Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Ależ piękne masz te piwonie no i oczywiście rotki. Cudny klonik, u mnie za zimno. :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu witaj :wit na widok kaliny aż zawyłam ;:oj oczywiście z zachwytu, mam do niej słabość bo przypomina mi dzieciństwo, ile lat u ciebie rośnie? No i piwonie, każda zasługuje na duże brawa ;:63 piękne arystokratki.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto i ja nie wiem co chwalić pierwsze, ogród kipi kolorami . Klonik z azalią pamiętam z zeszłego roku - cudowne zestawienie, kalina śliczna, azalie, Rh, piwonie i mimo deszczu wszystko pięknie wygląda. Ślimaków współczuję, tego całe szczęście do tej pory u mnie nie było.
I znowu dużo ważnych rzeczy od Ciebie się dowiedziałam i nauczyłam na przyszłość. ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś mnie jak zawsze brakuje słów na pochwały Twojego pięknego ogrodu ;:333 .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu,piwonii będzie dużo,jeżeli coś złego się nie wydarzy po tych ulewach,wilczomlecza szukaj gdzieś obok ,bo on spaceruje ,u Milenki zakwitnął w trawniku,bo tam zawędrował korzeniami,albo go skopałaś i nie ma ;:173 ,pozdrawiam ;:196

Grażynko,może dalie odrosną ,ale sie bardzo opóźnią i nie będą tak długo kwitły jak w tamtym roku,a szkoda,te które trzymałam pod drzwiami domu są ładne ,jutro wszystkie pójdą do gruntu,a tam nie wiadomo co się stanie z nimi ,czy nie będą kolacją dla ślimaków,na kwitnienie piwonii znowu zapraszam ;:65 i pozdrawiam ;:168

Beatko,ja też do tej pory nie miałam ślimaków,ale przyszły i dokuczają ,a deszcze i wilgoć jeszcze im dodatkowo służą ,też ich tłukę i palę w piecu,ale to syzyfowa praca,pozdrawiam ;:196

Marysiu,witaj dobrze,że jesteś i dziękuję za piękne słowa,u mnie też było pochmurno,i bardzo zimno ,miałam wrażenie ,że spadnie śnieg,ogród bardzo zaczyna kwitnąć ,a przez te chłody rododendrony tak długo kwitną i dalej są piękne,nawet te deszcze nie strąciły kwiatów,chociaż krzewy pochyliły się do ziemi,dzisiaj już owiane wiatrem podeschły i wszystko pięknie stoi,jutro jak tylko nie będzie padało chciałam pryskać ogród,dobrze,że temperatura nie jest wysoka,to zagrożenie chorobami grzybowymi zawsze mniejsze,a jak już opryskamy to będę trochę spokojniejsza o moje rośliny,bo jak się zrobi ciepło to byłaby katastrofa,może się uda,piwonie to chyba czekają na ciepełko,bo takie już duże są pączki ,chociaż odmianowo są kwitnące aż do końca czerwca,więc będzie co oglądać,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,azalia dopiero teraz zakwitła,więc ten zestaw na chwilę będzie ,a piwonie dopiero się rozruszają :uszy ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,azalia z klonem to duet nr 1 ;:306

Kina,napisz jak masz na imię i witam Cię w moim ogrodzie,fajnie ,że się podoba bo to znaczy ,że warto w nim pracować bo ta praca daje efekty i wtedy spełniają sie nasze marzenia,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu,dobrze,że się odnalazłaś,klon nie przemarza ,mam ich wiecej różnych odmian,ale żaden nie ma w zimie problemów a nigdy ich nie okrywam ,nie dałabym rady okrywać mojego ogrodu,musi sobie radzić ,a jak coś wymarzło to już go więcej nie ma ,pogoda takie figle nam płata ,dzisiaj było bardzo zimno ,ale po tych deszczach to i dobrze,bo upał zniszczył by rośliny,pozdrawiam ;:168

Soniu,sąsiadka pewnie mia piwonie majową ,ona u mnie dopiero teraz kwitnie,ale ja mam odmiany różne i będą kwitły do końca czerwca ,albo i dłużej po kolei , a rododendrony i azalie to nawet przeze mnie za opuszczone ,bo nie wyrabiam o wszystkich pomyśleć i zadbać i jestem miło zaskoczona ich zachowaniem ,przy hostach to najstarszy anioł w ogrodzie,taki pysiaty :tan ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,u mnie też zimny klimat ,ale one bez problemu wytrzymują najostrzejsze zimy ,byłam dzisiaj w sklepie -szkółce i mają takie po 40 zł ,ale już nie mam miejsca gdzie wsadzić,pozdrawiam ;:196

Aniu,ja też uwielbiam tą kalinę,mam ich sporo w ogrodzie między iglakami ,super z nimi też wygląda,trzeba było powiedzieć ,to bym kopnęła i posłała,tak je rozsadzam i wkładam gdzie popadnie,chociaż już trochę późno,nie pamiętam ile ma lat ,może 6 ale od niej już jest wiele innych,a piwonie to tak kocham ,ze sama sie nimi delektuję ;:196

Dorota,ogród w deszczu też piękny i kłania się nisko :uszy chociaż teraz było go za dużo,rośliny pięknie zakwitają i nic sobie nie robią z pogody,przychodzi ich czas i na nic nie zważają ,dobrze ,że się do czegoś przydaję,posłałam Ci trojeść krwistą ,dotarła?,pozdrawiam ;:196

Aluś,dziękuję ,że jesteś i to wystarczy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marto ;:196 ale cudownie u Ciebie ;:oj tak kolorowo ;:180 ;:180 Zestaw azali z klonem - przepiękny ;:333
Mój czerwony klonik nie ruszył po zimie , niby gałązki żywe ale liści nie puścił , przesadziłam go i czekam z nadzieją że ruszy :wink:
Bardzo dziękuję za podpowiedź z opryskami - muszę też się zebrać i opryskać , tylko że ja prawie cały dzień zbieram ślimaki i na wszystko inne brakuje czasu ;:223
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka i wygranej walki ze ślimakami ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresa,nie chcę Cię martwić ,ale klonik może się nie przyjąć,nie lubią takiego przesadzania,mnie też w ten sposób zmarnił się klonik ,ja też zbieram ślimaki,bo wydaje mi się ,że będzie szybciej i też robota mi się piętrzy,jeszcze wczoraj coś dokupiłam i znowu większa kolejka do sadzenia ,a jeszcze nie jestem taka zdrowa,ale w ogrodzie mi przechodzi,a w potem w domu powraca ;:306 ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posyłam Wam zdjęcia z ogrodu,bo wczoraj wieczór,przegrywałam i już się nie doczekałam końca ,więc dzisiaj do kawki zapraszam.

Zakwitły bzy Meyera "Palibiny",mam 3 w postaci krzewu i jeden na pniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Golbukett kwitnie dalej przepięknie ,deszcz nic mu nie zrobił,dopiero teraz w pełnym rozkwicie to olbrzym
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biała krzewuszka
Obrazek

łan wilczomlecza Griffitha
Obrazek

Obrazek

bez węgierski
Obrazek

Obrazek

zakwitły pierwsze goździki
Obrazek

zakwitła pierwsza róża,ale zgubiła sie karteczka i nie wiem jaka wsadzona w tamtym roku
Obrazek

leszczyny mają dużo owców
Obrazek

zakwita czerwona azalia w następnym kąciku
Obrazek

zakwita rdest wężownik
Obrazek

widok z dalsza
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitają następne rhododendrony
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła jarzębinka forma płacząca
Obrazek

jeszcze inny kącik z azalią i rhododendronem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

może dość na teraz ,bo Was zamęczę :wit
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu co to za drzewka o takich ciemnych liściach na trzeciej fotce za bzami :D Ja przez ciebie zmieniam się w jakąś maniaczkę wszystkiego co szczepione i płaczące ;:oj
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

;:oj Ale u ciebie pieknie ;:180
Nie wiedziałam że wilczomlecz może się tak rozrosnąć a klonik z przepleciona azalia ;:oj cudownie to wygląda ;:215
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj Marto, moje dalie jeszcze nie wychodzą, też będą opóźnione. Ślimaki w tym roku to plaga ;:oj Nie miałam, a teraz znajduję pełno, zwłaszcza tych gołych. Piwonie masz super ;:138
Pozdrawiam - Justyna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,to czerwone buki szczepione na pniu,forma płacząca,lubię takie drzewka ,bo można ogród urządzać piętrowo ,na górze pięknie i na dole pod nimi też można wykorzystać na nasadzenia ,więcej roślin się zmieści i tworzą się super zestawienia, miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu zawsze jak oglądam zdjęcia u Ciebie to z zachwytem a jak się kończą to chciałabym jeszcze, mimo że nie pokazujesz ich mało :;230 Szykuję się do ogrodu chociaż zimno i nie chcę się przeziębić. Zastanawiam się nad czapką, ale nie wiem co sobie sąsiedzi pomyślą ;:oj Tobie korzonki a mnie zatoki nap... Cudowne masz te azalie i rododendrony no po protu BOSKIE!!! Buziaczki ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,ten wilczomlecz ma rozłogowe korzenie i taką grupę stworzył,ale nie idzie bardzo daleko,miło,że sie podobają zestawy,pozdrawiam i milego dnia życzę ;:196

Justyna,ja dalie zawsze wsadzam wcześniej do doniczek i podpędzam ,a na noc do domu ,ale zrobiło się już cieplej ,wiec część miałam przed drzwiami domu a część wyniosłam za dom i tam wszystko zjadły,a przed dom nie miały odwagi przyjść,ale teraz wsadzę do gruntu to mogą zjeść te piękne,a jest ich 5 szt,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja też się szykuję do ogrodu i na pewno założę czapkę,można lżejszą i nie przejmuj się sąsiadami ,teraz pojadę sie zarejestrować do lekarza ,bo chyba muszę mieć zastrzyki ,ale daję rady,ważne ,że jakoś chodzę ,a w ogrodzie nikt nie widzi ,że kuśtykam i do ogrodu też muszę iść ;:306 Marysiu dwa rododendrony będą chyba już ukorzenione ,a i azalia znajdzie się z odrostów,piękna i bardzo pachnąca ,choć malutka,miło,że ogród się podoba to przecież moja praca i właśnie to jest najlepsza nagroda,te miłe słowa,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”