Aga, w sprawie irysów pisz na p.w. które Cię interesująAga2016 pisze:Piękne są Twoje irysy, ja też chętnie ustawię się w kolejce po zakupu
jak będziesz je rozsadzała
. Słyszałam, że tulipany lubią wędrować i należy sadzić je w ziemi w doniczkach, nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza, że kupiłam w doniczce i zastanawiam się czy je wyjmować czy wkopać z doniczką.
Agnieszka

Tulipany traktuję bez zbytniego zaangażowania - u mnie albo sarny je zjadają albo ptaki obdziobią albo nornice wygryzą cebule. O wędrowaniu cebul nie słyszałam

Nie wkopuję z doniczkami ani koszykami. Kiedyś tak zrobiłam, ale rok później wykopałam koszyki, bo przeszkadzały mi w pieleniu.
Soniu, mogą im zasychać końcówki, jeśli to pierwszoroczniaki, bo są słabsze i może się tak dziać. Starsze brązowiejące to może być objaw grzybacyma2704 pisze:Moniko Bourgeois to kolejny, który mnie zauroczył, choć pewnie Riveting równie piękny.Dziękuję,
czyli liście mają ładne. O liściach myślę pod kątem ich wyglądu, u mnie chyba łapią jakąś chorobę grzybową, bo zasychają.

Ile mam irysówIwonka1 pisze:Piękna kolekcja iryskówWiem, że jesteś irysowo zakręcona, ale ponad 20 samych pumilek? Nawet nie wiedziałam, że może ich być aż tyle
Nie wiedziałam również, że one tak się nazywają
Margo2 mi to uświadomiła. To ile masz ogólnie wszystkich irysów?
Kamienny taras ponownie mnie zachwyca, cudny jest ten Twój kawałek podłogi