaki, Mojej niebieskiej objadły wszystkie kwiatki...
Piękne kwitnienia Wiolu. Widzę, że Twoje przylaszczki też coś zjada. Pewnie ślimaki, Mojej niebieskiej objadły wszystkie kwiatki...

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Witam w przepiękną niedzielę.
Dziś była tak cudowna pogoda, że żadna siła nie zatrzymała by mnie w domu. W ogrodzie nie pracowałam, ale co najmniej kilkanaście razy obeszłam go wkoło, zaplanowałam sobie co jutro będę robić i oczywiście pstryknęłam kilka zdjęć. Niezmiernie cieszy mnie każdy pączek, kwitnący kwiatuszek czy coraz zieleńsza trawa.
Jutro mój plan minimum przewiduje przygotowanie skrzyń pod wysiewy i posianie sałat, rzodkiewki, szpinaku i co tam jeszcze znajdę wśród moich nasion. Chcę również przyciąć kolejne róże i uporządkować chociaż kawałek rabatki.
Aniu, Moniś, dziękuję pięknie. Kalina jest trochę wciśnięta pomiędzy inne krzewy i słabo widoczna. Nie wiem, czy w poprzednich latach nie zwróciłam na nią uwagi, czy może faktycznie tak nie szalała. Teraz wygląda i pachnie obłędnie.
Cebulica sieję się jak szalona

Zawilec łapie już róż

Żywiec

Ciemierniki są cudowne, ale wkurzają mnie te zwisające kwiaty.

Pierwiosnki 'kundelki' same się rozsiewają

Te dwie magnolie kupiłam dwa lata temu i to będą ich pierwsze kwitnienia, bo w tamtym roku kwiatów nie miały. Niby takie pąki powinny cieszyć, ale ....
to miała być Lennei Alba i już widać że nią nie jest

a to miała być Burgundy i też nią nie jest

Odmian jakie chciałam nie mam i miejsca też nie mam żeby kupić i posadzić. Musiała bym te wykopać a tego mimo wszystko robić nie chcę
Dziś była tak cudowna pogoda, że żadna siła nie zatrzymała by mnie w domu. W ogrodzie nie pracowałam, ale co najmniej kilkanaście razy obeszłam go wkoło, zaplanowałam sobie co jutro będę robić i oczywiście pstryknęłam kilka zdjęć. Niezmiernie cieszy mnie każdy pączek, kwitnący kwiatuszek czy coraz zieleńsza trawa.
Jutro mój plan minimum przewiduje przygotowanie skrzyń pod wysiewy i posianie sałat, rzodkiewki, szpinaku i co tam jeszcze znajdę wśród moich nasion. Chcę również przyciąć kolejne róże i uporządkować chociaż kawałek rabatki.
Aniu, Moniś, dziękuję pięknie. Kalina jest trochę wciśnięta pomiędzy inne krzewy i słabo widoczna. Nie wiem, czy w poprzednich latach nie zwróciłam na nią uwagi, czy może faktycznie tak nie szalała. Teraz wygląda i pachnie obłędnie.

Cebulica sieję się jak szalona

Zawilec łapie już róż

Żywiec

Ciemierniki są cudowne, ale wkurzają mnie te zwisające kwiaty.

Pierwiosnki 'kundelki' same się rozsiewają

Te dwie magnolie kupiłam dwa lata temu i to będą ich pierwsze kwitnienia, bo w tamtym roku kwiatów nie miały. Niby takie pąki powinny cieszyć, ale ....
to miała być Lennei Alba i już widać że nią nie jest

a to miała być Burgundy i też nią nie jest

Odmian jakie chciałam nie mam i miejsca też nie mam żeby kupić i posadzić. Musiała bym te wykopać a tego mimo wszystko robić nie chcę

- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Masakra jakaś z tą niezgodnością odmian. Strasznie to wkurzające. Ale wiosna piękna.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Przepiękne ciemierniki
Ale i pierwiosnki ładnie , boba to kwitną
I hiacynty a u mnie jeszcze w pąkach.IO chyba jeszcze z tydzień im do twoich
To nic, dłużej będą u mnie kwitły

Ale i pierwiosnki ładnie , boba to kwitną

I hiacynty a u mnie jeszcze w pąkach.IO chyba jeszcze z tydzień im do twoich

To nic, dłużej będą u mnie kwitły

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Wiolu przepiękna wiosna, hmm piszesz, że zawilec robi się różowy, to znaczy zmienia kolor? Najpierw jest biały, a później różowy?
Fakt ciemierniki piękne są tylko właśnie te ich spuszczone główki
trzeba się kłaść żeby podziwiać ich piękno.
Magnolie pięknie zakwitną, szkoda tylko, że to pomyłki, kupowałaś gdzieś w szkółce? może trzeba zareklamować.
Fakt ciemierniki piękne są tylko właśnie te ich spuszczone główki

Magnolie pięknie zakwitną, szkoda tylko, że to pomyłki, kupowałaś gdzieś w szkółce? może trzeba zareklamować.