Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Mam nadzieję Aniu ,że bezproblemowo ją znajdziesz bo to już popularna roślina , nie wiem czy z nasion się rozmnaża, będę się przyglądać jak przekwitnie bo roślin przesyłać nie umiem :oops:

Tereniu lewkonie sieję od dwóch lat bo lubię ich zapach a pełna tylko jedna się trafiła.Ale pustaczki też pachną.

Miłego popołudnia Dziewczyny! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Masz 'corpus delicti' - post do Ciebie, napisałam u siebie :oops: :oops: :oops: . Bądź tak uprzejma i go przeczytaj ;:196 . Żebym to jeszcze wiedziała, jak mi się to udało ;:185 .
To z upału - oby ;:131 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie dzisiejsze popołudnie spędzone na działce , mimo krótkotrwałego przelotnego deszczyku ..migawek kilka póki jest co fotografować bo rośliny zakwitają i przekwitają błyskawicznie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu jak pięknie zakwitły Ci już zawilce japońskie .... tak wcześnie :shock: coraz więcej jesiennych roślin zakwita..... mam nadzieję, że nie zwiastuje to wczesnej zimy....
U mnie pod wiśniami ściele się dywan z pożółkłych liści :?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwielbiam zawilce!!! ;:97 .
Jakiś czas temu prawie wszystkie mi zmarzły, przede wszystkim te odmianowe, ale 'odtwarzam', 'odtwarzam'... .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystko tu jest, czego mi trzeba, piękny ogród, co to za jeżówa kudłata, czerwona? pozdrawiam
Pozdrawiam, Iwona.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu pięknie u Ciebie .Widać ,że roślinom nie brakuje wody i słońca , nie wspomnę o Twoim sercu do nich.Pozdrawiam Cię gorąco :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czekam na deszcz. Rano trochę pokropiło, ale potrzebuję więcej, żeby jutro wziąć się za porządki. Wczoraj wieczorem trochę pograsowałam, ale nic widocznego nie zrobiłam.
Czas mija nie wiem kiedy :? Nie zrobiłam nic z planowanych rzeczy-tylko warzywnik wygląda wreszcie jak należy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LATO... Obrazek

Miłym Gościom , Agnieszce,Ani, Iwonce44, Jadzi, Ewci , ;:196 serdeczności za miłą wizytę u mnie !
Iwonko to hot papaja , przecudnej urody jeżówka :)

Upał i opady deszczu przyśpieszają kwitnienia ale i przekwitanie roślin ....roboty z wycinaniem przekwitłych kwiatów co niemiara ,ponieważ fotki robię po przyjściu na działkę trochę ich uwieczniam :) ... Wiadomo,że ogrody nie zawsze są wysprzątane ...A ja często specjalnie fotografuję przekwitające rośliny jak mi coś wpadnie w oko... :) Same "ustawki" pod portrety niezbyt mi się podobają...

Obrazek
altari
Obrazek
landora
Obrazek
the fairy
Obrazek
henryi
Obrazek

Obrazek
little artiste
Obrazek

Obrazek

Obrazek
lavon
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a już sądziłam, że kosmos siarkowy wyemigrował mi do innych ogrodów... ale jeden pokazał się w takim twarzowym towarzystwie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cudeneczka-jak zawsze :D Powiedz, co to za białe kuleczki (nie krwawnik) i która hortensja kwitnie na zdjęciu z brzozą. Wydaje mi się, że ma ogromne kwiatostany :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu roślina , która Ciebie zainteresowała to santolina veridis :) a hortensje to pinky winky i vanilla fraise nawet nie jestem pewna na tą chwilę,która jest która :oops: musiałabym zajrzeć do archiwum ...Kwiatostany obydwu są rzeczywiście olbrzymie, duża ilość opadów zrobiła swoje ! :)

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam, że santolina kwitnie wyłącznie na żółto :D Hortensje mnie zaskoczyły, bo moje jakoś nie miewały takich kwiatostanów. Pewnie rosną w zbyt suchym miejscu, a ostatnie dwa lata to lenia susza. Krzewów nie podlewam, więc marnie rosną :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety , hortensjom trzeba wodę dostarczać jak nie ma opadów ;:108 Wtedy się odwdzięczają pięknymi kwiatami :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niby wiem o tym, ale na same pomidory wylewam trzy konewki wody :roll: Jeśli jeszcze zechcę podlać powojniki w suchych miejscach i rośliny posadzone w tym roku, i jednoroczne-nie nadążę napełniać :D A pogoda nie współpracuje ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje 'typy' z ostatnich Twoich zdjęć, to kosmos siarkowy i różyczka czerwona z białym środkiem. Wiesz, co zacz ona? ;:oj . Oczywiście przy okazji natrafiłam na taką roślinkę: Cosmos atrosanguineus. I tak, w szkółce piszą, że wytrzymuje nasze zimy w ziemi, a na jakimś forum, że to bulwka i trzeba wykopywać, jak dalie. Jak by nie patrzeć, ładny ci on jest :D . Jako, że ta bylinka kosztuje 'tylko' 15 zeta, jestem za opcją wykopywania. A wracając do kosmosu siarkowego, to gdyby się dało, wszystko bym miała pomarańczowe ;:306 . Mam w ogrodzie kolorowy kosmos, ale takiego nie widziałam. Czyli w przyszłym roku, króluje u mnie kolor pomarańczowy. Dzięki Ci 'dobra kobieto' za inspirację ;:138 ;:138 ;:138 .
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”