Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

:wit Julka,ale pewnie zrobiłaś dzieciaczkom radochę,a psina słodka,a to pan czy pani :wink:
Też myślałam,że to irysy,a nie gladiole,ja jakoś nie kupiłam w tym roku,może za rok,bo teraz chyba późno,chociaż gdzieś jeszcze widziałam cebulki.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu moje kroksmie sadzone razem z gladiolami teraz są takie , i dopiero pomału wychodzą
Obrazek Obrazek
natomiast warzywniczek zarośnięty i niezbyt ciekawy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a ogórki gruntowe wręcz mizerne
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu dzisiaj prawie z nosem przy ziemi...krokosmii u mnie nie widać, ale na pewno wyjdą ;:215
Warzywniczek cudny, bo wszystko rośnie, u mnie jedynie widać rzodkiewkę i buraki. Kalarepka tylko w tunelu jako taka, a Twoja prawie do schrupania ;:215 Dziękuję za zdjęcia ;:196

A jeszcze zapomniałam pochwalić prezent i widzę że już wypróbowany (nie ważne że przed 1.6.) i chcę pochwalić pieska. To jeszcze szczeniaczek, a jaki będzie duży?
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ale prezent sprawiłaś wnukom ;:oj Pewnie zachwyceni. Warzywniczek, a w nim spore warzywka, moje dopiero dziś posadziłam :roll: Nie ma porównania.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Julio prezent wspaniały, nie ma lepszego dla wnuków,mój malutki i dziś mu kupiłam basenik z daszkiem,będzie się moje maleństwo chłodziło latem. Mój Wojtuś też uwielbia trampolinę. Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu też myślę, że prezent udany ;:108 skakali już dziś na całego i mam nadzieję ,ze szybko ich nie znudzi.
Justynko i Twoje warzywa urosną , może nawet tak szybko jak moje gdy tylko zrobi się ciepło.
Kasiu myślę, ze gladiole jeszcze można wsadzić najwyżej zakwitną później wtedy gdy innych już nie będzie.
Lucynko, Marysiu przecież mieszkam w jednym z najcieplejszych regionów kraju, więc ponoć średnia temperatura roku jest wyższą niż u Was.
Jednak mimo to w tym roku warzywa ciepłolubne nie rosną tylko żółkną a fasola jest szczególnie mizerna. Niestety w maju było właściwie tylko kilka nocy z temperaturą ok 10 stopni reszta poniżej a to tym warzywom nie służy ;:223 Jednak wszystko ma swoje wymagania.
Co do pieska mam pewne obawy, ze w razie konieczności też będę musiała się nim zaopiekować :evil: Na razie Synowa jest w domu, i szczeniaczek należycie zaopiekowany, nawet już w domu nie brudzi a ma dopiero 7 tygodni. To piesek, ma być mały po mamie, ale tata nieznany, Łapki ma drobne więc może tak będzie.
Chodzi krok w krok za wnukiem i on nie spuszcza go z oczu pilnując by nie stała mu się krzywda, skoro na rodzeństwo nie bardzo może liczyć , więc może nie jest to zły pomysł jak nauczyć dziecko odpowiedzialności
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dzisiaj chyba jeden z niewielu poranków cieplejszy, a wczoraj wieczorem odkryłam że po porannym zimnie liście dyń w polu są zmrożone. Mam nadzieję, że serduszka nie ;:oj Na wszelki wypadek chyba coś posieję, Oj nie rozpieszcza nas ta wiosna ;:185 Teraz chmury nadciągają i znowu będzie lało, byle nie grad :?
Myślę że z pieskiem to dobry pomysł, mój syn jak został w domu sam (siostry wydoroślały) to dostał świnkę, miał towarzystwo i opiekował się nią, potem był piesek to już ich było troje ;:306 Do dzisiaj potrafi zadbać o zwierzęta, dzięki temu mogłam wyjechać z domu, bo na zmianę z synową opiekowali się psem, kotami i kurami ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzieciaczki mają niesamowitą frajdę ;:138
Piesiunio śliczniutki, futrzaczek do zabawy i nauki odpowiedzialności za żywą istotę.
Ogórki gruntowe u mnie dopiero próbują wychylać łebki z ziemi. Noce jak dotąd zimne, a one lubią ciepełko. Podobnie fasolka szparagowa. Późny zbiór w tym roku będzie, trudno. ;:145
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Luynko futrzak rozkoszny jak wszystkie szczeniaki właśnie był na pierwszym sczepieniu. :wit
Na działce wszystko zaczyna kwitnąć nawet pierwsze powojniki i piwonie Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Działka robi się naprawdę mimo chłodu coraz bardziej kolorowa:
Nawet prawie przegapione orliki;
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje mizerniutkie hosty i żurawki , na usprawiedliwienie wszystkie z kropkowanego sklepu sadzone wiosną , mam nadzieję , ze nabiorą masy i będą tak piękne jak u innych forumowiczów Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu oczywiście hosty rozrosną się że będziesz musiała nad nimi panować. Dbaj o tą ostatnią, bo jak się rozrośnie to się uśmiechnę :lol: Moje starsze egzemplarze zajmą około metra kwadratowego, a dzielone były wiele razy ;:oj Orliki w tym roku ładnie i dość długo kwitną, a u Ciebie już i róże i powojniki ;:63 i piwonia cieszy :D Jak fajnie, że wstawiłaś tyle zdjęć ;:180
Mnie coś ostatnio zdjęcia nie wychodzą chyba za dużo kombinowałam w aparacie a kompakt złachałam w ogrodzie i nie nadaje się już niestety ;:202 Dobrej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiuzdjęć do wstawienia dużo więcej tylko wstawienie 4 to prawie godzina :evil: a na koniec okazuje się że mój internet przestał działać. Mam jednak więcej host w tym dwie z ubiegłego roku i te są już ładne i duże.
i znowu się nie udało :twisted:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ja też mam dużo i ostatnio stwierdziłam, że je bardziej lubię od żurawek, bo się nie starzeją a raczej im starsze tym piękniejsze ;:215 Może próbuj wstawiać w porze małej aktywności tzn raniutko albo późno, chociaż w dzień też są takie godziny :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu no właśnie rano w pracy a wieczorkiem ;:19 po południu dzieciaczki lub działka
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”