Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Śliczne róże ;:138 Eden jest pierwszy na mojej liście zakupów.Przygotowuję nową rabatkę i rozglądam się za odmianami okrywowymi.Może znasz jakieś godne polecenia?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ani Eden, ani First Lady jeszcze nie kwitną. Eden nawet porządnych pąków nie zawiązała, leci w górę jak szalona-i po co? I tak zmarznie zimą :evil: Na wiele róż jeszcze czekam, wcześniej rozwijają się te, które posadziłam tej wiosny niż starsze krzaki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu tak patrzę na Twoją Edenkę i moje kwiaty zupełnie nieprzypominają Twoich. Są w złamanej bieli z delikatnymi maźnięciami różu na brzegach. Być może spowodowane to jest ekstremalnym cięciem po zimie
Winter Lodge ;:215
No a skrzynia .... zostawiam wręcz bez słów ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nie no mówcie co chcecie ale stwierdzam, że Eden jest najpiękniejszą różą. Muszę ją mieć!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

First lady do kupienia kto wie może jeszcze w sezonie letnim tak mi wpadła w oko gdzie nie spojrzeć to tylko ona :D
Aniu przeglądałam wczoraj ofertę jednej ze szkółek i mają Eden rose 85 jaka jest różnica między nią a tą zwykłą edenką bo ja niewidzę zadnej ;:24
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu współczuję takiej pogody, która pokrzyżowała Wam plany. U mnie jest taka sama, ale ja się bardzo z niej cieszę bo nie muszę podlewać kuśtykając, a i nie ciągnie mnie na dwór tak bardzo :lol: Co do wypadu nad morze, to rzeczywiście szlag może trafić jeśli pogoda niedopisuje. Ja też uwielbiam leżenie na plaży i kąpiele w falach, szczególnie wzburzonych. A gdy tak zimno to raczej nierealne...
Różyczki cudowne pokazujesz-jak zwykle :) U mnie jeszcze żadna tak konkretnie nie kwitnie :) A mam całe 3 ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Andzia84 to podajmy sobie ręce. Ja też mam całe trzy!

Mogę prosić o namiary tej szkółki, co mieli eden Rose 85?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dziś moja ciocia wraca z morza... niezadowolona kompletnie ;:196 A na działeczce byłaś?? Super, że udało Ci się trafić na tą kamionkę upragnioną ;:138 U mnie dziś słonecznie ale już sie chmurzyć zaczyna i wieje ale tak sobie na razie. Pogodę w Żywcu mieliśmy taką sobie za ciepło to nie było, od czasu do czasu słonko ale grunt że nie padało ale jak zawiało czasem :lol: Za to w Żywcu nazbierałam w monitorowanym parku zamkowym szyszek, pewnie Ci przy monitorach mieli polew :;230 Na różankę wysypałam, ładne duże szyszeczki mówię Ci warto było ;:oj

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu nie wierzę, że odpuściłaś sobie działeczkę.... pochwal się co tam kwitnie... ;:168
Bardzo jestem ciekawa jak kwitnie jedna piękna nowa różyczka :D
Muszę się pochwalić szałwia trójbarwna mojego siewu już zaczyna mi kwitnąć :tan jest bardzo dekoracyjna ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Coraz bardziej zastanawiam się czy moja First Lady to faktycznie to co ma być. Już w drugim wątku widzę, że rozwija się tak bardziej na biało a pąki są mega zbite i pełne. Moja jest bardzo różowiutka i w ogóle tak bardziej jaskrawa... ;:224
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Sabinko: moja FL w zeszłym roku w kolejnych kwitnieniach też zrobiła się lekko żarówiasta (na tle okolicznych bledziochów strasznie dawała po oczach :lol: )

Aniu: Śliczna pastelka ;:167
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od ostatniego mojego wpisu do dzisiejszego dnia nic się nie zmieniło w sprawie pogody,czyli dalej szaro buro,bez słoneczka,które dodaje mi energii.Nie możemy sobie nawet pogrilować na działce ;:222 Jutro ma być polepszenie pogody,ale jadę z M do Ikei po kilka rzeczy potrzebnych do naszego m...
Dobrze,że chociaż na balkonie kwitnie co nieco i mogę co jakiś czas podglądnąć kwiatki np pelargonie,kwitną pięknie,a lobelia pomiędzy nimi wylewa się z donic.Niezmiernie mnie to cieszy,bo sama ją wysialam :heja

Ann30 Eden jak zawsze u mnie numer 1 ;:333 Okrywowych różyczek nie posiadam,ale mogę Ci polecić Aspiryne Rose,którą jako jedyną mam i dobrze się zachowuje oraz obficie kwitnie:)

Ewuśu mnie Edenki już poprzekwitały,a First Lady swoje szyszki nie do końca rozwinęła i pewnie się nie doczekam,prędzej zaschną na krzaku.Taka ich uroda,kiedy brakuje słońca ;:222

Iwonko Edenka u każdego potrafi się różnić maźnięciami na płatkach,jedne są kremowe,a inne z przewagą róży,ot ciekawostka:)
Co nie zmienia faktu,że ma piękne,duże kwiaty:)
Skrzynię dziś pomalowałam lakierem i zabezpieczyłam,teraz schnie:)

Aneczko ja od początku twierdzę,że Eden ma to coś ;:167 Miłość od pierwszego spojrzenia ;:167

Ula Eden 85 to jest to samo co Eden,to ta sama róża:)Ja miałam kupioną jedną z tym oznaczeniem,a inną bez i mam takie same róże:) First Lady ma duże kwiaty w kształcie szyszek...Nie pachnie...

Andziu nasz polski klimat ot co :twisted: Nigdy nie wiesz,kiedy zaplanować urlop ;:222 No trudno jeszcze w sierpniu mąż ma tydzień to może się wstrzelimy w klika ciepłych dni...liczę na to ;:224 Leżenie na plaży mmm wspaniale,gorący piasek i fale ...pomarzyć można.
Mam nadzieję,że już lepiej z kolanem ;:168 Nie mam czasu nawet zajrzeć do Waszych wątków,muszę się postarać :uszy
Czekam na Twoją trójcę ;:65

Aneczko Eden jest dostępna prawdopodobnie u Ewy naszej forumowej (gloriadei) ;:333

Anetkopogoda dalej do bani ;:222 Jak nie ma słońca moje obroty spadają,nie mam sił witalnych ;:185
Na działce byłam ostatnio tylko na godzinkę,zawiozłam kamionkę,porobiłam kilka fotek i wróciłam.Tylko rozpoczną się wakacje to mam nadzieję,że będziemy częściej jeździć ;:333
Też mam szyszki na jednej z rabatek,ładnie to wygląda:)

Maju ja działeczki nie odpuściłam,to pogoda mnie wyprasza...czekam na pogodę ;:3
Rosenfaszination ma cudne,duże kwiaty,ale po deszczu dostała kropek różowych na płatkach.
Szałwia trojbarwna to cudna roślinka,ma na jednym kilku pędach trzy kolory:)

Sabinko moja First Lady też jest różowa,wszystko zależy od miejsca sadzenia i ziemi:)

Ruda Zaba Pastella kwitnie bukietami,lubię ją ;:333

Novalis wciąż kwitnie:)

Obrazek

Crown princesse Margarethe pierwszy kwiat,schyla się ku ziemi...

Obrazek

Obrazek

Kamionka zdobyta bez ucha,taka zostanie w oryginalnym kolorze:)

Obrazek

Miłego wieczoru:)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Edenka już u mnie rośnie :D Szybka jestem, nie :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, jaki masz plan na dzban :?: Będzie leżeć? Taki by mi się właśnie przydał na leżąco.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu róże cudne, zwłaszcza w połączeniach z towarzystwem ;:215
Winter Lodge wpadła mi w oko już dość dawno temu ale zdobyć jej nie sposób ;:218
A zdjęć Edenek z dawnych dni nie widać ;:185 jak masz jakieś to pokaż ;:180
Zdobycze fajne, ten gliniak również i w związku z nim mam pytanie - chcesz w nim sadzić a jak z odpływem nadmiaru wody :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”