Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu pogoda barowa ale w domu jest co robić, no tak tylko Ty przetworów nie robisz :wink: Może z nudów coś zrobisz ;:306 Przynajmniej jest ciepło....grzyby rosną, tylko żeby wylazły na drogę jak pójdziemy do lasu ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam pięknie ,wiadomo że jak pogoda to ja w zagonkach od samiusieńkiego ranka . Przygotowałam nową rabatkę do obsadzenia , musi tylko troszkę osiąśc ziemia . Za 2-3 dni będzie zrobione na gotowo.Nie jestem całkowicie zadowolona z jej kształtu ale z założenia ma spełniać rolę parawanu dla kącika wypoczynkowego .Zresztą , zawsze można przerobić jakby co .

Moniczko, ten deszczyk niekoniecznie dla nas dobry , dla roślin wręcz zbawienny , a upałów nie cierpię bo i w ogrodzie nic nie można w ciągu dnia zrobić , czasu szkoda a sierpień już się kończy i zaraz jesień nas zastanie a roboty ciągle dużo i praktycznie nie ubywa, przynajmniej u mnie .

Zeniu , muszę się przyznać ,iż posiadam na wsi pierzynkę puchową na wszelki słuczaj ,ale korzystam najczęściej wiosną gdy w domku zimno .Na szczęście pogoda się poprawia ,więc jutro troszkę do lasu pobiegnę sprawdzić swoje miejsca .Syn dowiózł mi aparat ,więc zrobię jutro trochę fotek .

Marysiu ,tak z nudów pasteryzuję malinki i jeżynki na zimę w słoiczki Zostanie mi dorobić lecza kilka słoików bo widzę że mam jeszcze kabaczki na zagonkach ,więc trzeba zużyć ,ale to jak wrócę do miasta .Dzisiaj fotek nie będzie , może jutro coś napstrykam .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, niestety, u mnie też tyle pracy w ogrodzie, ale nie ma kiedy i kto pracować. Dzień coraz krótszy, dużo wilgoci i do tego wszystkiego złapałam przeziębienie ;:222 Teraz znów ogród poczeka ;:224
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Elu, cudna ta dalia. Ona jest faktycznie taka wrzosowa?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu..i bardzo dobrze że masz pierzynkę, trzeba być na wszelkie okoliczności przygotowanym. ;:oj Nowa rabatka gdy nie spełni twoich oczekiwań zmienisz , toż to nasza specjalność. :;230 . Bliskości lasu zazdroszczę, u mnie blisko taki podmiejski...na spacery a nie grzyby. Myślę wybrać się gdzieś dalej, tylko ta noga..czy dam radę, ;:224 . Udanego grzybobrania. ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Elu ile ja razy sobie obiecałam, że rabatka zrobiona i ruszać już jej nie będę, ale to było zawsze tylko do następnego sezonu i tak jest nadal ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem ,chociaż już troszkę póżno się zrobiło.Gnam z robotami ogrodowymi ,bo urlop na końcówce ,pracy dużo a jesień już za płotem. trzeba się spieszyć . Dzisiaj przesuwałam rabatę przy furtce ,więc wszystko musiałam wykopać i na nowo obsadzić .

Moniczko , mój ogród na dojazdy ,więc niestety nie może czekać ,ale sporo w tym sezonie zrobiłam ,więc może przyszły będzie lżejszy , mam taką nadzieję .Zmiany pogodowe sprzyjają zaziębieniom,niestety . Życzę wyzdrowienia ;:168

Dorotko , dalia ma właśnie taki ciekawy kolor ,muszę ją dobrze przezimować . ;:167

Zeniu , mam mało czasu na bieganie do lasu, pokazują się maślaki ale jeszcze mało . ;:65

Iwonko , nawet mi nie mów o ponownych zmianach na rabatach , u mnie najwyżej małe dosadzania i nic poza tym . ;:185

fotki zrobiłam ,ale nie mam już siły ich obrobić, sorki,
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja na pewno nie doczekam roku, gdy nie będę nic zmieniać na rabatach. Toż to konieczność. Zimą niektóre wymarzają, inne kiepsko rosną z braku pożywienia, a jeszcze inne rozrastają się nadmiernie i trzeba je ograniczać. Ciągłe zmiany i zmiany... i tak do końca świata. ;:108
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu.. ;:168 Myślę że pogoda sprzyja twoim pracom ogrodowym, czy już się wyrobiłaś. ;:oj Ja choć zarzekałam się co do zmian jednak będą. ;:306 . Wszystko za sprawą spaceru po działkach, podpatrzyłam coś i zmiany muszą być. :;230 . Na pocieszenie...dopiero na wiosnę, w tym już za późno. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu gnasz dalej? do tego stopnia że fotki tyle dni czekają na pokazanie :lol: Tylko jak już wszystko zrobisz na cacy to sfotografuj przed zmrokiem :D Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit ,jestem już w mieście praktycznie po urlopie . Jutro dzień na odpoczynek . Ostatnie dni miałam intensywne tak z ogrodem jak i z gośćmi . Ponadto musiałam jeszcze zrobić trochę porządku w domku , umyć okna , odkurzyć, poprać chodniczki,poukładać wszystko na swoje miejsce bo wdał się jakiś nieład i jak już to wczoraj wszystko skończyłam to noc mnie zastała ,a rano przed wyjazdem zebrałam jeszcze maliny ,borówki ,pomidorki ,kabaczka ,żeby nic się nie zmarnowało . W międzyczasie zrobiłam 23 słoiczki dżemowe malinek w razie zaziębienia i 6 jeżyn ,. Zdjęć trochę pstryknełam ,ale mniej jak normalnie ,chyba z powodu nawału różnych zajęć .Na ogrodzie zostało mi jeszcze sporo pracy ,ale to już pomalutku . Ważny w tym sezonie jest trawnik , będę go robiła po kawałku w miarę możliwości .Szybki z rolki byłby zbyt kosztowny ,więc trzeba znowu zakasać rękawy samemu .I to by było na tyle ,a teraz fotki . Zapraszam ;:167

Obrazek

Obrazek
Nowa rabatka z trawami , hortensją i rozchodnikiem . Ma być parawanem dla kącika wypoczynkowego , zobaczymy jak będzie wyglądała za rok .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Novalis

Obrazek

Obrazek
First Lady

Wandeczko ,nie twierdzę że nic nie będę robiła na rabatach ,ale będę to tylko konieczne prace .Trzeba też kiedyś odpoczywać :;230

Zeniu , już jestem ciekawa co wymyśliłaś ;:167

Marysiu , wieczorem to ja już nie wiedziałam jak się nazywam , a co dopiero myśleć o fotkach ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Elu z Tobą to tak zawsze ;:306 pracusiu przecież te grządki chwasta nie zobaczą (bo na to nie pozwolisz ;:306 ) a jak jeszcze odp// ten trawnik to nam szczęki opadną. Ślicznie masz i dlatego jesteś taka zmęczona. Ja tam mam trochę trawek i innych chwastów ale za to z radością zaglądam w zakamarki i robię zdjęcia, ale Ty tak nie umiesz ;:185 Odpoczywaj tylko już nie sprzątaj ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jesień idzie, więc na ogrodzie pracy będzie sporo, ale Ty Elu sezon możesz zaliczyć do udanych, bo u Ciebie wypieszczone prawie wszystko, a trawnik się zrobi z biegiem czasu ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Eluś jak to jest że po urlopie trzeba wypoczywać....? ;:306
My takie głupie jesteśmy, zamiast siedzieć z nogami do góry to latamy po rabatach od rana do wieczora. A nie daj Boże deszczu , to wściekłe jesteśmy , bo nie mamy co robić... ;:306 Odpoczywaj zatem już teraz , nic nie rób , leniuchuj.
Rabata trawiasta, ;:333 na pewno będzie już ładnie widoczna za rok.
Jesień idzie, więc na ogrodzie pracy będzie sporo...
Aż nie chcę myśleć, kiedy ja to wszystko ogarnę...Zima mnie zastanie. ;:145
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Witajcie :wit ,jestem już w mieście praktycznie po urlopie . Jutro dzień na odpoczynek
Elu...to się napracowałaś. ;:168 . Też tak czasem mam. ;:oj Jednego dnia na działce nic takiego nie robię tylko to co muszę
koniec z wydziwianiem...wymyślaniem....koniec !. Następnego dnia łopatka rąk nie opuszcza a myślami jestem ..co jeszcze ,po czym wieczorem padam. ;:306 . Tylko ja mam mniejszą działeczkę i M. Zatem mój podziw dla twojej pracy i chęci. ;:63 . Jest pięknie a będzie jeszcze piękniej. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”