Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

A , ja z wiatrem walczyłam na rowerze :D Prawie wygrałam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne są Twoje zachody Maryś ,chociaż ta szara zamglona jesień ............też taka spokojna :lol: Ptaszęta cudne choć przez szybkę ale mają kawały słoninki ;:138 Pastella cudna i jarzmianka zwłaszcza biała .........śliczna ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w przedświąteczną sobotę! mdłe słoneczko przyświeca, wiatr na szczęście delikatny wieje!

Michale jeżeli dzisiaj wstałeś koło 7 to może były czerwoności? bo u mnie dosłownie przez parę minut były

Obrazek

Niedaleko mnie mam sąsiadów, u których ciągle pojawiają się różne zwierzęta, ale raczej nie przejmują się ich karmieniem. Dokarmiam już dwa koty, ale ostatnio zagląda do mojego stadka ich kogut. Śliczny jest, bo to chyba kogut czubatki dworskiej, ale biedny bo kury mu zjedzono i został sam. Podchodzi do mojego stadka, jednak nasz kogut skutecznie go odstrasza. Rano biedny samotnik wystaje przy siatce, po czym strażnik mojego stada stroszy pióra, parę razy zapieje i biedak zwiewa i tak do następnego ranka.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Alu skoro jesteś i piszesz to wygrałaś ;:168
Romciu gdybyś mogła być z swoim klimatycznym miejscu cały rok też robiłabyś dużo zdjęć nie tylko roślin, bo one nie cały rok nas cieszą. Twoje jezioro późną jesienią czy zimą musi być klimatyczne i tajemnicze ;:oj Nie wiem czy domek jest całoroczny, ale jak jest to może kiedyś...? Ptaki są obiektem obserwacji cały rok, bo na wiosnę i w lecie ich śpiewy umilają mi czas w ogrodzie, a bliżej zimy fotografuję wykorzystując to, że przychodzą bliżej domu ;:219
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Potwierdzam, w Kotlinie Sądeckiej również było czerwono!
Śliczne zdjęcia, też porobiłam, ale moje nie są takie ładne jak Twoje.
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu widok nieba bajeczny. A kogutka mi szkoda :( . Przecież on tęskni do towarzystwa :? . Niektórym ludziom to brakuje empatii ;:185
Pozdrawiam Iwona
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

U nas wiatr tak majtał karmnikiem - rurą, że wysypał cały słonecznik. Sikory trochę zdziwione, ale kosy się cieszę. Muszę poprawić mocowanie.
Orzechy dla wiwióry też wyrzucone z wiszącej doniczki. Z tego cieszą sie gawrony.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu piękne zdjęcia nieba :D
A i koguty mi się bardzo podobają.Takie dostojne ;:108
Nie rozumiem,jak można skazywać ptaka na samotność ;:185 Choć ze dwie kurki mogli mu zostawić dla towarzystwa.
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,żeby on z tęsknoty za kurkami nie rozchorował się :(

-- 13 gru 2014, o 11:59 --

Bo kurki o tej porze bez względu na koguta mają odpoczynek ,pierzą się i to jest podobno ta przyczyna okresu bez jajowego
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu niebo cudne, u nas dalej ponuro, a kogucika mi szkoda, ja miałam koguciki i kurki miedzy innymi z tej rasy, śliczne one, kolorowe ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Margito w wiejskim ogrodzie!
Więcej wiary w siebie, na pewno Twoje zdjęcia też są ładne :D z Kotliny Sądeckiej to może nawet ładniejsze ;:177
Iwonko dziękuję ;:168 mnie też szkoda tego biedaka, ale nie mogę wtrącać się do kur, bo mają własne zasady, a czuję że kogut będzie żył do świąt ;:14 szkoda bo jest piękny :wink:
Aniu a u mnie dość spokojnie, jedynie włókninę trochę na karczochach podniosło :D
Amelciu to specyficzni ludzie, na szczęście oddziela mnie od nich ich brat...zupełnie inny :wink: Mieszka zresztą w Krakowie i tu przyjeżdża okazjonalnie. Oj ja swoją papugę też miałam jedną i chyba jej było smutno. Amelciu czy gęsi mogą mieszkać z kurami w kurniku?
Dziękuję ;:180
Alu ktoś mnie wczoraj poprosił o adres woliery i posiedziałam tam i poczytałam. I co się okazuje jak kura nie siedzi na jajkach, bo się jej nie pozwoli to zaraz się pierzy i nici z jajek :uszy A ja w październiku zabierałam jajka w obawie, że kurcze zmarznie i kury (nie wiem czy to jedna była czy dwie) pierzą się i jaj nie mam :oops:
On może nie zdąży się rozchorować, ale nie ma odwagi przefrunąć przez ogrodzenie do moich kurek ;:306
Iwonko ja działam zupełnie odwrotnie do sąsiadów kur mam coraz więcej i zarzekałam się, że będę po jednej eliminować i co :?: i nic!!
Teraz marzą mi się gąski. ;:224
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,pamiętam ,że zawsze jedno lub dwa jaja zostawialiśmy kurom dla ich uciechy :) oj, biedne te kury będą jak już tego ślicznego kogucika do nich z powrotem zaprosisz ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Pięknie pokazałaś poranne czerwoności.
Kogucik też mi się podoba, ale pewnie jego dni już są policzone.
U mnie huragan nie narobił szkód, przynajmniej na osiedlu, bo na działce dzisiaj nie byłam. Kotka miała umówioną wizytę u weterynarza, a po powrocie zabrałam się za sprzątanie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Bo niektórzy ludzie to nawet koguta i kur nie powinni mieć. Nie dorośli do tego. Biedny zwierzak, cierpi po swojemu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu jak ja mam jedno jajko co drugi dzień to raczej nie mam co zostawiać, chyba że sklepowe ;:306 Koguta im nie zaproszę, bo mają swojego opiekuna i on tam decyduje ;:172

Małgosiu zgadzam się z Tobą, sąsiedzi mają sporo ziemi i mają internet ale na pewno nie są na FO, bo ziemia leży odłogiem mimo że nie należą do majętnych a internet służy na pewno do innych przyjemności.

Lidziu huragan chyba wszystkich nas oszczędził :) Czerwoności świadczą, że jeszcze nie koniec wiania, ale chyba co najgorsze już za nami. Ciepło cały dzień. Mam nadzieję, że kotka w porządku :D

No to kilka kolorowych fotek z lipca, zapraszam ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny ;:4
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

U Ciebie Marysiu jak w tej piosence weselnej ,,,kto w czerwcu urodzony powstań ,powstań........
tak jakoś mi się skojarzyło,może dlatego że niedawno byłam na weselu,
budleja z motylkami śliczna,zakupiłam jesienią małą sadzoneczkę ,mam nadzieję w lipcu przyszłego roku że będę oglądać takie widoczki z uwijającymi się motylkami,do tej pory zazdrościłam sąsiadce jej oblepionej budlei ale to się zmieni,odbiję jej część motyli ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”