Krokusy- wymagania,uprawa,problemy Cz.1
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Krokusy...
moja dopiero kiłkują 

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
igielka78 widzę, że Twoje żółte krokusiki mają poumarzane listeczki bo takie żółtawe są.... zastanawiam się, czy moje zakwitną bo u moich liście też umarzły tylko trochę jednak bardziej niż u Ciebie, ale skoro u Ciebie pomimo tego kwitły to może moje też się wezmą w garść i jednak ich nie strace 

- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne fotki. Krokusy naprawdę potrafią ucieszyć oczy. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Elizo, nie martw się przymarzniętymi listkami. Jak sama zauważyłaś kwitną pomimo tego i to wcale nie słabiej.
- Locutus
- Kontakt:
- Locutus
- Kontakt:
Ja to ostatnio jestem bardziej wkurzony niż ucieszony ? bo krokusów coraz więcej, ale pogoda jest perfidna ? od poniedziałku do piątku (czyli wtedy, kiedy nie będę miał szans ich obfocić) ma być piękne słońce, a w weekend (tak obecny jak i następny) zachmurzenie całkowite... I się nawet człowiek nimi nie nacieszy, bo przecież przy pochmurnej pogodzie się nie rozwiną.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
A u mnie nawet listków niema
to już nie będzie? sadziłam w nowe miejsce w październiku. Chyba coś zepsółam albo pogoda...

Powinny odbić
Przesadzane zawsze są późniejsze
u mnie też jeszcze nie widać tych sadzonych jesienią, te nie kopane natomiast mają już szczypiorek.

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
U mnie także widać tylko listki, ale na kwiaty się jeszcze jakoś nie zapowiada. Pewnie to wszystko wina mrozów
Na szczęście od soboty tylko minimalnie spada poniżej zera, więc jest nadzieja, że ogród się przebudzi i krokusiki też.
PS W sobotę było u mnie tak pięknie, że cały dzień spędziłam z rodziną na pracach w ogrodzie. Było cudownie! Świat powraca do życia.

Na szczęście od soboty tylko minimalnie spada poniżej zera, więc jest nadzieja, że ogród się przebudzi i krokusiki też.
PS W sobotę było u mnie tak pięknie, że cały dzień spędziłam z rodziną na pracach w ogrodzie. Było cudownie! Świat powraca do życia.

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
-
- 100p
- Od: 9 mar 2011, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może na pocieszenie napiszę, że u mnie również tylko listeczki u kroksów kwiatków nie widać, jesteśmy z małopolski, do niedawna jeszcze ładnie mroziło, niebawem i my będziemy cieszyć się ich kolorkami.konwalia12 pisze:U mnie także widać tylko listki, ale na kwiaty się jeszcze jakoś nie zapowiada. Pewnie to wszystko wina mrozów![]()

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Prawda, nas też to nie ominie. Tylko to, że jest drobne opuźnienie z rozwojem roślin na południu w górach. Jak na razie mrozy opuściły, ale pogoda markotna. 

Ogród w lasku
- Locutus
- Kontakt:
Krokusy złociste kwitną u mnie nadal na potęgę, krokusy Siebera też jeszcze trochę, a do akcji wkroczyły wreszcie krokusy wiosenne, ze swymi dwukrotnie większymi, imponującymi kwiatami. Szkoda, że w stanie pełnego otwarcia to ja je oglądam jedynie na fotkach zrobionych przez Żonę, która ma mniej standardowy czas pracy...

Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
piękne, już nie mogę się doczekać