Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Marysiu! :wit

Dzięki za możliwość zobaczenia Twojego uroczego letniego królestwa i miłą gościnę. Działka położona jest niezwykle malowniczo i nie dziwię się, że nie chce się z niej wracać do miasta.
Fajnie było poznać Twoje utalentowane wnuczki oraz (równie utalentowane??) koty.
Życzę wielu wakacyjnych przygód i poprawy pogody, która ma niebawem nastąpić.
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witam :wit wszystkich miłych gości po blisko trzytygodniowej nieobecności ( spowodowanej pobytem moich wnuczek na działce - tracę wówczas dostęp do jedynego pokoju na górze gdzie jest względny dostęp do internetu)

Kasiu-Kaniu - miło mi że pokój moich wnuczek robi takie dobre wrażenie. Bardzo się starałam, żeby miały fajne warunki i dobrze się tam czuły podczas wakacyjnych pobytów. Może po latach będą wspominały te wakacje nad jeziorem...

Lucynko - pięknie Ci dziękuję za taką pochlebną opinię o mojej skromnej osobie! Oczywiście, że jest mnóstwo rzeczy których nie potrafię - na przykład nie umiem prowadzić samochodu ;:112
Mieczyki kwitną całkiem całkiem, nie mogę narzekać... jakoś w tym roku mam dużo takich bardzo jasnych. Oczywiście wszystkie są piękne.

Mariolu - ja tak lubię mieczyki, że nawet wykopywanie ich bulw sprawie mi przyjemność. Takie ze mnie dziwadło ;:306
Kupiłam w tym roku jedno opakowanie w markecie na A bo bardzo spodobały się mojemu L. Z pięciu cebul wykiełkowały trzy i do tej pory nie widzę nawet zapowiedzi pączków a były to pierwsze posadzone w tym roku mieczyki :evil:

Kasiu-Vimen - Ty podziwiasz mieczyki w innych ogrodach a ja....róże! Bardzo je lubię, ale bez wzajemności - niestety :(

Dorotko - ja całe życie uważam, że koty potrafią świetnie się urządzić ;:306

Lisico - Dzięki za miłe słowa. Wasza wizyta była jednym z najprzyjemniejszych momentów tego lata i na pewno długo będę ją wspominać.... Pochwały wnuczek to miód na serce każdej babci :D ( to samo można napisać o kotach :wink: )
Wnusie odjechały wczoraj do Warszawy...na działce zapanowała dziwna pustka i cisza, za to odzyskałam możliwość korzystania z internetu. Zawsze w życiu musi być coś za coś

To zdjęcie nazwałam - Kolory Lata - dedykuję je wszystkim, którzy zaglądają do mnie na Kaszuby ;:4

Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kremowo...

Obrazek

i biało...

Obrazek

i gladiola..

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, dzięki ;:196 .
Tak najbardziej lubię...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, dziewczynki z całą pewnością będą wspominały przez całe życie te wakacje u Babci. Wielu z nas, i ja też, wspominamy :D . Zdjęcia jak zwykle piękne. Marysiu piszesz o braku wzajemności róż ale przecież w tym roku pokazywałaś naprawdę dorodne krzewy. Chyba jednak polubiły :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Marysiu ;:196
Dzięki za "Kolory lata". ;:180
A także za towarzystwo na wycieczce do Wirt i serdeczną gościnę na Twoich włościach. ;:196
Fajnie było znów zobaczyć Twój ogród.
Kasia ma rację. Dodam od siebie, że lubią Cię wszystkie rośliny i róże również.
A już najbardziej lubią pozować Ci do zdjęć. ;:138

Dziewczynki mają na pewno wielką frajdę , jak spędzają wakacje u Ciebie.
Koty pewnie też. :;230
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko - jesteś kochana ;:167

Obrazek

Kasiu - ponad połowa moich róż odeszła w niebyt po tegorocznej zimie. Tak naprawdę w dobrej kondycji są tylko historyczne - Versicolor i Cardinal de Riechelieu oraz Excelsa, pozostałe ledwie zipią. Postanowiłam, że nie będę już sadzić kolejnych. Jest tyle innych pięknych bylin, które tolerują warunki glebowe i klimatyczne panujące na mojej działce.
Zrobiłam sobie "święto lasu" i zakupiłam dwanaście nowych irysków SDB :heja - z dostałam jeszcze dwa gratisy czyli w sumie nowości jest czternaście :D
Teraz szaleją mieczyki....

Obrazek

Krysiu - koty z godnością znoszą okazywanie im uczuć przez dwie małe dziewczynki - jednak jestem przekonana, że w poniedziałek odetchnęły z ulgą....

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

O to, to, Marysiu. Byliny to podstawa naszego ogrodniczego bytu ;:333.
Ja już tez o żadnej nowej róży nawet nie myślę, przeciwnie, będę szukać dobrych dusz, które kilka moich zechcą przygarnąć ;:209.
Koty niechybnie odetchną ;:306, ale dziewczynki wakacje u Ciebie będą wspominać długo i z rozrzewnieniem.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Królewny Śnieżki na pergoli? Chyba dobrze pamiętam, że to one. No zachwyciły mnie te Twoje królewny, tym bardziej, że jedna taka po trwawjącej całe lato chorobie grzybowej opuściła mnie po zimie, a tak podobały mi się te białe kwiaty, ech... U mnie z różami po zimie też był pogrom ale te, co przetrwały mają się lepiej niż w ubiegłe, suche lato. Irysków zazdroszczę, bo baaardzo lubię a u mnie łapią grzyba.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaguś - naprawdę eksmitujesz niektóre róże? Ja jakoś nie mam serca aby wywalić roślinę z ogrodu dopóki daje ona oznaki życia...
Zapewne dlatego mam wieczny nieład na rabatkach :oops:

Szukałam dla Ciebie czegoś niebieskiego. Okazało się, że miałam wybór jedynie pomiędzy kredensem a nikandrą :wink:

Obrazek

Kasiu - no faktycznie! Zupełnie zapomniałam o różach z Białej Rabaty. Wyobraź sobie, że w tamtej części ogrodu przeżyły wszystkie róże - Alabaster, Crystal i dwa Icebergi przy pergoli. To zapewne dlatego, że tamten zakątek jest osłonięty budynkiem gospodarczym wraz z werandą.

Dla Ciebie mieczyki w ciemnych kolorach.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maigold też przeżyła :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, przeżyła ale co to za życie...drugie kwitnienie - to trzy nędzne kwiatki :(

Za to jeżówki - niezawodne :D

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech Marysiu, jak już wszyscy przypomną Ci jakie masz ładne róże, to sama stwierdzisz, że jednak Twój ogród to różany on jest! :lol: Maigold jak ma dużo słońca i ciepła, to powtarza ładnie ale w tym roku w drugiej połowie lata było mało słońca i dość chłodno. Generalnie Maigold traktowałabym jako różę kwitnącą raz a to drugie kwitnienie jako dodatkowy bonus, co to może być a nie musi. Krokodylowa Maigold (pamiętasz jeszcze? ;:218 ) też powtarza bardzo słabo w tym roku.
Za mieczyki dziękuję, biorę w całości, bo u mnie ani jednego, a Twoje śliczne :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu!

Twoja kolekcja mieczyków niebawem wzbogaci się o kilka egzemplarzy w kolorze głębokiego amarantu i jednego czysto czerwonego.
A przekażę Ci je osobiście, bo mam nadzieję na spotkanie w moim ogrodzie w przyszłym tygodniu, na które Ciebie i pana Leszka serdecznie zapraszam. Szczegóły przekaże Jagi.
Pozdrawiam!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu - jak mogłabym nie pamiętać wspaniałej "krokodylowej" róży Maigold?
Moja rośnie w miejscu nieco zacienionym ale do tej pory ładnie powtarzała. Ten rok po prostu jest jaki jest - i nic na to nie poradzimy.
Moje piękne mieczyki pomału kończą kwitnienie. Dzisiejszy deszcz stłukł mocno te, które jeszcze kwitną. Widzę jeszcze dwa-trzy pąki. Może jeszcze namyśli się i zakwitnie jakiś małolat (bo one zawsze kwitną później) i koniec...trzeba zbędzie znowu czekać cały rok.

Obrazek

Lisico - Bardzo dziękujemy za zaproszenie! Mam nadzieję, że uda się nam przyjechać, to będzie ogromna gościć ponownie w Twoim ogrodzie :D
Amarantowe i czerwone mieczyki - oj będą się podobały mojemu L, który uwielbia takie kolory ;:108

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”