No to dalej fotki Jeżeli fotosik pozwoli to chciałabym pokazać wam z czym nie mogę sobie dać rady na moim terenie - może ktoś mi pomoże zwalczyć te szkodniki - jestem otwarta na każdy pomysł .. bo już nie mam sił .
671. Dróżka przy skarpie
672.
673.
674. Podziurawiony skalniak -
pod gęsiówką
675.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
678. Te rojniki ratowałam całą wiosnę - były takie malusieńkie - i już mi ładnie urosły .. a tu...
679. Takie cudowne kopczyki mam wzdłuż skalniaka
680. To jest miejsce mojej prawie codziennej pracy - Tu rozgrywa się walka pomiędzy mną i kretem - kto się szybciej znudzi - on kopiąc mi kopce czy ja rozgarniając je - i tak w kółeczko
682. A tak wygląda ziemia miedzy kamieniami - Ja jej nie spulchniałam
683. Pamiętacie jaka byłam dumna i jak się cieszyłam paprociami - a teraz wyglądają tak Ewelinko, Dorotko - tak starałam się uratować te dary od was- tak mi zależało na nich ...
684. Pod jabłonią - tuż przy skarpie - ostatnio jak chciałam tam posadzić to łopatka sama zapadała mi się po trzonek - a przecież ta skarpa dopiero powstaje - od połowy sierpnia pracuję nad nią i już jest podziurawiona jak sitko
685. A to już na skarpie
I dość już o dziurach i kopcach Na razie. To jest tylko maleńka część - po kilka przykładów.. jak sobie z tym poradzić ?????? Pomóżcie
700. Taki kamień wydobyliśmy ostatnio z ziemi - na wydobycie czeka jeszcze jeden - a takich- zwykłych małych kamieni mam multum - przy każdym kopaniu wydobywam oś z ziemi .
701.
A żeby nie kończyć tak smutno - to zapraszam na serniczek - upiekłam go w ową sobotę kiedy było spotkanie u Agnieszki - właśnie z myślą zawiezienia - szkoda, że inaczej wyszło
Wibrator.
Tydzień działania, przestawienie co 3 dni i po krzyku.
Strefa drgań dla gryzoni, to taka przyjemność,
jak łóżko przy młocie udarowym .
Nawet moje psy, uciekały zogrodu, gdy wibrator chodził!
Tego w żadnym sklepie mi nie powiedzieli .. ale w Klubie dla ciebie zlazłam - solarny odstraszacz kretów - działa za pomocą ultradźwięków- zastanawiam się.. może ktoś z was już wypróbował .. i wie czy to jest skuteczne.
Haniu - kupiłaś ten wibrator w ogrodniczym? Dużo kosztuje? Jaki ma zasięg?