Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tulipanka pisze:A u mnie wczoraj trochę poprószyło, ale zaraz topniało :? Też daleko mi do takich widoków.
dokładnie tak jak u mnie... została cieniutka warstewka :roll:

Alu poproszę tez cynk na priva jak zaczniesz siać kobee :lol:
przypomnij proszę co wyrosło z ubiegłorocznych nasionek :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale superowa zima Alu
Musiałaś być bardzo grzeczna,bo inne czołgistki,jak widać...na zimę nie zasłużyły :;230
Pozdrawiam Magda :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ALU, piękną zimę pokazujesz na zdjęciach, rozmawiając dzisiaj z siostrą , potwierdziła że u Was wszystko oszronione i pokryte białym puchem, u nas jest bardziej lodowo niż śnieżnie.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ala no popatrz tak blisko od siebie mieszkamy ale u mnie tyle śniegu nie ma . Cały dzień pruszył tylko ale bardzo drobny i w sumie to nie wiele go jest , a wiatr masz rację wieje i to porządnie .
Pięknie pokazałaś zimę , fajnie wygląda hortensja zasypana śniegiem , ja swoje z cięłam i zrobiłam świąteczne stroiki .
Zostawiam Ci moje hortensje latem

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witajcie serdecznie!
Myślałam,że zima do wszystkich dotrze, bo zawsze to przyjemniej popatrzec sobie na zasnieżone krajobrazy, niż szarugę przez kilka miesięcy. U nas jest tak pięknie juz od 23 grudnia. Do tego mroźnie, a od dwóch dni wietrznie, zanosi się na ostrą zimę.
Dzisiaj byłam na działce dokryć kilka krzaczków - niektóre róże i budleję, było tak zimno, że dłoni nie czułam po godzinnej męczarni z włókninami :D

Jolu, potem wrzucę zdjecia moich siewek, jak je znajdę ;)

Madziu, czołgistki najwyraźniej muszą sie poprawić :D Chyba coś przeholowałyście ;)

Jadziu, śliczna hortensja, dziękuje Ci bardzo za nią, mam nadzieję, że w ten sposób moja już czteroletnia się zmobilizuje i wreszcie zakwitnie. Ja swojej nie zdążyłam przyciąć, szybko i niepostrzeżenie została trochę pomięta przez wiatr, deszcz i śnieg ;) A z tym śniegiem to dziwna sytuacja, bo juz od kuzyna słyszałam, ze na wschodzi zero śniegu, jeszcze w trakcie świąt był w Gołdapi i ponoć tam było szaro ;)

To będę Was znowu zanudzac kolejną sesją, zdjecia z dwóch ostatnich dni grudnia (moze tymi zdjeciami trochę zimę do Was przegonię ;)

Złączenie Kanału Węgorzewskiego z Węgorapą (w tle za rzeką widać nasze ogródki działkowe)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy zdjeć:

Obrazek

Obrazek

A teraz moje miasto, główny zabytek zamek krzyżacki odbudowany częściowo po wojnie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muszla koncertowa na placu, wokół którego usytuowany jest mój blok
Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ALU, miło pooglądać Twoje zdjęcia, zwłaszcza że znam każdy pokazywany przez Ciebie zakątek Węgorzewa, lecz w takiej scenerii zimowej jeszcze Węgorzewa nie widziałem, po prostu odwiedzam Twoje miasto tylko latem, nie wiem kiedy jest piękniejsze, latem, czy zimą.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu, witaj :) Cieszę się, że mogłam Ci pokazać zimowe Węgorzewo (i że je znasz). Prawda, że Mazury są piękne przez cały rok ;)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Alu te zdjęcia są piękne :shock: ja też w Węgorzewie bywam tylko latem ale powiem szczerze ,że zimą Twoje miasto też jest piękne , zachowaj te zdjęcia bo naprawdę są super :lol:
Wiesz u mnie też teraz pada taki prawdziwy śnieg , mam nadzieję ,że do rana napada go dużo :lol:
Alu Twoja hortensja nie ma tak dużo kwiatów , kochanie one bardzo lubią zasilanie i podlewanie . Kwitnienie zależy od tego jak będziemy o nią dbali poprzedniego roku.Ja swoje zasilam raz w tygodniu i bardzo często podlewam , rośnie w półcieniu .Alu a może chcesz nasionek tego maku .
Pozdrawiam :lol: :lol:
Grzegorz B

Post »

Alu z tymi fotkami wygrałaś, one są genialne :shock: :shock: :shock: . Jeden z tych plenerów, już zagościł u mnie w postaci tapety, sorry, bo bez pytania :oops:
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Ala zgadzam się z Grześkiem - genialne zdjęcia!!

a co do kobei - jeśli Ci się uda to poproszę o fotki z poszczególnych stadiów rozwoju :D mam nadzieję, że nie za dużo wymagam :oops: :roll:

u nas trochę dziś nawiało/ napadało śniegu, niedawno wróciliśmy z M ze spaceru po wsi :D :D :D jest biało :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Ala, mnie już brakuje środków wyrazu zachwytu, który wzbudzają Twoje foty.
U mnie śnieg pada, ale wiatrzysko wszystko zwiewa nie wiadomo gdzie :evil:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilu gosci mnie odwiedziło :D
Jadziu, moja hortensja jeszcze w ogóle nie kwitła, bo każdego roku marzły jej pąki kwiatowe, jak nie zimą, to podczas wiosennych przymrozków, nie miałam jeszcze doświadczenia z nimi. Za to co roku pieknie kwitnie hortensja krzewiasta, nie wiem jakiej odmiany, z nią nie ma problemu, bo zawiązuje kwiaty na tegorocznych gałązkach, jednak u mnie jest za chłodno na h. ogrodową :? dzięki za rady:) A nasionami jakiego maku operujesz? Bo mak wschodni posiadam.

Grzegorzu dzięki za tą pochwałę :oops: :D Jestem uradowana, że ustawiłeś sobie moją fotkę na pulpicie (a którą? ja też dzisiaj zmieniałam :D)

Jolu za dnia postaram się odszukać odpowiednie zdjecia i wrzucę po kolei, jak rosły sobie pieknie. Z powodu zimy przełożyłam wyjazd do Torunia :D
A propos kobei, dałam dwie sadzonki cioci, to z jednej miała aż 11 koszyczków nasiennych :shock: i to na balkonie, a u nas ani na działce, ani na balkonie ;)

Judyto u nas też zawiewa, jak wracałam dzisiaj z działki, to moje poprzednie ślady już były niewidoczne na alejkach, takie zaspy się robiły.

Dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie moich zdjęć, jest mi naprawdę miło, dzięki :P
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Alu przestraszyłaś się zimy?? ;) przełożyłaś na konkretny termin czy aż pogoda się poprawi?
będziesz przejeżdżać przez B-cę???

czekam na tę kobeę, nie musi być dziś :wink: :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

A co Ty Alu robiłaś w taką pogodę na działce? :roll: