Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina pisze:Wita, Gabrysiu !
Najpierw przejrzałam Twoje roślinki w domu, potem udałam się cichutko do ogródka...spędziłam w nim sporo czasu, bo bardzo mnie zainteresował - począwszy od pięknej, obrośniętej Clematisami pergoli przy wejściu , aż po "utopioną " w zieleni dzikiego wina altanę. Masz tyle pięknych kwiatów! A wszystko zadbane - to mi się podoba i podziwiam. :D

Ewelino,
dziękuję Ci po raz drugi za miłe słowa. Jest mi miło że podoba Ci się i moja działka.
Z niecierpliwością czekam na wiosnę i te wszystkie kwiaty które rozkwitną, aby można było je Wam pokazać i umilić czas.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Gabrysiu bardzo ładnie wygląda ten pszonak na torebce . Ciekawa jestem czy będzie miał taki kolor jak na zdjęciu.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolciajci pisze:Gabrysiu bardzo ładnie wygląda ten pszonak na torebce . Ciekawa jestem czy będzie miał taki kolor jak na zdjęciu.
Sama jestem bardzo ciekawa tej rośliny, może okazać się albo ładna , albo niewypał.
Chyba jej jeszcze u nikogo nie widziałam.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabriela pisze:
Sama jestem bardzo ciekawa tej rośliny, może okazać się albo ładna , albo niewypał.
Chyba jej jeszcze u nikogo nie widziałam.
A ja widziałam! ;:33 U Ani Amlos :D Bardzo ładna roslinka. U Ani chyba był tylko bardziej żółty.
Myślę Gabrysiu, ze będziesz z niego zadowolona. Niech Ci tylko ładnie wzejdzie :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:A ja widziałam! ;:33 U Ani Amlos :D Bardzo ładna roslinka. U Ani chyba był tylko bardziej żółty.
Myślę Gabrysiu, ze będziesz z niego zadowolona. Niech Ci tylko ładnie wzejdzie :D
Dziękuję Izuniu za podpowiedź, poszukam i pooglądam. ;:79
Starfish
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lut 2008, o 12:15

Post »

Witaj Gabrysiu! Wprosilam sie i bardzo mi sie u Ciebie podoba :) .
Zainteresowala mnie jedna z roslinek, ktorą posiadasz w swojej kolekcji: Obrazek

Czy mozesz zdradzic co to jest? Przepraszam jeśli juz gdzie wspomnialas nazwe - ale ja jeszcze nieco zielona jestem i moglam przegapic nazwe - albo nie zorientowac sie ze o tym mowa... :oops:
Pozdrawiam,
Starfish
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Starfish pisze:Witaj Gabrysiu! Wprosilam się i bardzo mi się u Ciebie podoba :) .
Zainteresowala mnie jedna z roslinek, ktorą posiadasz w swojej kolekcji: Obrazek

Czy mozesz zdradzic co to jest? Przepraszam jeśli już gdzie wspomnialas nazwe - ale ja jeszcze nieco zielona jestem i moglam przegapic nazwe - albo nie zorientowac się ze o tym mowa... :oops:
Witam Starfish ! Dzięki za odwiedziny i ciepłe słowa.
Ta roślina o którą pytasz to Cebulica.
Są to cebulki, których się nie wykopuje na zimę, mogą rosnąć kilka lat na jednym miejscu.
Starfish
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lut 2008, o 12:15

Post »

Cudo! A czy ma jakies specjalne wymagania?
U mnie warunki specyficzne - mam mniej więcej 20 cm dobrej ziemi, ale pod spodem jest glina. Woda średnio wsiąka...
Pozdrawiam,
Starfish
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Starfish pisze:Cudo! A czy ma jakies specjalne wymagania?
U mnie warunki specyficzne - mam mniej więcej 20 cm dobrej ziemi, ale pod spodem jest glina. Woda średnio wsiąka...
Wydaje mi się że żadnych specjalnych warunków nie trzeba, wystarczy posadzić i dbać tak jak o inne cebulowe,tzn.
podlewać, dać pojeść no i co kilka lat wykopać i rozsadzić.
A z ziemią można zaradzić. Możesz wykopać dołek trochę większy i na spód wsypać grubszego piasku, zrobisz w ten sposób drenaż.
Ja tak sadzę niektóre cebulowe kwiaty, które nie tolerują nadmiernej wilgoci.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Gabrysiu - ja do ciebie z prośbą - kupiłam sobie przetacznika kłosowego (udalo mi się dzisiaj) - i powiedz mi jakich on potrzebuje warunków, aby rósł i kwitł u mnie w ogrodzie tak pięknie jak u ciebie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

reniazt pisze:Gabrysiu - ja do ciebie z prośbą - kupiłam sobie przetacznika kłosowego (udalo mi się dzisiaj) - i powiedz mi jakich on potrzebuje warunków, aby rósł i kwitł u mnie w ogrodzie tak pięknie jak u ciebie.
Reniu, mój przetacznik rośnie niedaleko pustynnika. Nie ma specjalnych wymagań, rośnie na miejscu słonecznym i nie potrzebuje aż tak bardzo wody. Jeśli po przekwinieniu go przytniesz, to zakwitnie ponownie.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Reniu a powiedz,czy kupiłaś niebieskiego czy różowego przetacznika ? Rozumiem,że kupiłaś sadzonkę a nie nasiona....?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Reniu a powiedz,czy kupiłaś niebieskiego czy różowego przetacznika ? Rozumiem,że kupiłaś sadzonkę a nie nasiona....?
Widziałam w jej wątku, to niebieski przetacznik i są to nasionka.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Gabrysiu :!: ja to się chyba zachacham na amen ;:87 .
Wyobraż sobie że pytałam dzisiaj o ten pszonak w 3 -ech sklepach ogrodniczych i nawet nie wiedzą co to jest :shock: . Tłumaczyłam im a oni mówili że pierwszy raz słyszą o takiej roślince ;:223 . Pan mi powiedział że chyba pomyliłam nazwę ;:112 ;:109 .
Takich mamy doświadczonych sprzedawców , a na dodatek patrzył na mnie jak na niespełną rozumu :pogon
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Nie Gabrysiu - to nie są nasiona - to jest sadzonka przetacznika. Już zaczyna wypuszczać pąki liściowe.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”